Pengedar Sah Shaklee di Pasir Gudang, Johor. Mula terjebak dengan Shaklee sejak tahun 2011. Terdapat pelbagai supplement yang ditawarkan, antaranya seperti Set Berpantang Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Kecantikan Shaklee, Set Awet Muda Shaklee, Set Kesihatan Optimum Shaklee, Set Sendi Shaklee, Set Jantung Sihat Shaklee dan berbagai-bagai lagi mengikut keperluan anda..

Apa jua yang ditawarkan dalam blog ini adalah bersifat peribadi dan tidak terlibat dengan mana-mana pihak syarikat. Harap Maklum.

Saturday, January 21, 2017

Ikhtiar untuk memulihkan Nephrotic syndrome (Buah Pinggang Bocor)

Nephrotic syndrome (Buah Pinggang Bocor)... Nephrotic syndrome ialah sejenis penyakit yang berkaitan dgn buah pinggang. Dalam buah pinggang kita ada satu penapis halus dipanggil glumerulus yang berfungsi menghalang albumin (sejenis protein) daripada keluar ke dalam air kencing..
 
Dalam kes nephrotic syndrom, penapis ini telah ROSAK atau BOCOR yang menyebabkan BADAN BANYAK KEHILANGAN PROTEIN.


Simptom atau Gejala Kepada Masalah Penapis Buah Pinggang Bocor

Badan lemah, cepat letih dan tidak bermaya
Kencing berbuih – biuh
Mengalami bengkak di mata dan muka sewaktu bangun tidur
Bengkak di kaki dan pergelangan kaki
Kembung
Sakit perut
Cirit birit
Peningkatan berat badan disebabkan oleh lebihan air bertakung dilapisan kulit.


Penyakit ini sekiranya tidak dirawat segera akan menyebabkan komplikasi kegagalan fungsi buah pinggang peringkat akhir di mana buah pinggang tidak dapat lagi berfungsi..



Vivix adalah ikhtiar terbaik untuk mengatasi masalah ini. 


Menurut Pakar Nutrisi Shaklee,

"Vivix ni repair sel-sel buah pinggang yang rosak, pulihkan dan gantikan sel-sel yang dah mati. Tu sebab buah pinggang akan pulih semula"

 
Semuanya dengan izin Allah jua

 

Ada Apa Dengan Vivix Shaklee?

Sebelum tu Fai nak cerita sikit tentang resveratrol. Resveratrol ni sangat tinggi antioksidan tau, hebatnya resveratrol ni sehingga ia berupaya meneutralkan radikal bebas dalam badan kita.

Selain tu, ia juga mampu untuk merencatkan gen kanser, melawan jangkitan kulat, radiasi ultraungu, tekanan dan kecederaan.


Untuk pengetahuan anda, Vivix 10 kali lebih hebat dan kuat daripada Resveratrol. Berbanding Resveratrol sahaja, ini kerana Vivix mengandungi Resveratrol dan Polifenol yang akan bertindak dengan lebih berkesan lagi.






Setiap penyakit InsyaAllah ada penawarnya. Apa yang penting kita perlulah berusaha dan jangan salahkan takdir..

Bila dah sakit, wang ringgit jadi tak bernilai kerana kesihatan adalah segala – galanya.
















Apapun, kuasa penyembuhan terletak ditanganNya. Vivix hanya sebagai IKHTIAR, bukan ubat

Bila sel-sel ini dibetulkan, inshaaAllah si pesakit juga dapat rasakan kesannya

 





Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi: 
Fai Nardir 
Hp: 019-7428120 
Email: nnurfairuz@gmail.com


Thursday, January 12, 2017

Menyesal sebab dulu tak percaya...

Ape yang menyesal tu? Hihi.. Nak cerita pasal Carotomax Shaklee. Fai dulu tak pandang pun supplement Carotomax ni. Menyesal tau... Kalau tahu kesannya macam ni, awal-awal dah makan. Hihi...

Sejak register ahli dari 2011, baru tahun ni Fai makan Carotomax ni tau. Fai mula ambil Carotomax ni sebab dapat PERCUMA masa National Conference Shaklee 2015/16. Dapat dua botol.. Fai try lah makan sebiji sehari. Kebetulan masa start makan Carotomax tu cermin mata Fai HILANG. Malas dah nak buat cermin mata. Fai pun decide pakai contact lense je. Masa nak beli contact lense tu, Fai check la power. Sebab power mata kanan dengan mata kiri tak sama. Masa ni dah masuk botol ke-3 Fai makan Carotomax.

Surprisingly, power mata kanan sebelum ni 1.5 dan TURUN ke 1.25... Alhamdulillah syukur.. 


Sekarang dah masuk botol ke-5 Fai makan Carotomax ni. Yang Fai perasan

Silau makin berkurang. Dulu kalau keluar rumah nak sidai kain, tak pakai spec, Fai mesti sakit kepala sebab tak tahan silau...
Bulan ni Fai tak beli pun contact lense tau. Alhamdulillah boleh drive tanpa contact lense. Kabur tu masih ada, tapi Fai sendiri rasa dah kurang.. Tengok jam kat dinding, jarak dalam 15-20 kaki, dah boleh nampak pukul berapa walaupun samar-samar.

Fai memang bertekad nak KONSISTEN Carotomax ni. Mudah-mudahan diizinkanNya untuk bebas daripada bercermin mata.






Yang pakai cermin mata je tahu apa yang tak bestnya bercermin mata ni. Kena duduk lain, kena pijak lain, kena tarik dengan anak lain. Hehehe...




Jom kita tengok apa yang ada dalam Carotomax ni yang boleh membantu masalah rabun


CarotoMax shaklee adalah hasil gabungan 6 variati karotena yang diekstrak dari sayuran dan buah-buahan yang tinggi sifat antioksidan seperti biji anggur, brokoli, tomato, rumpai laut, kentang dan minyak sawit.





Alpha Carotene – untuk penglihatan malam, menjaga kesihatan mata, menghalang degeneragi penglihatan
Beta Carotene – memperbaiki kulit, mempercepatkan pemulihan luka, mempertingkatkan sistem imunisasi, mengurangkan risiko kanser usus, payudara dan prostat.
Astaxanthin – pigmen di dalam alga & fitoplankton yang memberikan warna pink pada ikan salmon, tetapi Shaklee telah menuai karotenoid astaxanthin dari mikroalga laut, sumber yang tulen dan poten. Ia membantu melindungi oksidasi kolesterol LDL.
Lycopene – bersifat antioksida, menghalang penuaan organ, mengurangkan penyakit kelenjar prostat, untuk kesihatan serviks, jantung dan menguatkan sistem imun.
Lutien – menyekat katarak, glaucoma, AMD (penyakit macular berkaitan umur)
Zeaxanthin – melindungi mata, menurah cahaya gelombang biru pendek berbahaya, mengurangkan risiko kanser ovai & payudara termasuk endometrial & serviks.


7 kebaikan CarotoMax Shaklee untuk anda : 

 


CarotoMax lebih selamat daripada Vitamin A

Kenapa? Pengambilan Vitamin A secara berlebihan akan menyebabkan toksisiti. Ahli saintis telah menemui beta karotena pada tahun 1932. Satu prekursor Vitamin A dan beta karotena didapati selamat pengambilannya. 


CarotoMax membantu mempertingkatkan penglihatan  

Ia akan menghasilkan "ungu visual" yang membolehkan kita mengekalkan penglihatan dalam gelap. Ia juga mempertingkatkan masalah penglihatan seperti rabun malam, rabun dekat, presbyopic, astigmatism, xerophtalmia (mata kering), kelesuan mata, glaucoma, katarak, floaters, eye bag dan gegelung hitam mata. 


CarotoMax juga menggalakkan perkembangan normal dan sihat 
 
Ia membantu merangsang perkembangan kanak-kanak & remaja, menguatkan tulang, melindungi rambut, kuku, kulit, membran mukosa, gigi sihat, gusi dan sistem teproduksi serta membantu dalam penghasilan sperma yang sihat.

 
CarotoMax melindungi Epithelia
 
Ia memelihara lapisan luar korna,rongga oral,usus,perut,paru-paru, bronkus, pundi kencing, ovari semsa disintegrasi tisu dan merawat ulser saluran usus.

 
CarotoMax meredakan penyakit kulit
 
Pengambilan yang konsisten dan banyak akan melegakan masalah kulit seperti psorisis ,senile palgue ,kulit kering,kulit gugur ,jerawat dan akne. Penggunaan luaran boleh membantu merawat pustule,scabies,akne dan ulser kulit.

 
CarotoMax menghalang Infeksi 
 
Ia merangsang enzim membunuh kuman, menyekat dan mempertingkatkan kondisi penyakit respiratori paru-paru, batu, hepatitis, ashtma, flu dan selsema.

 
CarotoMax melawan kanser dan oksidasi
 
Pengambilan beta karotena mampu mengukuhkan sisitem imun, melambatkan penuaan dan menyekat aktiviti bahan kanser dan menghalang pembentukan sel-sel kanser. Ini mengurangkan risiko kanser,terutama sekali kanser paru-paru dan payudara. Ia megurangkan radikal bebas dan menyingkirkan sel-sel mat yang teroksida.
 
 


Jika anda sedang bercermin mata, cubalah Carotomax ni.. 

InshaaAllah ada perubahannya..

Sebab Fai sendiri dah cubaaa, macam tak percaya power mata boleh turun..
apa-apa pun dengan izinNya juga..







Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi: 
Fai Nardir 
Hp: 019-7428120 
Email: nnurfairuz@gmail.com


Friday, January 6, 2017

Rahmat dan Kasih Sayang Allah terhadap kita sebenarnya melebihi kasih sayang seorang ibu terhadap anaknya... Allahu...

Rahmat dan Kasih Sayang Allah terhadap kita sebenarnya melebihi kasih sayang seorang ibu terhadap anaknya... Allahu...  
 




Tak Solat Subuh bangun pukul 9.30 pagi, Allah masih izinkan kita untuk bernafas diatas muka bumi Allah.
 
Tak Solat Zohor balik rumah makan nasi lauk ikan keli, rasa ikan keli. Makan mee goreng, rasa mee goreng, itulah nikmat yang Allah bagi walaupun tak solat.

Tak Solat Asar masih boleh pergi gym angkat berat, boleh main bola walaupun sengaja tinggal solat. Angkat besi 50kg boleh, angkat takbir tak boleh, itulah manusia yang kurang ajar dengan Allah.
 
Tak Solat Maghrib nak bini Allah bagi, nak anak Allah bagi, nak rumah Allah bagi, nak kenderaan Allah bagi, walaupun meninggalkan solat. Ini menunjukkan Allah Maha Pemurah.

Tak Solat Isyak Allah tetap bagi rezeki, Allah bagi sihat walafiat, tak sakit.


 
Beruntung kita ni walaupun tak solat, Allah tak azabkan kita sekarang. Kalau zaman Nabi Musa a.s kalau tak solat, Allah Taala bagi CASH jadi muka khinzir.


Tapi kita ni menumpang Rahmat Nabi Muhammad SAW la Allah tangguhkan dulu azabNya.
Allah beritahu dalam Al-Quran, balasan di Akhirat sangatlah dasyat bagi orang yang meninggalkan solat.

Fikirkan sejenak petikan diatas apa akan jadi bila Allah tarik nikmat yg Allah bagi..




Dah la solat tak cukup waktu, nak berselawat pun susah.. Allahu... Semoga kita dijauhkan daripada golongan tersebut...







NOTE: Coretan ini perkongsian dari sahabat facebook Fai. Terlupa nama facebook beliau, maaf Fai tak dapat nak kreditkan semula. 







Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi:
Fai Nardir
Hp: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com


Thursday, January 5, 2017

KISAH BENAR: Dilema antara Dialisis atau Vixix?

KISAH BENAR, DILEMA antara Dialisis dan Vivix.. Jemput baca perkongsian daripada Master Laila di Facebook beliau... Fai share sini, semoga ianya bermanfaat untuk anda yang sedang ikhtiar untuk sembuhkan sakit buah pinggang...





Kak El nak share cerita tentang pesakit buah pinggang. Kalau korang ada mak bapa atau orang tersayang yang alami sakit buah pinggang kak El rayu teruskan bacaan jika korang masih nak usaha yang terbaik untuk mereka yang korang sayang.

Kalau rasa tak penting takpe, tak payah baca. Tapi kalau ada sedara mara, kenalan yang tengah usaha sembuhkan sakit buah pinggang, tolong share dengan mereka. Manalah tahu asbab korang share mak ayah tau orang tersayang mereka sembuh. 













Ni pula mak kawan ni tahap 4. Memang kalau lagi teruk perlu dialisis. Demi mak, anak belikan vivix. Kesihatan improve sangat-sangat. Doktor sahkan fungsi buah pinggan mak normal. Cuma doktor nak monitor sampai puas hati. 

Ya Allah, dia bukan mak Kak El. Tapi bila Kak El baca testimoni macam ni, rasa bahagianya jadi mak yang anak ambil berat dan berkorban untuk mak. Bahagianya jadi anak yang boleh berbakti untuk mak ayah. Hati Kak El sebak, sendu, gembira semua ada.

Korang percayalah bila Kak El cakap berbaloi invest untuk vivix. Bayangkan Kos dialisis mencecah RM3000 sebulan. Itu tak dikira masa yang habis, emosi terganggu, kesihatan yang tak stabil. 


Kak El tanya Pakar Nutrisi, Vivix ni sembuhkan sakit buah pinggang ke? Pakar tu jawab "vivix ni repair sel-sel buah pinggang yang rosak, pulihkan dan ganti sel-sel yang dah mati. Tu sebab buah pinggang akan pulih semula". Semuanya dengan izin Allah jua. 




Water Dialisis RM2600
Blood Dialisis RM3000

Kos Vivix sebulan RM475


Bulan ni kalau beli 2 botol Vivix, dapat diskaun 20% (save RM200), dapat FREE membership, dapat BONUS balik 5%. Beza sangat banyakkkkkk dengan kos dialisis.

Dialisis atau Vivix?
Pilihan di tangan anda..







Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi:

Fai Nardir
Hp: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

“Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tiada sesuatupun yang dapat menahannya; dan apa jua yang ditahan oleh Allah maka tidak ada sesuatupun yang dapat melepaskannya sesudah itu. Dan (ingatlah) Dialah sahaja yang Maha Berkuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah Fathir:2)

Copyright to FAI NARDIR
Designed by UMIESUEstudio 2015