Pengedar Sah Shaklee di Pasir Gudang, Johor. Mula terjebak dengan Shaklee sejak tahun 2011. Terdapat pelbagai supplement yang ditawarkan, antaranya seperti Set Berpantang Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Kecantikan Shaklee, Set Awet Muda Shaklee, Set Kesihatan Optimum Shaklee, Set Sendi Shaklee, Set Jantung Sihat Shaklee dan berbagai-bagai lagi mengikut keperluan anda..

Apa jua yang ditawarkan dalam blog ini adalah bersifat peribadi dan tidak terlibat dengan mana-mana pihak syarikat. Harap Maklum.

Thursday, April 13, 2017

Masih ramai lagi ibu-ibu yang ambil remeh tentang KEPENTINGAN ASID FOLIK untuk hamil

Masih rami lagi ibu-ibu yang ambil remeh tentang hal ini... Ibu yang plan nak hamil, Pleaseee... Pleaseee... Pleaseee... Ambil ASID FOLIK sekurang²nya 3-4 bulan SEBELUM MERANCANG UNTUK HAMIL. Kesiannn kat bayi anda nanti kerana terdedah kepada risiko SPINA BIFIDA

Spina bifida ni terjadi seawal janin mula terbentuk. Biasanya bila dah hamil, baru kita sibuk nak ambil Asid Folik kan?? Waktu tu pula baby dah 9-10 minggu dalam kandungan. Sebenarnya DAH TERLAMBAT ye ibu².. Kerana Spina Bifida ni terjadi seawal pembentukan janin, manakala janin pula lengkap terbentuk pada 17 minggu kehamilan.. dan kita pula mula ambil asid folik apabila telah disahkan hamil iaitu pada minggu ke 9 dan minggu ke 10.. Risiko bayi anda menghidapi spina bifina ini terlalu tinggi





Ibu² yang merancang nak hamil, ataupun pasangan yang baru berkahwin merancang nak hamil cepat. Amalkanlah ASD FOLIK dari awal. Sekurang²nya 4 bulan awal..

Fai pertama kali tengok bayi spina bifida ni dala siaran Nasi Lemak Kopi O.. Kesiannn tengok anak yang lahir kerana spina bifida ni. Tak dapat berjalan, ada masalah perkumuhan - air kencing perlu dikeluarkan setiap 4 jam, kalau tak perut anak akan kembung..dan banyak lagi kompilasi lain

Allahu akhbar.. Semoga ibu tersebut kuat dan tabah







Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi:
Fai Nardir
Hp: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

No comments:

“Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tiada sesuatupun yang dapat menahannya; dan apa jua yang ditahan oleh Allah maka tidak ada sesuatupun yang dapat melepaskannya sesudah itu. Dan (ingatlah) Dialah sahaja yang Maha Berkuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah Fathir:2)

Copyright to FAI NARDIR
Designed by UMIESUEstudio 2015