Pengedar Sah Shaklee di Pasir Gudang, Johor. Mula terjebak dengan Shaklee sejak tahun 2011. Terdapat pelbagai supplement yang ditawarkan, antaranya seperti Set Berpantang Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Kecantikan Shaklee, Set Awet Muda Shaklee, Set Kesihatan Optimum Shaklee, Set Sendi Shaklee, Set Jantung Sihat Shaklee dan berbagai-bagai lagi mengikut keperluan anda..

Apa jua yang ditawarkan dalam blog ini adalah bersifat peribadi dan tidak terlibat dengan mana-mana pihak syarikat. Harap Maklum.

Friday, April 28, 2017

Jawatan Kosong Terkini Kerajaan/Swasta

Khas untuk anda yang sedang mencari pekerjaan, samada di sektor  swasta atau kerajaan, jom klik Gkerjaya.com Gkerjaya adalah sebuah laman sesawang yang memberikan anda info-info dan tips kerjaya serta iklan-iklan jawatan kosong di dalam sektor swasta dan juga kerajaan.






Siapa yang wajib follow laman web gkerjaya.com ini?
  • Mereka yang sedang mencari jawatan kosong
  • Mereka yang ingin tukar kerjaya kepada yang lebih baik
  • Mereka yang baru habis spm/diploma/ijazah/phd dan lain-lain


Terdapat pelbagai tips-tips gkerjaya berikan, antaranya
  • Panduan bina kabel dalam linkedin
  • Panduan permohonnan kerja melalui email
  • Panduan mohon kerja melalui SPA dengan betul
  • Panduan mohon jawatan kosong di Jobstreet dengan betul
  • Tips penulisan resume dan lain-lain lagi




Jom tengok jawatan kosong terKINI di laman sesawang gkerjaya.com


Biskut raya paling senanggg, Cornflakes Madu..

Dua minggu lepas saje melayan si Adam nak buat kuih raya. Google lah resepi cornflakes madu, budak-budak memang confirm suka lah kalau conrflakes madu ni. Lagipun sebab ni je yang paling senang yang Adam boleh tolong. Hihi..


Bahan-bahan:

Sekotak cornflakes 200/250g
Madu 60g
Butter 125g
Gula Castor 30g


Fai guna butter twin cows ni je, murahhh.. RM3.77 kat Mydin






Panaskan kuali.. Madu, butter dan gula castor dicampurkan semua sekali. Masak sampai berbuih macam dalam gambar. Lepas tu masukkan cornflakes yang dah dihancurkan. Semua dah sekata, padamkan api..


Masukkan cornflakes dalam paper cup. Nak cantik sebenarnya guna paper cup hitam. Fai guna apa yang ade je kat rumah. Jimattt.. Hihi.. Tapi make sure cornflakes tu sejukkk sikit, kang melecur pula tangan anak korang..









Dah siap masukkan dalam paper cup, boleh la letak hiasan ceri. Tapi Fai tak letak pun.. Hehe.. Lepas tu bakar pada suhu 150 darjah dalam 7-10 minit. Dah siappp...

Hari tu buat dua kotak, dah habisss dah pun cornflakes madu tu.. Bukan Adam je makan, ibunya pun makan sekali. Leka makan sambil tengok tv.. Tengok-tengok je dah habis. Hihi...






Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk Shaklee boleh hubungi:
Fai Nardir
Hp: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

Friday, April 21, 2017

Short vacation: River Cruise Malacca

Mulanya tak plan pun nak naik River Cruise ni. Sampai je Melaka, terus ke A Famosa dulu.. Sempatlah Adam posing depan A Famosa tu. Masa ni dah 11 lebih, dah mula panas. Nak naik sampai ke atas ibunya tak larat pula. Hihi.. Tak tahu nak ke mana, papa ajak jalan-jalan ke River Cruise..










Nampak je sungai, Adam terus menjerit "ibu, sungaiiilahhhh..." Bukan main suka lagi dia.. Tengok lah dalam gambar tu, sengih sampai ke telinga. Hihihi..

Sampai kat kaunter beli tiket, papa pun offer untuk naik bot. Adam lah yang paling happy. Bagi Fai, harga tiket berpatutan. Dewasa RM15.90 (Jumaat-Ahad) Kanak-kanak RM5.70 (Jumaat-Ahad).. Hari biasa lebih murah, tapi Fai tak ingat berapa. Hehe.. Lama juga atas bot, sampai ke hujung sungai, pergi balik dalam 40 minit.. Puas lah si Adam atas bot. Adik Muhammad pun boleh tahan bising. Sibuk tunjuk sana sini. Hihi...


















Lepas beli tiket, kitorang ada dapat goodies bag tau. Dalam tu ada air kotak dengan CORNFLAKES DURIAN.. Memang sedappp cornflakes durian tu. Rasanya memang tidak dijual dimana-mana, sebab tengok packaging dia, memang khasss untuk sesiapa yang naik River Cruise ni sahaja.. Ibunya tak sempat nak snap gambar, si Adam dah bedal dulu. Gambar ni jer yang ada. Hihihi..






Sebenarnya kitorang tak tahu nak ke mana kat Melaka ni. Hihi.. Zoo dah pergi masa Adam 10 bulan. Hari tu nak pergi lagi tak jadi, sebab waktu tu sampai Melaka dah nak tengah hari. Panassss... Hehe.. Lepas ni boleh la bawak Adam naik Taming Sari pula..







Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi:
Fai Nardir
Hp: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

Happy Birthday Adam Muhammad

Happy birthday Adam Muhammad... 13 April lepas dah genap setahunnn. Sekejappp je.. Ibu rasa macam baru je bersalinkan awak tau. Hihi.. Sambut birthday adik kat Kluang. Balik kampung baru potong kek. Thanks kat nanny dengan baba yang tolong decorate rumah kampung dengan belon. Cantikkk sangattt... Warna warni.. Memang suka sangattt lah budak dua ni. Hihi..


Ibu abadikan kesemua gambar ini di sini.. Moga ianya dapat mengimbau kenangan zaman kanak-kanak kalian berdua..
















birthday adik, tapi abang Adam yang tiupkan lilin.. hihihi







Ibu dah ada dua orang hero, bagi ibu dah cukup sangattt untuk memeriahkan rumah. Hihihi... Riuh satu rumah dengan suara korang je.. Doa ibu dengan papa, agar kalian berdua, Adam Hussin dan Adam Muhammad, membesar menjadi anak soleh yang boleh bahagiakan ibu dengan papa di dunia dan di akhirat..







Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi:
Fai Nardir
Hp: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

Saturday, April 15, 2017

5 sebab kenapa ibu hamil suka dengan Set Hamil Shaklee

5 sebab kenapa ibu hamil suka dengan Set Hamil Shaklee








1. Set hamil LENGKAP dengan nutrient yang diperlukan oleh ibu dan baby sepanjang tempoh kehamilan


2. Boleh diteruskan pengambilan sehingga berpantang


3. Si ibu lebih BERTENAGA sepanjang tempoh kehamilan. Kurang rasa penattt


4. InshaaAllah dapat mengurangakn masalah yang biasa dialami oleh ibu hamil iaitu:

什Simpul biawak
什Kerap sakit pinggang
什Masalah hb rendah
什Masalah sembelit
什Diabetes ketika hamil


5. Set ini bukan sahaja boleh diambil oleh ibu hamil, malah boleh berkongsi dengan suami










Majoriti ibu² yang consume Set Hamil Shaklee ni sangattt berpuas hati kerana mereka rasai sendiri PERBEZAAN hamil dengan Shaklee berbanding kehamilan sebelum ini yang tidak ambil supplement Shaklee







Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi:
Fai Nardir
Hp: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

Friday, April 14, 2017

Bayi yang dilahirkan "otak hancur, tengkorak tak terbentuk" akibat ibu kekurangan Asid Folik

Ibu yang merancang hendak hamil perlukan 400mcg Asid Folik sekurang²nya 3-4 bulan sebelum hamil

Kerana Asid Folik AMAT PENTING dalam mengurangkan risiko:

1. KECACATAN OTAK (anencephaly)
2. KECACATAN TULANG BELAKANG (spina bifida) pada bayi




 

Pilihlah Asid Folik yang terbaik, pastikan ianya bukan yang sintetik



Supplement yang dicadangkan: B COMPLEX


Lengkap dgn kesemua 8 kumpulan vitamin B dan mempunyai sistem penyerapan bioaktif  (untuk meningkatkan penyerapan asid folik kerana asid folik sukar untuk diserap oleh tubuh. ). Pastikan vitamin B yang anda pilih LENGKAP DENGAN 8 KUMPULAN VITAMIN B termasuk asid folik dan biotin. Kebanyakkan vitamin B di pasaran tidak mengandungi biotin kerana kosnya agak mahal. AWAS..! Kebanyakkan asid folik di pasaran (99%) bersifat sintetik.









Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi:
Fai Nardir
Hp: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

Thursday, April 13, 2017

Masih ramai lagi ibu-ibu yang ambil remeh tentang KEPENTINGAN ASID FOLIK untuk hamil

Masih rami lagi ibu-ibu yang ambil remeh tentang hal ini... Ibu yang plan nak hamil, Pleaseee... Pleaseee... Pleaseee... Ambil ASID FOLIK sekurang²nya 3-4 bulan SEBELUM MERANCANG UNTUK HAMIL. Kesiannn kat bayi anda nanti kerana terdedah kepada risiko SPINA BIFIDA

Spina bifida ni terjadi seawal janin mula terbentuk. Biasanya bila dah hamil, baru kita sibuk nak ambil Asid Folik kan?? Waktu tu pula baby dah 9-10 minggu dalam kandungan. Sebenarnya DAH TERLAMBAT ye ibu².. Kerana Spina Bifida ni terjadi seawal pembentukan janin, manakala janin pula lengkap terbentuk pada 17 minggu kehamilan.. dan kita pula mula ambil asid folik apabila telah disahkan hamil iaitu pada minggu ke 9 dan minggu ke 10.. Risiko bayi anda menghidapi spina bifina ini terlalu tinggi





Ibu² yang merancang nak hamil, ataupun pasangan yang baru berkahwin merancang nak hamil cepat. Amalkanlah ASD FOLIK dari awal. Sekurang²nya 4 bulan awal..

Fai pertama kali tengok bayi spina bifida ni dala siaran Nasi Lemak Kopi O.. Kesiannn tengok anak yang lahir kerana spina bifida ni. Tak dapat berjalan, ada masalah perkumuhan - air kencing perlu dikeluarkan setiap 4 jam, kalau tak perut anak akan kembung..dan banyak lagi kompilasi lain

Allahu akhbar.. Semoga ibu tersebut kuat dan tabah







Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi:
Fai Nardir
Hp: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

Wednesday, April 12, 2017

Set Hamil Terbaik abad ini yang patut anda cuba..

Fai sendiri dah pun consume SET HAMIL SHAKLEE ini dari hamil anak sulung pada tahun 2012/2013... Dan hamil anak yang kedua, 2015/2016, Fai masih lagi setia dengan Shaklee, Kenapa Fai katakan ianya Set Hamil Terbaik abad ini? Hehehe.. Meh bacaaa...



APA YANG BEST HAMIL DENGAN SHAKLEE?
==================================

1. Kesihatan di tahap optimum sepanjang kehamilan.
什HB mantain 13.0 sampai waktu nak bersalin

2. TIDAK mengalami masalah² yg biasanya dihidapi oleh ibu hamil..
什Fai tak alami simpul biawak
什Fai tak alami sakit pinggang atau sakit² badan
什Fai tak alami sembelit
什Fai tak alami masalah sukar tidur

3. Kekal BERTENAGA sepanjang kehamilan
Fai masih boleh cod vitamin lagi 3 hari sebelum bersalin








Alhamdulillah diberikan kesihatan terbaik sepanjang pregnantkan Adam dan Muhammad

Fai dah rasa bestttt pregnant dengan Shaklee, dan Fai NAKKK anda juga rasakan perkara yang sama IAITU "enjoy sepanjang tempoh kehamilan..." InshaaAllah








Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi:
Fai Nardir
Hp: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

Sunday, March 19, 2017

Siapa kata susah bisnes Shaklee? Sekali shopping je kat branch, dekat RM1,000 tau...

Untuk ahli baru, Fai ada create satu group khas untuk Fai fokusss coaching semua NEWBIE Shaklee ni iaitu PST Samurai.. Fai cuma limitkan 5 orang sahaja untuk satu group. Sekarang cuma ada SATU SAHAJA KEKOSONGAN.


Siapa kata susah bisnes Shaklee..??

Beliau salah seorang ahli PST Samurai, Sheila Rexuan.. Baru PERTAMA KALI shopping kat branch tau. Sekali beli je, dekat seribu ringgit. Patutlah semangat nak shopping sendiri kat branch. Hihi.. 




Baru bulan kedua join Shaklee, terus berdesuppp sales. Dah balik modal dah pun, siap dapat terlebih² lagi dengan untung runcit yang beliau dapat.

Sejukkk perut mummy tau.. Hihi..


Siapa kata susah bisnes Shaklee?



Keep it up dear...
InshaaAllah Supervisor tak lama lagi je tu






Sebarang pertanyaan,
nak jana side income,
konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi:

Fai Nardir
Hp: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

Saturday, March 18, 2017

7 sebab kenapa sebotol Vivix, harganya macam nak bayar sebulan Myvi..

Kalau nak dibandingkan harga Vivix dengan nasi ayam, memang harga Vivix ni lebih mahal... 7 sebab kenapa sebotol Vivix harganya macam nak bayar sebulan Myvi.. Sebotol Vivix berharga RM475. Bukan murah. Sebab apa?


Fai creditkan info ni pada sideline Irda Bay.. Semoga ianya bermanfaat buat semua (>___<)






1. Sebab ia eksklusif. Produk eksklusif HANYA untuk mereka yang menghargai diri secara eksklusif.

2. Sebab Vivix adalah supplemen antioksida & anti-aging yg TERBAIK di dunia. Satu-satunya supplemen yang menggabungkan resveratrol & polifenol dari tumbuhan yang eksklusif (anggur muscadine, elderberry Eropah, lobak ungu & polyganum caspidatum) yang memberi kesan 10x ganda lebih baik dari resveratrol itu sendiri? Kesannya? Jauh lebih baik dari wine merah yg diamalkan oleh penduduk Eropah yang menjadikan mereka awet muda! Malah Vivix mampu memperbaiki & memelihara kesihatan sel & DNA dari kerosakan akibat radikal bebas yang terkumpul dalam badan.

3. Sebab 4 bahan utama Vivix diekstrak dengan kaedah 'cold press'; iaitu kaedah yg mampu mengekalkan kesemua khasiat & nutrisi asal yg terkandung di dalam bahan asal tersebut. Bukannya main rebus & titikkan perisa kat kilang belakang rumah je tau. Bukan juga bahan 'made in China'.

4. Sebab Vivix telah dipatentkan. Bermaksud, TIADA PRODUK LAIN yang seumpanya di dunia. Apatah lagi di Malaysia.

5. Sebab Vivix ada kajian klinikal yang sah oleh saintis terkemuka ke atas setiap bahan mentah dan hasil akhir produknya. Bukannya kajian yg dibuat-buat oleh doktor 'sijil beli'. Oooppsss!

6. Sebab Vivix dikeluarkan oleh syarikat pengeluar supplemen yg telah berada di atas muka bumi selama lebih 60 tahun. Bukan sebarang jenama tau yg boleh bertahan lama seperti Shaklee.

7. Sebab supplemen Shaklee adalah satu-satunya jenama supplemen yang dijamin boleh diamalkan selama lebih 20 tahun dan menjadikan pengamalnya mempunyai tahap kesihatan yang paling optimum berbanding golongan yang tidak mengamalkan apa-apa supplemen ataupun yg mengamalkan supplemen jenama lain. Buktinya? Shaklee adalah satu-satunya jenama supplemen yg disokong oleh LANDMARK STUDY. Nak tau lanjut pasal Landmark Study ni, next entri ya.. (>___<)



Mahal RM475 untuk sebotol Vivix?

Meh beli dua botol.. Dapat sekali keahlian percuma + pos percuma + konsultasi percuma + cash bonus (>___<)



Mahal jugak lagi??

Meh baca ni...









Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi:
Fai Nardir
Hp: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com



Friday, March 17, 2017

Tak boring ke asyik dengar talk tentang Shaklee je?


Tak boring ke asyik dengar talk tentang Shaklee je? Setiap kali ada sharing/kelas tentang Shaklee, tak pernah lagi setakat ni sharing/kelas yang Fai pergi tu tak best... Semuaaaanya bestttt tau. Ada je ilmu baru. Seronokkk.. Hihi..

Mungkin sebab itulah mentor-mentor Shaklee selalu pesan. Kena buat Shaklee ni dengan RASA CINTA. Bila kita dah cintaaa, bila kita dah sukaaa, lautan api pun sanggup redah. Ececeh... Hihi.. Kalau ikutkan malam tadi "malas" nak pergi, sebab sebelum keluar tu hujan lebattt. Si kecik ni pula dah tidur. Biasalah bisikan syaitonirrojim, memang jahat.. hehehe.. Alhamdulillah dalam pukul 8.00 hujan pun reda. Sampai lah Fai kat Shaklee pada jam 8.30 malam (>___<)
 
 




Sebelum balik, bergambar dulu dengan "partner" Fai, Halimahtus Saadiah. Dia ni antara anak Shaklee yang taat. Hehehe.. Kelas yang mummy dia join, dia pun mesti akan join jugak. Rajinnnn... Alhamdulillah sekarang ni pun group SuperStar beliau dah semakin besar. InshaaAllah beberapa bulan je lagi, so soon halimahtus Saadiah ni bakal Coordinator Shaklee dan bakal grab CAR BONUS Shaklee. Doakan ya..
 


Tak sabarrr pula nak ke kelas Master Key JB Ahad ni. Banyakkkk ilmu² nak diserappp.. Hihi..








Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi:
Fai Nardir
Hp: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

Tuesday, March 7, 2017

Pregnant dengan Shaklee bestttt sangattt

Pregnant dengan Shaklee bestttt sangattt.. Fai dah pun merasa bestttttnya pregnant dengan Shaklee dari anak pertama sehingga anak yang kedua ni. Selfish rasanya kalau Fai tak kongsikan benda baik ni dengan semua. 





InshaaAllah Fai akan bantu anda yang sedang hamil untuk mengatasi masalah-masalah yang biasa ibu hamil alami.


Kepakaran Fai adalah dalam memberi konsultasi kepada ibu yang sedang hamil berkenaan:

1. Masalah HB rendah.
2. Masalah sembelit.
3. Masalah krem/kejang kaki.
4. Masalah darah tinggi ketika hamil.
5. Masalah kencing manis ketika hamil.
6. Ibu hamil yang kerap merasa letih dan lesu.
7. Ibu yang ingin kekal bertenaga sepanjang kehamilan.



Testimoni: Kerana Shaklee, saya tidak lagi serik mengandung, pengakuan seorang Doktor



Jika anda atau rakan anda yang sedang hamil mempunyai masalah diatas, feel free to contact Fai..

I'm more than willing to help



Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi:
Fai Nardir
Hp: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

Monday, March 6, 2017

Korang tau tak?? Hampir 80% soya di dunia ini telah diubah secara genetik

Korang tau tak?? Hampir 80% soya di dunia ini telah diubah secara genetik
Bermaksud, soya tersebut telah disuntik dengan hormon tumbesaran agar cepat membesar dan pihak syarikat boleh dapatkan keuntungan dengan lebih cepat..




Pilihlah Soya Protein Shaklee.
DIJAMIN 100% semulajadi kerana ianya DIHASILKAN di bawah Program Pemeliharaan Identiti.
Bermaksud, kesemua soya yang digunakan DIPANTAU KETAT dari proses penanaman sehingga ke pemprosesan untuk dijadikan serbuk ESP..


Opsss.. Tapi sekarang ESP out of stock. Fai akan dahulukan customer yang dah buat bayaran sahaja.
Kalau ada yang nak ESP, booking with payment diperlukan..
RM150 sahaja untuk 850g ESP
Once stock dah ada, Fai pecut lelaju ke branch sebab takuttt ESP licinnn lagi..






Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi:
Fai Nardir
Hp: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com


Friday, February 24, 2017

Ketahui Waktu-Waktu bagi Fisiologi Badan Anda

Hai ni Fai nak kongsikan Waktu-Waktu bagi Fisiologi Badan Manusia Berfungsi supaya kita tahu apa yang kita patut buat untuk kekalkan kesihatan tubuh badan kita.


 

*WAKTU FISIOLOGI BADAN BERFUNGSI*
 

5 - 7 pagi
Waktu di mana usus besar bekerja. Mesti disiplinkan diri utk *buang air besar* dalam waktu ini. Jika tak, penyakit akan berkumpul.
 
7 - 9 pagi
Wajibkan diri utk *bersarapan* . Jika tak, metabolisma badan akan turun mendadak. Sebab tu kadang2 orang bersarapan lewat lepas pukul 9, berat badan naik mendadak walaupun makan sekali sehari!
 
9 - 11 pagi
Organ limpa bekerja. *Elakkan makan* dalam waktu ini.
 
11 - 1 petang
Jantung bekerja secara optimum.
*Elakkan bekerja berat, sebaiknya rehat dan tidur seketika* . Serangan jantung kerap terjadi ketika waktu ini.

1 - 3 petang
Usus kecil bekerja. *Sebaiknya buang air besar kali kedua* dalam waktu ini.
 
3 - 5 petang
Pundi kencing bekerja. *Sebaiknya buang air kecil* dalam waktu ini.
 
5 - 7 petang
Ginjal bekerja secara optimum. *Elakkan badan terlalu dehydrated. Banyakkan minum air* dalam waktu ini.
 
7 - 9 malam
Perikardium bekerja. *Elakkan makan makanan yang berat* pada waktu ini. Kajian dari Mail Online mengatakan waktu paling bagus untuk makan malam sebenarnya adalah dari pukul 6 petang sehingga 6:30 petang. Makan pada waktu malam juga akan menyebabkan kalori badan lebih mudah untuk bertukar menjadi lemak. Hal ini kerana badan kita biasanya kurang aktif pada waktu ini.
 
9 - 11 malam
*Waktu terbaik utk berehat dan tidur* Badan anda perlu berehat ketika ini untuk menyempurnakan proses pencernaan makanan yang telah masuk ke dalam tubuh. Kerana pada waktu tidur, panas badan meresap ke dalam tubuh sehingga membantu mempercepatkan proses pencernaaan.
  
11 - 1 pagi
Hempedu bekerja. *Elakkan makan* , berat badan akan naik mendadak. Sedikit nasihat untuk orang muda, elakkan lepak sehingga ke awal pagi. Banyak kesan buruk pada jangka masa panjang terutamanya pada waktu selepas ini.
 
1 - 3 pagi
Hati bekerja utk singkirkan toksik. *Elakkan berjaga* . Sering berjaga pada waktu ini berpotensi untuk kanser. Waktu ini adalah waktu terbaik utk deep sleep.
 
3 - 5 pagi
Peparu bekerja. Bagi pesakit asma, *elok amalkan bangun* pada waktu ini. Peparu menyerap oksigen dalam kuantiti yang tinggi. Disebabkan itulah Ibadah Solat Sunat Tahajjud dijadikan pada waktu ini. Allah itu Maha Besar lagi Maha Mengetahui.


Rasulullah SAW bersabda:
“Kerjakanlah solat malam sebab itu adalah kebiasaan orang solihin sebelum kamu, juga suatu jalan untuk mendekatkan diri kepada Tuhanmu, juga sebagai penebus segala amalan buruk, pencegah dari perbuatan dosa dan dapat menghalangi penyakit dari badan.” (Riwayat Tirmizi dan Ahmad r.a.)






Jom kita sama-sama amalkan untuk kesihatan yang optimum


credit







Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi:
Fai Nardir
Hp: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

Thursday, February 23, 2017

Kalau Shaklee ni bagus kenapa tak pernah masuk iklan tv? Kenapa takde duta?

Kalau Shaklee ni bagus kenapa tak pernah masuk iklan tv? Kenapa takde duta?Ada juga yang tanya, kalau Shaklee tu bagus sangat, kenapa tak jual kat kedai/farmasi? Kenapa macam tak glamer sangat pun? Kenapa tak masuk iklan tv macam P***ga ke, Jus Nus****ra ke, Jus Ko**k ke?






Agaknya kenapa ya...



Produk yang masuk iklan tv tu berbayar tau. Bukannya sebab produk tu yang paling hebat then dapat masuk iklan tv. Satu slot iklan 30saat tu kos dia belasan-puluhan ribu. Pihak Shaklee lebih utamakan bonus kami para pengedarnya, daripada Shaklee bayar puluhan ribu kat stesyen tv tu.
 

Produk Shaklee tidak dijual kat kaunter kedai/farmasi kerana teknik pemasaran Shaklee Malaysia menggunakan kaedah jualan langsung; bukannya jualan secara runcit/komersial. Produk Shaklee eksklusif; bukan produk lambakan di pasaran luar. Hanya untuk mereka yang tahu menghargai kesihatan secara eksklusif yang layak menggunakan produk Shaklee.


Istimewanya bila beli dengan pengedar bebas sah Shaklee ni, kami berikan konsultasi eksklusif untuk anda. Kami follow up & follow through sampai masalah anda kami berjaya bantu selesaikan. Kalau beli produk komersial di kedai, ada ke orang kedai tu follow up anda, tanya macam mana lepas makan xxxxx ni? Ok tak,ada apa-apa perubahan tak? Mana dapat kan konsultasi eksklusif macam kami... Hihi...


credit



Puas hati tak dengan 3 sebab ni? Hihihi... Kalau nak beli supplement Shaklee, beli lah dengan PENGEDAR SAH SHAKLEE ye. Jangan sesekali beli di LAZATLAH, MURAH.MY... etc... Ye, memang murahhh.. tapi bila makan tak berkesan.. Nanti mulalah nak kata yang Shaklee ni tak bagus. Sebenarnya ia kerana anda tidak dapat KONSULTASI EKSLUSIF daripada pengedar sah macam kami. Rugiii tau sebenarnya...

 


Tsunami Shaklee 2017, inshaaAllah








Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi:
Fai Nardir
Hp: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com


Wednesday, February 22, 2017

Dalam Vivix ada Anggur.. Tapi apa bezanya anggur dalam Vivix dengan anggur biasa??

APA BEZA ANGGUR DALAM VIVIX DENGAN ANGGUR BIASA?

Ada yg cakap, "bahan utama Vivix tu anggur je kot.. campur itu ini sket, jual overpriced". Eh, tau ke dalam Vivix tu anggur jenis apa? Nama dia Anggur Muscadine. Agak-agak, ada jual kat mana-mana pasaraya kat Malaysia? Kalau ada pun, harga dia sekilo dalam RM100. Agak-agak, berapa kilo kita nak beli untuk betul-betul badan kita dapat manfaatnya?

 



Apa hebatnya Anggur Muscadine ni?


Ia mempunyai lebih dari 1 kromosom yg mengukuhkan profil polifenolnya untuk membantu penjagaan kesihatan manusia.
 
Ia mengandungi asid ellagik yang sangat pekat yang mana phyto-nutrient ini tidak dijumpai dalam mana-mana anggur lain. Unsur inilah yang menjadikan Anggur Muscadine mempunyai ciri-ciri menghentikan kimia penyebab kanser, serta mampu menjadi antivirus & antibakteria.
 
Untuk menghasilkan Vivix, Anggur Muscadine ini diekstrak melalu kaedah 'cold extract' bagi memastikan kandungan resveratrol & kebaikan polifenol anggur ini terpelihara & masih tulen untuk dinikmati oleh pengamal Vivix.
 
Anggur Muscadine ini kemudiannya digabungkan bersama Elderberry Eropah, Purple Carrot & Polyganum Caspidatum untuk menghasilkan Vivix yg 'ajaib'.







Apa lagi sebenarnya yang hebat tentang Vivix ni sehingga ia mampu;

✔️mengawal & merendahkan paras gula dalam darah bagi pesakit diabetes,
✔️mengurangkan paras kolesterol jahat & tekanan darah,
✔️menghalang pertumbuhan & perebakan tumor/sel kanser,
✔️menghalang alzheimer,
✔️mengurangkan pigmentasi, jeragat & bintik penuaan,
✔️mencegah masalah prostat,
✔️mengurangkan kelemumur & rambut gugur,
✔️mengurangkan komplikasi buah pinggang,
✔️mengurangkan kesan SLE/auto-immune,
✔️menjadikan tubuh kita 25 tahun lebih muda & bertenaga.

 

Kebanyakan produk komersil di pasaran sebenarnya memberikan kesan tenaga kepada penggunanya disebabkan oleh kandungan gula yang tinggi di dalamnya. 


Namun, TIDAK bagi Vivix. Campuran botanikal 100% dari bahan aktif semulajadi antara Anggur Muscadine, Lobak Ungu, Elderberry Eropah serta Polyganum Caspidatum menjadikan Vivix cecair supplement antioksidan yg PALING LENGKAP & BERKESAN. Bukan sekadar omong kosong tau. Tapi lengkap dengan kajian klinikal & Landmark Study tau. Testimoni orang yg dah merasai kehebatan Vivix ni laaaagi la beribu-ribu dah.
 

Jika anda BELUM PERNAH rasa & amalkan sendiri Vivix ni, anda BELUM LAYAK untuk menilai kehebatan sebenar Vivix


Jangan bandingkan harga Vivix dengan mana-mana produk kesihatan komersil mahupun produk MLM lain. Sebab memang tak ada yang setanding dengan Vivix dari segi keberkesanannya. Belum ada tau mana-mana jenama lain yg mampu mengeluarkan produk sehebat Vivix. Kalau ada pun satu hari nanti, mesti akan berganda-ganda harganya.





credit info: Irda Bay rakan Shaklee Fai.. Fai sukaaa baca setiap yang dikongsikan beliau. Fai share info di sini, mudah2an lebih ramai yang tahu tentang khasiat Anggur dalam Vivix ni.



Semoga bermanfaat untuk semua







Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi:
Fai Nardir
Hp: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com


Kalau air yang korang minum masuk lalat.. Apa yang korang buat? Buang air tu ke atau macam mana?

Kalau air yang korang minum masuk lalat.. Apa yang korang buat? Buang air tu ke atau macam mana?

Mungkin ada yang dah tahu tentang ini, tapi Fai nak share je untuk yang belum tahu..

Semoga bermanfaat..


Nabi SAW bersabda "Apabila seekor lalat hinggap ditempat minum salah seorang kamu, hendaklah ia menenggelamkannya ke dalam minuman tersebut kerana pada salah satu sayapnya terdapat penyakit dan pada sayap yang lainnya terdapat penawarnya"

(Hadis Riwayat Al-Bukhari)



Sumber: Al Quran Amazing, m/s 8 (Tibbun Nabawi)
 

 

Lepas ni jangan dibuang air yang dah masuk lalat tu ye







Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi:
Fai Nardir
Hp: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

Tuesday, February 21, 2017

10 KEBAIKAN VIVIX yang anda perlu tahu

Hari ni misi nak tebas sawang yang menebal kat sini. Hihihi... Mulai hari ini, Fai berjanji konsisten update blog SETIAP HARI walaupun cuma satu entri sehari.. (saja lafaz ikrar kat sini, mudahan asbab doa anda, Fai boleh konsisten update blog setiap hari).

VIVIX?? Apa Vivix tu...


Vivix ialah minuman botani PREMIUM yang sangat bermanfaat untuk bantu tubuh badan lebih sihat dan cantik..

Vivix kaya dengan kandungan RESVERATROL dan POLIPHENOL yang kaya dengan ANTIOKSIDANT yang bantu memperlahankan proses penuaan..









Meh Fai nak kongsikan 10 KEBAIKAN VIVIX yang anda perlu tahu.



1) Menggalak penuaan yang sihat – AWET MUDA dan anti-penuaan

2) Membantu mengelakan kanser – MERENCAT SEL KANSER dari menjadi semakin serius

3) Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung

4) Mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis

5) Meningkatkan kesihatan arthritis dan MENYOKONG KESIHATAN SENDI – melindungi saraf

6) Mengurangkan insiden bagi penyakit nyanyuk

7) Membantu dalam proses penurunan berat badan (DIET)

8) Menyokong kesihatan mata

9) Meningkatkan kesihatan imun badan

10) Menggalakan kesihatan keseluruhan






Vivix..
untuk anda
untuk suami anda
untuk mak ayah anda

Vivix.. untuk semuaaa.. =)

 






Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi:
Fai Nardir
Hp: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com


“Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tiada sesuatupun yang dapat menahannya; dan apa jua yang ditahan oleh Allah maka tidak ada sesuatupun yang dapat melepaskannya sesudah itu. Dan (ingatlah) Dialah sahaja yang Maha Berkuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah Fathir:2)

Copyright to FAI NARDIR
Designed by UMIESUEstudio 2015