Pengedar Sah Shaklee di Pasir Gudang, Johor. Mula terjebak dengan Shaklee sejak tahun 2011. Terdapat pelbagai supplement yang ditawarkan, antaranya seperti Set Berpantang Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Kecantikan Shaklee, Set Awet Muda Shaklee, Set Kesihatan Optimum Shaklee, Set Sendi Shaklee, Set Jantung Sihat Shaklee dan berbagai-bagai lagi mengikut keperluan anda..

Apa jua yang ditawarkan dalam blog ini adalah bersifat peribadi dan tidak terlibat dengan mana-mana pihak syarikat. Harap Maklum.

Thursday, March 31, 2016

"Kerana Shaklee saya tidak lagi serik mengandung. Saya enjoy mengandung..." Pengakuan seorang DOKTOR...

Seperti kebanyakan doktor, saya tak percaya pada supplements. Bukan sebab apa, sebab saya dah pernah cuba sejak zaman university tapi tak pernah berkesan. 




Saya pernah beli set kulit vitamin C, E dan B complex tapi saya tak makan. Sb kwn saya pm so saya beli saja. Tapi sb saya tak percaya, saya biar saja. Tambah saya tak suka telan pil. Susah nk telan pil.

Mengandung kali pertama, sgt mencabar pada saya. Alahan teruk, eksiden lagi sampai duduk atas kerusi roda sebulan sb sakit tulang belakang. Penat sgt rasanya. Hanya amalkan calcium,obimin dari KK dan neurogain. Hanyir sgt neurogain ni. Rasa lagi nak muntah.

Anak kedua termengandung selepas setahun. Dahla fobia mengandung. Kalau boleh nak anak saja tak suka mengandung. Lumrah kerja saya mmg 14 jam lamanya. Bygkan mengandung nak kerja lama2. Sigh. Memang rasa nk nangis. Mmg nangis pun. Tp rezeki Allah S.W T nak bg juga. Anak kedua masih alahan. Tak suka tgkp gmbr sb asal letak gmbr kt fb, kwn2 doktor sibuk serbu.

Hb berapa?? Low?? Kenapa pucat??

Masuk 26 minggu, dah tak tahan lagi. Jam 8 mlm saja bateri low. Kerja tak boleh balik lagi. Suara makin perlahan. Pesakit pun kena rapat dgn doktor baru dgr. Balik rumah nangis2 bgtahu suami saya dah tak tahan mcmni. Ada byk bulan lagi. Saya penat. Setiap mlm 5x kaki cramp sampai nak tido pun fobia. Badan rasa lemah. Selalu rasa nak pitam. Saya ada anemia. Selalu migrain. Muka kelabu mcm zombie.

Saya minum susu Dutch lady setiap hari sampai senior saya ckp nanti kena kencing manis ni.
Laa dah nak kalsium tak minum susu mcm mana.
Masin mulut dia gula saya tgi. Terus tersentak.
Saya stop susu!! Minum susu pun cramp saja kaki.


Saya berdoa kpd Allah S.W.T supaya permudahkan ujian saya. Allah yg nk beri rezeki ini wpun saya tak bersedia jd tlg berikan saya kekuatan dan semangat. 

Suatu hari saya terdetik utk cuba ESP. Saya yg anti supplement anti Shaklee. Boleh terdetik. Kuasa Allah S.W.T org yg tak suka pun boleh suka. Saya tak minum soya. Saya tak suka rasa soya. Saya contact rakan saya seorang doktor juga. Dr Maryam. Beliau suggest Osteomatrix dan ESP.

Saya terus bancuh ESP dgn milo supaya tak rasa soya. Alhamdulillah saya suka rasa ESP campur milo.

Selepas 2 hari, saya tidak pernah terkena cramp kaki mlm2. Saya jadi seorang doktor yg ceria semula. Jam 8 mlm pun saya senyum, gelak2 usik pesakit saya. Saya happy sgt sb saya sihat dan kuat. Saya bertenaga. Subhanallah kenapa tak rasa mcm mengandung pun ni? Rasa mcm diri saya yg tak mengandung. Begitu cergas. Staff mula tegur doktor berseri skrg ni. Tak pucat. Pesakit mula tegur doktor mengandung nmpk berseri. Kulit doktor cantik.Tak pernah seumur hidup org puji kulit saya gebu. Hidung,pipi, dagu smua jd tegang. Mmg awet muda. Hahahaha.

Terus mana2 ibu mengandung yg nangis2 depan saya, saya suggest kan ESP. Alhamdulillah mereka smua ckp dah bleh bgn pagi2.


Kenangan mengandung anak kedua mmg sgt manis. Kerana Shaklee, saya tidak lagi serik utk mengandung. Saya enjoy mengandung.

Bila kita cukup supplements, kita sihat kita akan happy.

Nikmat kesihatan adalah nikmat paling mahal.
Bila Allah tarik baru kita terasa.

Begitulah kisah pertama kali saya berasa Shaklee dan terus jdkan bisnes. Hanya tuk tlg ibu lain dri rasa apa yg saya rasa.
Itu kisah ESP masa mengandung. Masa beranak lain pula.

DR Hasifah, happy Shaklee user😊😊😊😊

________________________________________________

"Kerana Shaklee saya tidak lagi serik mengandung. Saya enjoy mengandung..." Pengakuan seorang DOKTOR... Kisah ini adalah perkongsian daripada Master Laila Di Facebook beliau Laila Mukhtar...


Fai bersyukurrr sangat ditemukan dengan Shaklee sebelum pregnantkan Adam lagi. Sepanjang pregnant, memang Fai takde alahan. Langsung tak pernah kena simpul biawak. HB pun cantikkk je... Rasa cergas... Langsung tak rasa macam tengah pregnant...




Minggu 37 masih larat lagi drive ke Shaklee dan ke poslaju untuk pos vitamin...
Alhamdulillah diberikan pengalaman manis yang kedua pregnant dengan Shaklee. InshaaAllah due date 19 April depan...












FAI NARDIR
KEY COORDINATOR JUN'16
Email: nnurfairuz@gmail.com

Wednesday, March 30, 2016

Special Discount sehingga esok sahaja..!!!

Kenapa perlu add on ESP?? (sebenarnya nak kata wajib, hihihi)

Esp adalah PROTEIN. ESP bantu sihatkan sel. Sel yang sihat dapat serap vitamin yang diambil dengan lebih baik. Kalau sel tak sihat, vitamin akan ambil masa lebih lama untuk diserap dan beri kesan yang lambat.

Majoriti customer yang beli vitamin bersama ESP, mereka akan REPEAT ORDER lagi sebab kesannya memang tersangattt best… 
(pssttt: anda yang dah ambil vitamin tapi takde ape2 perubahan tu silalah add on ESP ye…) 

Kenapa ESP Shaklee?? 
Sebab ianya confirm bersih, selamat, bebas alkohol, ASLI (tidak diubah genetik).. Banyakkk lagiii lah kalau nak disenaraikan..
Kalo beli homemade soya pun tak seasli ESP ni tau 😊

BONUSNYA… Kulit semakin gebuuu, anjal, berseri, awet muda…


Ada lagi, bukan tu je... Tapiiiiiii setong ESP ada 40 manfaatnya tau...

ESP THE BEST SELLING PRODUCT..!!!

1 tong tapi ade 40 Manfaat 😊

1. Untuk KULIT CANTIK - Esp mencerahkan kulit muka
2. Untuk KULIT CANTIK - Esp memudarkan kesan parut jeragat 3- Membantu menghilangkan parut jerawat di muka
3. Untuk KULIT CANTIK - Esp menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu
4. Untuk IBU HAMIL - ESP (protein) amat penting dalam membantu pertumbuhan dan perkembangan MINDA bayi.
5. Untuk IBU HAMIL - Protein diperlukan dalam Pembentukan OTOT bayi (mengelakkan janin menjadi cacat).
6. Untuk IBU HAMIL - Protein membekalkan ANTIOKSIDAN yang diperlukan untuk meningkatkan IMUN SISTEM Ibu dan Bayi.
7. Untuk IBU MENYUSU - Esp meningkatkan kualiti susu ibu (lebih berkualiti makanan, lebih berkualiti susu).
8. Untuk IBU MENYUSU - Esp sebagai MILK BOOSTER, protein salah satu bahan mentah menghasilkan susu.
9. Untuk DIET - Esp sebagai pengganti sarapan dan supper
10. Untuk DIET - Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan.
11. Bantu dalam mempercepatkan penyembuhan luka 
12. Untuk KECANTIKAN WANITA - ESP menganjalkan payudara.
13. Untuk KECANTIKAN WANITA - ESP menganjalkan punggung.
14. Atasi GASTRIK dan pedih ulu hati.
15. Mengatasi lesu.
16. Merendahkan bacaan DIABETES dengan menstabilkan paras glukosa.
17. Mengurangkan keguguran rambut.
18. Mencantikkan kuku. 
19. Menghaluskan tumit pecah.
20. Membekalkan TENAGA BERTERUSAN yang bertahan selama beberapa jam.
21. Dilengkapi dengan mineral kalsium untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya yang bersifat keasidan.
22. Meransang regenerasi sel kulit dan otot, MENGURANGKAN KEDUTAN.
23. SATU-SATUNYA PROTEIN YANG PALING LENGKAP (mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan).
24. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.
25. Sumber protein soya yang RENDAH LEMAK.
26. TANPA KOLESTEROL, sangat sesuai untuk semua peringkat umur.
27. Mengandungi ISOFLAVONE yang berfungi MERENCATKAN SEL KANSER.
28. Bertindak sebagai ANTIOKSIDAN.
29. Menguatkan sistem imun tubuh.
30. Mempertingkatkan tahap kolestol baik.
31. Memelihara kesihatan jantung.
32. Membaiki memori – meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dan rangsangan.
33. Baik untuk hormon – kacang soya kaya dgn isoflavones.
34. Membantu merendahkan paras kolestrol.
35. Mencegah osteoporosis.
36. Membantu pembentukan sel-sel baru.
37. Mengurangkan dan merawat MIGRAIN.      
38. Untuk MENGELAKKAN KEGUGURAN - ISOFLAVONE dalam ESP boleh menghasilkan hormon phytoestrogen. Hormon ni PENTING untuk elakkan keguguraan kepada ibu hamil pada trimester pertama.
39. Untuk yang nak hamil - ESP memelihara dan memulihara rahim untuk persediaan hamil, dan membekalkan tenaga untuk si ibu.
40. Mengurangkan MORNING SICKNESS - ESP mengandungi VITAMIN B6 yang bertindak membantu mengurangkan gejala morning sickness.


❤️ PROMOSI MAC 2016 ❤️


Nak beli ESP tak?? Hihihi...
Ada tawaran istimewa… 
Hari ni dan esok sehingga 6.00pm sahaja..











FAI NARDIR
KEY COORDINATOR JUNE'16
Email: nnurfairuz@gmail.com

Tuesday, March 29, 2016

Cara untuk naikkan bacaan HB ibu hamil dalam masa seminggu..

Perkara yang paling dirisaukan oleh ibu hamil adalah bila bacaan HB rendah. Ada juga yang dah makan macam-macam tapi bacaan HB tetap  sama. Ada yang lagi teruk, bacaan HB semakin menurun.

Last week check up di Klinik Kesihatan Masai, HB Fai rendah. Cuma 10.4 je.. Nurse dah mula bising, suruh makan iberet. Tapi ku buat tak tahu je. Hehehe...

Dalam hati tu sebenarnya risau bila HB rendah ni...sebab boleh menyebabkan:

>> Kematian si ibu ketika melahirkan
>> Keguguran
>> Anak lahir tidak cukup bulan





Balik rumah, Fai terus tambahkan dose Vitalea dan Vitamin C.. Konsisten makan setiap hari dan lebihkan lagi air masak...
Alhamdulillah, isnin lepas check up lagi.. Bacaan HB dah meningkat ke 11.7... 
Syukurrr... Memang happy sangat 😊😊😊 

Korang yang ade masalah HB rendah, Fai sangat galakkan untuk ambil Vitalea Iron Shaklee ni dengan Vitamin C... InshaaAllah dalam masa seminggu je bacaan HB korang akan naik. Fai sendiri dah cuba masa pregnantkan Adam dan pregnant kali kedua ni. Memang berhasil...







FAI NARDIR
KEY COORDINATOR JUN'16
Email: nnurfairuz@gmail.com



Saturday, March 26, 2016

Soya tidak bagus..???

Soya tidak bagus..??? Ye memang SOYA tidak bagus jika ianya SOYA GMO !! 

Ayam asalnya bagus tak??
Bagus la kan, sumber protein.
Tapi ayam daging sekarang ni bagus tak? Sama ke mcm ayam zaman dulu..??

Tak sama sebab dah diubah suai genetik dan disuntik dengan macam-macam hormon / vaksin.
Penggemar ayam daging mudah dihinggapi KANSER, ini fakta bukan saya suka-suka kata.


Sama jugak dengan SOYA..
Cari yang NON-GMO tau..
Kerana hampir 80% soya di dunia ini telah diubah secara genetik..
Bermaksud, soya tersebut telah disuntik dengan hormon tumbesaran agar cepat membesar agar pihak syarikat boleh dapatkan keuntungan dengan lebih cepat.. 

Sifat asal soya ni BAGUS sebab mengandungi 9 jenis asid amino yang badan kita sangat perlukan.

Nak minum soya, pastikan ianya soya yang TIDAK DIUBAH SECARA GENETIK (Non-Gmo). 
Bahasa mudahnya soya yang tidak disuntik dengan hormon pembesaran, soya yang tumbuh secara SEMULAJADI, tanpa menggunakan racun bahan kimia. 



Alhamdulillah soya yang Fai ambil DIJAMIN 100% SEMULAJADI kerana ianya DIHASILKAN di bawah Program Pemeliharaan Identiti (IPP) Bermaksud, kesemua soya yang digunakan DIPANTAU KETAT dari proses penanaman sehingga ke pemprosesan untuk dijadikan serbuk soya. TIADA SUNTIKAN HORMON dan TIADA RACUN DARIPADA BAHAN KIMIA...


Soya tidak bagus..?? Kaji jangan terima bulat-bulat..







FAI NARDIR
KEY COORDINATOR JUN'16
Email: nnurfairuz@gmail.com

Tuesday, March 22, 2016

Bagaimana protein soya membantu dalam ketegangan dan kecantikan kulit muka?

Bagaimana protein soya membantu dalam ketegangan dan kecantikan kulit muka? Kenapa majoriti customer yang konsisten ambil protein soya ESP akan bagi feedback kulit muka semakin anjal, semakin gebuuss & flawless... 

Meh baca ni..

Soy increases the elasticity and thickness of your skin, as it stimulates collagen and helps slow the early onset of wrinkles. Soy prevents the sagging of your skin by inhibiting enzymes that wear down the proteins necessary to maintain healthy skin structure.


Soya meningkatkan keanjalan dan ketebalan kulit anda, ia  merangsang pembentukan kolagen dan membantu melambatkan permulaan awal kedutan. Soya menghalang kulit daripada menjadi kendur dengan menghalang enzim yang boleh mengurangkan protein yang diperlukan untuk mengekalkan struktur kulit yang sihat.



Jadi tak hairanlah sesiapa yang konsisten ambil protein soya ESP ni akan mengalami keanjalan kulit muka, lebih gebuuu,  flawless dan awet mudaaa sebab protein ni MERANGSANG PEMBENTUKAN KOLAGEN dan membantu MELAMBATKAN PROSES KEDUTAN.. 


Tak percaya.. Meh tengok gambar ni..



















FAI NARDIR
KEY COORDINATOR JUN'16
Email: nnurfairuz@gmail.com

Monday, March 21, 2016

Vitamin untuk ibu hamil. Takuttt bila HB rendah, sebab efeknya kepada ibu dan bayi...

Vitamin untuk ibu hamil. Kalau tanya Fai, apa yang Fai consume... Shaklee la jawapannya. Dari pregnantkan Adam lagi Fai dah consume Shaklee. Alhamdulilah kesihatan Fai berada di tahap yang sangat memuaskan, perkembangan baby pun ok. 

Trimester ketiga Fai dah mula ambil Vitalea "overdose". Vitalea ni untuk mantain bacaan HB.. Masa kita pregnant, bacaan HB sangat2 penting tau. Kalau kurang daripada paras yang ditetapkan memang nurse akan bising. Sebab Semasa hamil keperluan zat besi meningkat berikutan jumlah darah dalam badan si ibu bertambah sehingga 50% dari biasa. Zat besi penting untuk pembinaan haemoglobin. Haemoglobin ni pula PENTING kerana ia merupakan pengangkut oksigen dan zat makanan ke seluruh badan dan SANGAT DIPERLUKAN OLEH BAYI yang sedang membesar dalam rahim si ibu.


Kesan HB rendah kepada ibu:
  1. Mudah mendapat jangkitan.
  2. Jika berlaku pendarahan keadaan akan lebih mudarat.
  3. Mudah mendapat penyakit lemah jantung.
  4. Kematian si ibu ketika melahirkan

Kesan HB rebdah kepada bayi:
  1. Keguguran
  2. Pembesaran janin terbantut
  3. Anak lahir tidak cukup bulan
  4. Anak lahir kurang berat badan
  5. Anak mati dalam perut





Vitalea 3 biji + Vitamin C 2 biji, Fai ambil 2 kali sehari sebab dah nk masuk 37 weeks... 😊😊😊 










FAI NARDIR
KEY COORDINATOR JUN'16
Email: nnurfairuz@gmail.com

Amalkan 15 Perkara KECIL Ini & Lihat Perubahan BESAR Dalam Hidupmu

Amalkan 15 Perkara KECIL Ini & Lihat Perubahan BESAR Dalam Hidupmu


1. Solat awal waktu.

2. Isi masa dengan berzikir.

3. Mengaji sekurang-kurangnya 10 ayat sehari.

4. Doakan seorang kawan di setiap kali berdoa.

5. Minum segelas air dalam masa 30 minit selepas bangun pagi.

6. Baca buku instead of tengok TV.

7. Main games instead of tengok TV.

8. Dengar TEDTalk/BayyinahTV/apa2 saja talk yang berfaedah di internet.

9. Minum teh tanpa gula.

10. Nap sekejap pada waktu tengahari.

11. Buat senaman ringan setiap hari.

12. Berbual/chatting dengan seseorang yang lebih bijak.

13. Berbual/chatting dengan seseorang yang mempunyai pendapat berbeza tentang sesuatu isu.

14. Keluar jalan-jalan di taman atau alam semulajadi.

15. Bawa nota kecil/evernote dan catat idea.


BONUS : Gunakan 10 minit sebelum tidur untuk muhasabah & rmerancang untuk hari esok.



Credit: Master Lyna Loh







Nak berubah memang "sakit".. Sebab kita akan lakukan perkara yang kita tak biasa lakukan. Tapi percayalah, dengan amalkan 15 perkara KECIL ini kita akan mengalami PERUBAHAN yang BESAR...







FAI NARDIR
KEY COORDINATOR JUN'16
Email: nnurfairuz@gmail.com 

Saturday, March 19, 2016

Sesi Latihan PERCUMA untuk ahli baru

Sesi Latihan PERCUMA untuk ahli baru... Best ke best..?? Hihihi... Walaupun latihan ini adalah Latihan Pengedar Baru, tapi Fai sempat juga luangkan masa ke sini. Refreshhh balik apa yang dah belajar dulu. Sekarang ni siapa yang baru mendaftar ahli, memang untung. Pihak syarikat dah pun sediakan sesi latihan khas untuk pengedar baru. Dalam sesi latihan itu akan diajar bagaimana kita nak bermula dengan Shaklee, tentang latar belakang syarikat dan juga serba sedikit tentang produk. Dulu masa zaman Fai, nak ke NDT (latihan pengedar baru) ni kena bayar tau, RM40.. Sekarang ni boleh pergi secara PERCUMA je... Memang berbaloi-baloi...

Kenapa Shaklee mengadakan sesi Latihan Pengedar Baru ni..?? Tujuannya bila kita dah mendaftar, takde lah kita tergapai-gapai tak tahu nak buat apa kan. Biasanya untuk ahli baru yang betul-betul serius berbisnes, Fai akan bawa mereka bersama-sama ke sesi latihan pengedar baru ni. Dan selepas itu Fai pula yang akan ajar dan pantau ahli baru tadi untuk dia DUPLICATE semula apa yang Fai dah buat...






Macam biasalah, Adam setia menjadi bodyguard ibu. Hihihi... Hari ni adam sangat behave, main dengan auntie Fiona, main dengan atok "guard"... Esok ibu upah mandi kolam ye... 😊😊😊




Entah apa agaknya yang dibualkan tu... Hihihi...







FAI NARDIR
KEY COORDINATOR JUN'16

Friday, March 18, 2016

Rahsia awet muda terbongkar..!!! Hanya dengan pengambilan protein yang betul, anda akan nampak jauh lebih mudaaa dari usia sebenar...

Rahsia awet muda terbongkar..!!! Hanya dengan pengambilan protein yang betul, anda akan nampak jauh lebih mudaaa dari usia sebenar.  Bagaimana protein membantu kita untuk nampak awet muda...?? Jom baca...


Petikan dari buku Prescription for Nutritional Healing: 

"PROTEIN is essential for GROWTH and DEVELOPMENT. It provides the body with energy, and is needed for the MANUFACTURE of HORMONES, antibodies, enzymes and tissue."


Bila badan kita dapat protein dari SUMBER yang TERBAIK, sistem badan kita akan beroperasi pada tahap OPTIMUM. Bahasa mudahnya sistem badan kita akan bekerja dengan lebih cekap dan effisien kerana protein sangat PENTING dalam penghasilan hormon, antibodi, enzim dan tisu yang sihattt. Bila hormon kita stabil, enzim dapat berfungsi dengn baik dan tisu badan sihat... Tu yang kita akan nampak awet muda... 

Kebaikan lain yang boleh kita dapat daripada PROTEIN yang BAIK adalah KULIT YANG CANTIK. Kulit kita sebenarnya memerlukan protein SETIAP HARI untuk tukar sel kulit lama dengan sel kulit yang baru. Keranasetiap hari ada sel kulit yang akan mati, dan perlu digantikan dengan sel kulit yang baru. Bila kita mengambil protein dari sumber yang sihat.. Untuk dapatkan kulit yang cantikkk, gebuuu dan halusss SUMBER PROTEIN YANG SIHAT AMAT DIPERLUKAN...





Sumber protein ada dua, iaitu dari sumber haiwan dan sumber tumbuhan. SUMBER PROTEIN TERBAIK adalah daripada sumber protein tumbuhan. Dan tumbuhan terbaik yang boleh dijadikan sumber protein adalah KACANG SOYA kerana amino asid di dalam kacang soya sama dengan amino asid yang terdapat dalam protein haiwan. Malah protein soya lebih baik daripada protein haiwan kerana mengandungi ISOFLAVONE. 

Kalau korang nak tahu, badan kita boleh menghasilkan 11 jenis Amino Asid dengan sendiri dan kita perlu ambil 9 jenis Amino Asid daripada keperluan diet seharian. Kalau Amino Asid ni tak lengkap dalam badan, badan kita tak dapat hasilkan apa yang diperlukan oleh protein. 



ESP Shaklee adalah sumber protein tumbuhan yang TERBAIK. Satu tin ESP Shaklee terhasil daripada 30kg kacang soya. Ia diproses dengan SANGAT HALUS sehingga menjadi 850g sahaja.. 

Apa yang MENARIK, Satu hidangan ESP menyediakan khasiat bersamaan dengan:

2x ganda Daging
13x ganda Susu
4x ganda telur








Jadi, tidak hairanlah pengamal TEGAR ESP ni majoritinya nampakkk AWET MUDA.. Malah ada yang nampak jauhhh lebih muda dari usia sebenar.. Tak percaya..?? Jom tengok gambar-gambar di bawah ini...








Kak Jaja ni Fai dah jumpa tahun lepas. Masa tu dia bocorkan berapa umur sebenar dia.. 37 tahun tau... 
Seriusss tak percaya..!! Sebab nampakkk mudaaa sangat, macam anak dara, kulit putihhh, gebuuu. Masa tu kalah kulit kita yang muda 10 tahun dari dia. Hihihi... Tapi sekarang Fai tak nak kalah lagi, hati-hari gigih bancuh ESP.. Minum tanpa skip... 





Kak Mai ni Fai sendiri dah pernah jumpa depan mata.. Serius memang cantikkk sangattt. Kulit muka dia memang sangat-sangat flawless,halusss,gebuuu. Kalah muka anak dara. Body pun solid je... Cuba teka berapa umur beliau..?? Dah lebih 50 tau... Jangan tak percaya..



Psttt... Kalau cantik 3 bulan akan datang, 4-5 tahun akan datang, kenalah bermula HARI INI.. Konsisten 3 sudu ESP sehari, InshaaAllah korang pun akan dapat kesan yang sama.. Majoriti customer yang dah rasa kesan besttt dengan ESP ni, diorang akan terusss beli 2-3 tin. Tak kurang juga yang boleh habiskan 2 tin dalam sebulan. Tapi kesannya memang superbbb... Cepattt nampak perubahan pada kulit mereka, nampah lebih gebuuuu, halusss dan licinnn dalam masa 2 minggu... Kalah akak-akak yang selalu ke spa. Hihihi... 

Fai pun dah cuba minum overdose ESP ni, sebab nutritionist Shaklee bagitahu sehari maximum boleh ambil sehingga 9 sudu besar. Tapi Fai tak ambil sampai 9 sudu pun, cuma 4 sudu sehari je... Fai mula ambil 4 sudu ESP sebab badan selalu rasa letih, sampai satu masa Fai tak boleh nak uruskan kerja rumah. Lepas minum tu memang rasa SANGAT ENERGETIC. Sekejap je terasa energy bertambah. Takde dah rasa letih lesu. Lepas 2 minggu konsisten dengan 4 sudu ESP, ada yang tegur kulit muka Fai nampak makin cerah dan berseri. Mulanya cuma nak tambah tenaga je, yelah pregnant dah nak masuk 36 minggu ni memang dah mula rasa tak larat. Tak sangka pula dapat efek lain... Alhamdulillah...







FAI NARDIR
KEY COORDINATOR JUN'16
Email: nnurfairuz@gmail.com

55 Amalan Sunah Rasulullah

Salam Jumaat yang penuh barakah. Sedar tak sedar, hari ni dah 8 Jamadilakhir 1437H.. Tak sampai 90 hari lagi kita akan menyambut Ramadhan Al-Mubarak. Bulan yang sangat dirindui oleh semua umat Islam... 55 amalan Sunah Rasulullah ni adalah perkongsian daripada rakan telegram. Semoga kita dapat mengamalkan sunha baginda setiap hari...







55 AMALAN SUNNAH RASULULLAH


1. PANDANGAN MATA
Pandangan mata adalah anak panah iblis. Lihat bukan muhrim sekali saja. Lihat kali kedua akan hilang nikmat ibadah 40 hari. Tiada kusyuk.

2. MAKAN GARAM
Celup jari kelingking dalam garam, menghisapnya sebelum dan selepas makan. Garam adalah penawar paling mujarab keracunan dan boleh menghalang sihir.

3. MINUM TANGAN KANAN
Sentiasa minum memegang gelas dengan tangan kanan. Iblis minum dengan tangan kiri.

4. SESAAT DI JALAN ALLAH
Sesaat berdiri di jalan Allah lebih baik dari solat di depan hajarul aswad pada malam Qadar walaupun hanya sekadar "hai kawan ayuhlah kita solat"

5. LANGKAH KANAN
Masuk masjid kaki kanan, keluar kaki kiri. Masuk rumah kaki kanan, keluar rumah kaki kiri. Masuk tandas kaki kiri, keluar kaki kanan.

6. MAKAN TIGA JARI
Nabi s.a.w makan kurma dengan 3 jari iatu jari ibu, telunjuk dan hantu. Kita makan nasi kalau susah bolehlah dengan 3 suapan pertama ikut sunnah.

7. JAMINAN ALLAH
3 orang mendapat jaminan Allah iaitu orang yang memberi salam sebelum masuk rumah, orang yang keluar ke masjid dan orang yang keluar ke jalan Allah.

8. GUNTING BULU
Apabila lelaki dan perempuan tidak menggunting, mengemas bulu kemaluan dan ketiak selama 40 hari, maka iblis akan bersarang dan berbuai di situ.

9. JANGAN BERSIUL
Jangan bersiul kerana sewaktu mula-mula dibuang ke dunia, iblis mengembara sambil bersiul-siul dan orang yang bersiul itu adalah penghibur iblis.

10. CARA POTONG KUKU TANGAN
Mula dari jari telunjuk yang kanan terus ke kanan sampai kelingking kanan, disambung dari kelingking kiri ke ibu jari kiri hingga ibu jari kanan.

11. CARA POTONG KUKU KAKI
Mula dari kelingking kanan ke sebelah kiri sampai kelingking sebelah kiri.

12. PANJANG LENGAN BAJU
Panjang lengan baju Rasulullah SAW adalah hanya sampai pergelangan tangan sahaja.

13. PAKAIAN KESUKAAN
Pakaian kesukaan Rasulullah SAW adalah gamis iaitu baju labuh atau kurta.

14. BERSIWAK
Jika didahului dengan bersiwak (bersugi), satu kali anda bertasbih maka Allah hitung 70 kali bertasbih. Jika bersolat akan dihitung 70 kali solat.

15. DOA DALAM SUJUD
Saat yang paling hampir antara seseorang hamba dengan Tuhannya ialah ketika bersujud kerana itu hendaklah kamu memperbanyakkan doa di dalamnya.

16. ADAB DI TANDAS
Masuk tandas kaki kiri, pakai alas kaki dan tutup kepala.

17. ADAB MAKAN
Hendaknya menghindarkan diri dari kenyang yang melampaui batas. Sepertiga makanan, sepertiga minuman dan sepertiga lagi untuk bernafas.

18. TIGA JENIS ORANG
3 jenis orang yang tidak akan dipandang oleh Allah SWT pada hari kiamat iaitu orang tua penzina, Raja yang berdusta, orang miskin yang sombong.

19. PAKAI MINYAK WANGI
Memakai minyak wangi adalah Sunnah maka pakailah terutama ketika hendak bersolat, ke masjid atau ke mana sahaja.

20. AMBIL WUDUK SEBELUM TIDUR
Gosok gigi dan ambil wuduk sebelum tidur malam kerana menjadi amalan yang sangat dirahmati dan menghindar gangguan iblis dan syaitan.

21. CINCIN PERAK
Pakai cincin perak di kelingking kanan atau kiri. Akan mendapat pahala Sunnah berterusan selama memakainya.

22. SOLAT FARDHU DI MASJID
Nabi SAW tidak pernah solat fardhu di rumah. Setiap langkah kanan ke masjid akan diangkat satu darjat dan langkah kiri akan dihapus satu dosa.

23. PAKAI CELAK
Gunakan celak ismid (dari galian) kerana ia menguatkan penglihatan dan menumbuhkan bulu mata. Setiap malam dicalit tiga kali pada mata kanan dan kiri.

24. PANJANG PAKAIAN
Panjang pakaian , jubah atau seluar seorang muslim adalah antara setengah betis dan tidak melebihi buku lali .

25. SOLAT FARDHU BERJEMAAH
Solat fardhu berjemaah di masjid dibayar 27 kali lipat dari solat sendirian di rumah. Jika anda waras dan sempurna akal, di manakah anda akan solat?

26. MENGUAP
Menguap adalah dari syaitan. Bila rasa hendak menguap, tahanlah atau tutuplah mulut dengan belakang tangan kerana syaitan akan masuk melalui mulut.

27. MENYIMPAN JANGGUT
Memotong misai dan menyimpan janggut. Lebih afdal dengan jambang sekali. Diberi pahala amal berterusan selama menyimpannya.

28. JANGAN MENGHADAP KIBLAT KETIKA BUANG AIR
Jangan menghadap / membelakang Kiblat ketika buang air kecil / besar. Dibolehkan bila dalam bangunan, itupun kalau terpaksa.

29. WARNA PAKAIAN RASULULLAH
Disunatkan memakai pakaian berwarna putih kerana Rasulullah SAW menyukai pakaian berwarna putih.

30. POSISI TIDUR
Posisi tidur yang dianjurkan ialah mengereng di atas rusuk kanan, muka dan badan mengadap kiblat dan tapak tangan kanan di bawah pipi.

31. MINUM LEPAS MAKAN
Lepas makan nasi jangan terus minum. Tunggu sebentar anggaran selama berjalan 40 langkah barulah minum.

32. TIDUR SEBELUM ZOHOR
Tidur sebentar sebelum Zohor kerana ianya membantu ibadah di malam hari dan bangun sebelum gelincir matahari untuk solat Zohor.

33. BERDIRI HORMAT
Rasulullah SAW membenci perbuatan orang bangun dari tempat duduk dan berdiri memberi hormat apabila baginda lalu atau masuk ke suatu majlis.

34. PAKAIAN BERWARNA
Dilarang memakai pakaian warna kuning kemerahan seperti yang dipakai oleh sami Hindu / Buddha khususnya bagi lelaki.

35. MAKAN DENGAN ORANG MISKIN
Rasulullah SAW suka memberi makan atau makan bersama orang miskin. Jika kita makan bersama orang miskin, hendaklah kita mendahulukan mereka.

36. MENU RASULULLAH
Rasulullah SAW membuka menu sarapannya dengan segelas air sejuk yang dicampur dengan sesendok madu asli.

37. PEMBERIAN YANG TIDAK BOLEH DITOLAK
Ada 3 pemberian yang tidak boleh ditolak iaitu bantal, minyak wangi dan susu.

38. KETAWA RASULULLAH
Ketawa Rasulullah SAW hanyalah senyuman.

39. MINUMAN RASULULLAH
Minuman yang paling disukai oleh Rasulullah SAW adalah minuman yang manis dan dingin.

40. HISAP AIR DALAM HIDUNG
Ketika membersihkan diri setelah bangun tidur jangan lupa menghisap air ke dalam hidung 3x kerana syaitan bermalam dalam lubang hidung.

41. BERI MAKAN ANAK YATIM
Nabi SAW suka memberi makan anak yatim. Sesiapa yang duduk makan bersama anak yatim dalam satu bekas, syaitan tidak akan menghampiri bekas tersebut.

42. LARANGAN PAKAI CINCIN
Dilarang memakai cincin di jari telunjuk dan jari tengah.

43. BANGUN TIDUR
Nabi SAW bangun tidur lalu duduk seraya mengusap muka dengan telapak tangan agar hilang ngantuknya dan membaca doa bangun tidur.

44. KONGSI MAKANAN
Jangan kedekut berkongsi makanan. Nabi SAW suka makan makanan yang banyak tangan memakannya.

45. 4 RAKAAT SEBELUM ZOHOR
Solat 4 rakaat setelah gelincir matahari sebelum zohor. Saat itu pintu langit dibuka untuk menerima amal soleh dan tertutup ketika solat zohor.







46. ISTIGHFAR
Nabi SAW beristighfar kepada Allah mohon keampunan dosa dan bertaubat setiap hari lebih dari 70 kali.

47. JANGAN MENCACI MAKANAN
Jangan mencaci makanan. Jika suka, makanlah , jika tidak suka biarkan sahaja.

48. APABILA BERTAMU
Apabila bertamu, jangan berdiri memberi salam di depan muka pintu tetapi dari sisi agar terpelihara pandangan dari melihat terus ke dalam rumah.

49. JAWAB SALAM DALAM TANDAS
Tidak diperkenan menjawab salam ketika di dalam tandas kerana ada lafaz Allah dalam kalimah jawab salam. Cukup dengan berdehem atau isyarat suara.

50. MAKANAN PANAS
Rasulullah SAW melarang meniup makanan panas. Hendaklah biarkan sejuk sedikit hingga mudah untuk dimakan.

51. GILIRAN MINUM
Jika berkongsi minum dalam satu bekas atau botol, hendaklah memberi giliran minum yang berikut kepada orang yang di sebelah kanan.

52. 3 AMAL
Nabi SAW menasihati jangan meninggalkan 3 amal iaitu puasa 3 hari sebulan (afdal 13,14,15 hb Hijrah), solat Dhuha dan solat sunat Witir.

53. JANGAN TIDUR MENIARAP
Jangan tidur meniarap kerana ia adalah posisi tidur ahli neraka dan yang dibenci Allah.

54. CARA PEGANG MISWAK
Miswak dipegang dalam keadaan jari kelingking dan ibu jari di bawah miswak dan jari lain di bahagian atas.

55. DUA RAKAAT SEBELUM SUBUH
Dua rakaat sunat sebelum solat fardhu Subuh itu adalah lebih baik dari dunia dan segala isinya....



Semoga perkongsian ini bermanfaat dan lebih ramai lagi yang dapat mengamalkan sunah baginda Rasullah...








FAI NARDIR
KEY COORDINATOR JUN'16
Email: nnurfairuz@gmail.com

Thursday, March 17, 2016

Petua dan Doa Mudah Bersalin

Fai nak share antara petua yang Fai amalkan sewaktu pregnantkan Adam dulu, dan Fai masih amalkan untuk pregnant kali kedua ni.. Petua mudah bersalin ni mak angkat Fai nak bagi.

Mak angkat Fai pesan kalau nak makan nasi gunakan pinggan yang besar nanti senang bersalin. Dua pinggan bawah ni memang Fai selalu gunakan untuk makan. Hihi..










Antara zikir yang Fai amalkan pula adalah zikir Nabi Yunus..






Doa ni pula Fai baru jumpa, inshaaAllah mula amalkan mulai hari ni. 








Yang paling penting, sebelum ke labor room tu minta maaf dengan suami. Minta suami maafkan segala salah silap kita, jangan ada sekelumit pun rasa terguris di hatinya.. Minta maaf dengan mak ayah.. Minta maaf dengan adik beradik.. Minta maaf dengan orang sekeliling... Sakit bersalin ni memang sakit sebab nak hapuskan dosa-dosa kita. Alhamdulillah dipermudahkan masa bersalinkan Adam dulu. Walaupun 5 jam Fai lalui contraction tapi Fai bersyukur sangattt sebab semuanya dipermudahkan... Memang ada yang lagi cepat dari tu, ada yang 15 minit je baby dah keluar. Yang penting, baby selamat, ibu pun selamat... Walaupun sakit contraction tu maha hebattt, tapi rasa sakit tu automatik akan terusss hilang bila dah dengar tangisan baby, bila nurse letak baby atas badan kita. Kenangan terindah yang tak boleh dilupakan oleh semua ibu-ibu...







FAI NARDIR
KEY COORDINATOR JUN'16
Email: nnurfairuz@gmail.com

Fibroid dan Ayam GMO. Ngeri sangat bila tahu kesan ayam gmo ni kepada kita. Kakak, adik, makcik, nenek... Tolong ye kurangkan makan ayam daging biasa...

Fibroid dan Ayam GMO. Ngeri sangat bila tahu kesan ayam gmo ni kepada kita. Kakak, adik, makcik, nenek... Tolong ye kurangkan makan ayam daging biasa. Carilah ayam kampung ataupun ayam yang tidak disuntik. Sejak tahu kesan ayam gmo ni, fai memang dah tak ambil ayam daging yang dijual di pasaraya tu. Fai beli ayam segar dan ayam kampung di Pasar Bararah, Pasir Putih..


Apa itu fibroid dan apa itu GMO?

Fibroid adalah sejenis ketumbuhan/tumor yang diklasifikasikan sebagai bukan kanser. Tumor ada dua jenis iaitu Non-Kanser tumor dan Kanser tumor. Non-Kanser tumor seperti fibroid adalah tumor yang tidak merebak dan tetap pada satu tempat sahaja iaitu bagi kes fibroid, berlaku di uterus wanita.












Manakala, GMO ialah short form bagi Genetically Modified Organism. GMO ialah proses memasukkan gene dari haiwan atau tumbuhan lain kedalam haiwan atau tumbuhan tertentu untuk mendapatkan ciri2 atau karakter yang diperlukan. Contoh paling senang adalah ayam daging yang kita makan setiap hari, kebanyakkan ayam daging disuntik dengan hormon tumbesaran untuk bagi ayam tersebut cepat membesar dan banyak daging berbanding dengan ayam kampung.







Jadi, apa kaitan AYAM GMO ni dengan FIBROID?

Dr Lloyd Goldson, seorang pakar sakit puan selama lebih dari 30 tahun, percaya permakanan merupakan punca utama kebanyakkan wanita mendapat fibroid seawal usia remaja lagi.

Beliau menyebut jika anda makan haiwan atau tumbuhan yang mendapat sumber nutrisi secara semulajadi, anda takkan ada masalah dari segi kesihatan. Yang menjadi masalah utama bagi masyarakat kita hari ni adalah kurang kesedaran tentang apa kesannya makan ayam yang disuntik dengan hormon tumbesaran.

Dr Lloyd Goldson juga banyak melakukan kajian berkaitan permakanan dan fibroid, hasil dari kajian beliau mendapati, permakanan yang kaya dengan sayur yang segar dan tumbuhan yang kaya dengan protein seperti soya dapat membantu pesakit yang menghidap fibroid. Dan wanita yang mempunyai risiko mendapat fibroid atau sedang menghidap fibroid, perlu menukar diet dengan membanyakkan sayur dan tumbuhan kaya dengan protein seperti soya, serta mengurangkan pengambilan daging.

Dr Lloyd Goldson juga menegaskan supaya pesakit fibroid memastikan ayam dan ikan yang diambil bebas dari GMO.



Sumber: http://www.jamaicaobserver.com/magazines/allwoman/The-scary-link-between-chicken-and-fibroids_8011294

Credit: FB Zaim Pakar Vitamin Anda





Selagi lagi Fai ingin pesan, kalau boleh janganlah makan ayam daging biasa. Carilah ayam kampung ataupun yang tidak disuntik, dan amalkan sayur-sayuran yang organic.

Fibroid ni memang sesuatu yang mengerikan bagi kaum wanita..
Jom kita sama-sama mencegahnya dari awal..













FAI NARDIR
KEY COORDINATOR JUN'16
Email: nnurfairuz@gmail.com

Wednesday, March 16, 2016

Anda suka minum soya..?? Bagus tau... Ketahui 6 manfaat soya yang anda akan perolehi...

Soya..?? Memang sangat sinonim dengan kita. Betul ke betul..?? Lebih - lebih lagi kalau bulan Ramadhan. Kalau pergi bazar Ramadhan tu, memang terliur la tengok air soya sejuk ataupun tauhu fa. Sedappp kan..?? Hihihi... Anda suka minum soya?? Bagus tau... Ketahui 6 manfaat soya yang anda akan perolehi jika selalu mengamalkannya...


Antara kebaikkan soya kepada tubuh badan kita ialah:

1. Soya dapat membantu mengurangkan kadar kolestrol LDL (kolestrol jahat) dalam tubuh badan kita

2. Soya dapat membantu mengurangkan risiko osteoporosis dalam wanita yang berada di tahap menopause.

3. Soya dapat membantu mengurangkan risiko mendapat prostate cancer di kalangan lelaki.

4. Soya juga dapat membantu mengawal paras gula dalam badan bagi pesakit diabetes.

5. Soya dapat mengurangkan kadar risiko mendapat kanser payudara dan ini dibuktikan dari research yang menunjukkan kadar kanser payudara bagi rakyat asia lebih rendah dan asia terkenal dengan pengambilan soya.

6. Soya dapat membantu meningkatkan keanjalan kulit dan membantu penghasilan collagen dalam kulit.


Credit: FB Zaim Pakar Vitamin Anda







TAPI.....







Perlu berhati-hati dengan soya yang anda ambil.. Pastikan ianya SOYA ASLI tau..!! 

Kerana hampir 80% soya di dunia ini telah diubah secara genetik. Bermaksud, soya tersebut telah disuntik dengan hormon tumbesaran agar cepat membesar agar pihak syarikat boleh dapatkan keuntungan dengan lebih cepat.. 


Nak minum soya, pastikan ianya soya yang TIDAK DIUBAH SECARA GENETIK (Non-Gmo). Bahasa mudahnya soya yang tidak disuntik dengan hormon pembesaran, soya yang tumbuh secara SEMULAJADI, tanpa menggunakan racun bahan kimia. 

Alhamdulillah soya yang Fai ambil DIJAMIN 100% SEMULAJADI kerana ianya DIHASILKAN di bawah Program Pemeliharaan Identiti (IPP) Bermaksud, kesemua soya yang digunakan DIPANTAU KETAT dari proses penanaman sehingga ke pemprosesan untuk dijadikan serbuk... TIADA SUNTIKAN HORMON dan TIADA RACUN DARIPADA BAHAN KIMIA...




















FAI NARDIR
KEY COORDINATOR JUN'16
Email: nnurfairuz@gmail.com

Bisnes untuk Suri Rumah

Alhamdulillah pagi semalam diberikan kesempatan untuk menghadiri kelas di Shaklee JB Branch. Kelas ni bukan formal pun, lebih kepada brainstorming... Refreshhh balik apa yang kita perlu buat untuk CYCLE BARU Shaklee 2016/2017 ni. InshaaAllah cycle baru kali ini lebih HEBAT lagi daripada sebelum ni...

"Live up your dreams. Or you'll end up living someone else's."





Bisnes Shaklee memang untuk para ibu & anak-anak! Tengoklah tu, si ibu sibuk mendengar talk. Anak-anak main sesama sendiri. Bisnes Shaklee ni sangat sesuai untuk SURI RUMAH yang nakkan INCOME.



Tidak perlukan modal. Cuma RM70 untuk mendaftar keahlian.. 

Tak perlu risau nak tinggalkan anak-anak dirumah.. 

Tak perlu keluar meeting dan balik hingga lewat malam..

Tak perlu keluar rumah untuk "menjual". Cuma gunakan produk Shaklee, kemudian kongsikan dengan orang ramai..

Tak perlu risau anak dan suami terabai kerana bisnes ini boleh dilakukan dari rumah sahaja dengan syarat anda mempunyai smartphone, laptop dan line internet..




Macam mana nak bermula..??

InshaaAllah Fai akan bantu anda langkah seterusnya. Fai akan guide anda satu persatu apa yang anda perlu buat. Kerana Fai sendiri dah pun bergelar Suri Rumah sepenuh masa dengan Shaklee sejak dari tahun 2012.. Siapa yang tak nak sambil jaga anak di rumah, ada income boleh bantu suami. Betul ke betul..??







FAI NARDIR
KEY COORDINATOR JUN'16
Email: nnurfairuz@gmail.com





Tuesday, March 15, 2016

Cuti-cuti Melaka... Jonker Walk...

Sambung entri semalam, Cuti-cuti Melaka...  Plan asal, malam tu lepas check in nak makan ikan bakar kat Miara Sungai Duyung. Tapi kitorang tukar plan, jalan ke Jonker Walk je disebabkan sampai Melaka pun dah pukul 7 lebih. Dari Bukit Katil ke Jonker Walk lebih kurang 30 minit sebab jalan jem. Kitorang parking berdekatan dengan Masjid Kampung Hulu (Masjid Tertua di Malaysia)... 





Saje ke sini, bawa ibu sebab ibu tak pernah lagi ke sini.. Sesekali jalan ramai-ramai macam ni seronok juga. Hihi... 






Dalam keadaan 34 weeks pregnant, Fai boleh berjalan dari hujung ke hujung. Syukur alhamdulillah.. Nak tahu rahsianya..?? Sebelum nak keluar ke Jonker Walk, Fai sempat bancuh ESP dulu. Hihihi... Korang yang masih tak percaya ESP mampu berikan kesan bertenaga secara berpanjangan, memang wajibbb cuba ESP. Fai cakap macam ni bukan sebab Fai jual Shaklee, tapi disebabkan keberkesanannya... 








FAI NARDIR
KEY COORDINATOR JUN'16



Monday, March 14, 2016

Cuti-cuti Melaka... Homestay di Bukit Katil, berdekatan dengan Bayou Lagoon..

Sabtu lepas husband ajak jalan-jalan Melaka. Kebetulan semua adik-adik Fai balik, so kira macam ala-ala gathering family la. Hehe.. Last minute plan sebenarnya. Alhamdulillah ada rezeki kitorang, ada homestay kosong di Bukit Katil Ayer Keroh. Cari homestay kat sana sebab hari Ahad nak bawak Adam main air kat Bayou Lagoon Part Resort. Homestau ni memang dekat dengan Bayou Lagoon. Lebih kurang 10 minit je nak ke Bayou Lagoon Park Resort tu. Memang dekattt sangat. Hihi... 

Nak cerita sikit pasal homestay ni, serius memang sangat-sangat puas hati. Ada 4 bilik, 2 bilik beraircond dan 2 bilik air. Kawasan garage boleh parking 2 kereta. Memang selesa lah. Ruang makan yang besarrr, dapur basah yang lengkap untuk memasak. Ada dapur gas, siap dengan pinggan mangkuk. Ada mesin basuh. Kalau yang nak bawak family ramai,dalam 10-15 org dewasa pun masih selesa lagi tapi korang kena lah bawak toto dengan bantal ye. Sebab homestay ni cuma sediakan tempat tidur utk 9 org dewasa je.. 3 bilik katil kembar, 1 bilik lagi ada 2 katil bujang, dan ada 1 tilam bujang extra. Korang yang nak jalan-jalan Melaka especially area Bukit Katil Fai memang highly recommend homestay ni. Boleh contact nombor onwer dalam gambar bawah ni. Harga pun bagi Fai ok sangat, 2 hari 1 malam RM250.00...











FAI NARDIR
KEY COORDINATOR JUN'16
Email: nnurfairuz@gmail.com





Saturday, March 12, 2016

Protein Shaklee dah berusia 55 tahun di pasaran..??

Tak sangka protein yang Fai ambil sekarang dah berusia 55 tahun di pasaran. Alhamdulillah sampai sekarang Fai masih setia dengan protein yang sama. Sejak dari 2011 tau... 



Selama 55 tahun ini juga, permintaan untuk protein ini sentiasa tinggi. Ada je customer yang akan repeat order setiap bulan..

Agak-agak korang, sesuatu produk yang dah berusia 55 tahun di pasaran macam mana kualititinya..?? :-)







FAI NARDIR
KEY COORDINATOR JUN'16



Friday, March 11, 2016

7 perkara "ajaib" tentang protein ESP Shaklee

Apa dia 7 perkara "ajaib" tentang protein ESP Shaklee..?? Fai yakin mesti ramaiiiii lagi yang tak tahu tentang ESP ni kan..?? Secara amnya ESP Soy Protein Isolate Powder merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semulajadi rendah lemak, bebas kolestrol dan kaya dengan asid amino penting. Ia terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya. 


Apa dia 7 perkara "ajaib" tentang protein ESP Shaklee..?? 


1. MENAKJUBKAN  satu hidangan ESP bersamaan 2x ganda daging, 4x ganda telur dan 12x ganda susu.

2. Apa yang MENARIK, satu tong ESP (850g) dihasilkan daripada 30kg kacang soya. Nak proses sendiri 30kg soya mestilah kita tak mampu. Beli ESP lagi mudah, murah, jimat masa dan tenaga dan pasti berkesan.

3. ESP bukan produk BARU. Ianya telah berada dipasaran sejak tahun 1961.. Lebih kurang 55 tahun di pasaran. Hebat ke hebat..?? 😊

4. ESP SATU-SATUNYA produk protin dalam pasaran yang meyediakan 9 asid amino perlu yang tidak dapat di hasilkan oleh badan.

5. ESP DIJAMIN oleh IPP (Identify Preserved Program) dimana IPP memantau kacang soya bebas daripada perubahan genetik.

6. ESP BERBEZA dengan protin lain kerana kacang soya yang digunakan adalah non GMO 

7. ESP beli 6 PERCUMA 1 hanya ditawarkan setahun sekali sahaja.











FAI NARDIR
KEY COORDINATOR JUN'16
Email: nnurfairuz@gmail.com

Thursday, March 10, 2016

Satu tin ESP bersamaan 30kg kacang soya..??

Satu satu tin ESP bersamaan 30kg macang soya..?? Betul ke..?? Ye, memang betul. Kalau korang nak tahu, satu tin ESP Shaklee terhasil daripada 30kg kacang soya. Ia diproses dengan SANGAT HALUS sehingga menjadi 850g sahaja.. 


Apa yang MENARIK, Satu hidangan ESP menyediakan khasiat bersamaan dengan:

2x ganda Daging
13x ganda Susu
4x ganda telur





Sebab itulah ESP ni dikatakan SUMBER PROTEIN TERBAIK 😊

Sehari cuma 3 sudu besar sahaja untuk mendapatkan KHASIAT PROTEIN TERBAIK ini.

Senang ke senang..??



Majoriti customer yang baru pertama kali consume ESP ni terkejut bila Fai cod ESP... Kata mereka, tin ESP ni besarrrr, harga pula jauhhh lebih murahhhh dari protein jenama xxxxxx... Yang bestttnya, ada yang terus tambah lagi setin pula tu.. Hihihi...







FAI NARDIR
KEY COORDINATOR JUN'16
Email: nnurfairuz@gmail.com


“Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tiada sesuatupun yang dapat menahannya; dan apa jua yang ditahan oleh Allah maka tidak ada sesuatupun yang dapat melepaskannya sesudah itu. Dan (ingatlah) Dialah sahaja yang Maha Berkuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah Fathir:2)

Copyright to FAI NARDIR
Designed by UMIESUEstudio 2015