Pengedar Sah Shaklee di Pasir Gudang, Johor. Mula terjebak dengan Shaklee sejak tahun 2011. Terdapat pelbagai supplement yang ditawarkan, antaranya seperti Set Berpantang Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Kecantikan Shaklee, Set Awet Muda Shaklee, Set Kesihatan Optimum Shaklee, Set Sendi Shaklee, Set Jantung Sihat Shaklee dan berbagai-bagai lagi mengikut keperluan anda..

Apa jua yang ditawarkan dalam blog ini adalah bersifat peribadi dan tidak terlibat dengan mana-mana pihak syarikat. Harap Maklum.

Wednesday, April 29, 2015

Last Day BEST Price Cinch Shake... Rugiii kalau tak dapatkannya.....

Sepanjang Fai join Shaklee pada tahun 2011... Inilah KALI PERTAMA Shaklee mengadakan PROMOSI CINCH SHAKE. Bukan senang tau nak tunggu Promosi Cinch Shake ni. Sekali promosi, BELI 3 PERCUMA 1 pula tu... Boleh jimattt sehingga RM200+++ Majoriti customer yang dah pernah consume Cinch Shake ni semuaaa order 1-2 set terusss. Sebab jimattt banyakkk. Kalau yang on DIET, sebulan boleh habis 2 tin... Beli satu set, 2 bulan je dah habisss. Hihi...

Jom baca apa kata mereka yang dahhh cuba Cinch Shake Shaklee ni..






Fai pun dah cuba Cinch Shake ni. Fai minum perisa CAFFE LATTE.. Sedapppp... Baunya wangiiii. Belum buka tutup dah terbau aroma lattenya. Rasa?? Rasa MOCHA ala-ala Starbucks. Memang sedapppp... Sekarang ni setiap pagi Fai bancuhkan Cinch Latte ni untuk husband, campur dengan susu tepung...



Anda yang nak DIET, apa kata cuba Cinch Shake ni.. 

KENAPA??

Kerana CINCH berfungsi MENGHALANG KEHILANGAN OTOT disamping MELINDUNGI METABOLISMA dan MENINGKATKAN KEHILANGAN LEMAK ->>> Tanpa kesan diet YO-YO


Cinch Shake ini juga mengandungi LEUCINE.. Apa itu leucine..??

LEUCINE ni berfungsi untuk membakar lemak dan dalam masa yang sama memelihara OTOT. 







Memang rugiii kalau tak beli Cinch Shake sementara tengah promosi ni. Jimatttt berganda-ganda.. Tinggal sehari je lagi tau... Hihi..




FAI NARDIR
SENIOR COORDINATOR APRIL'15 (6 points)
I'm more than willing to help
Email: nnurfairuz@gmail.com





Tuesday, April 28, 2015

Testimoni: Baru sebulan, dah Jatuh Cintaaa dengan Nutriwhite Deep Foaming Cleanser...

Haaa, ni dia testimoni pengguna BARU Nutriwhite Deep Foaming Cleanser. Baru guna SEBULAN dah terussss Jathu Cinta dengan Nutriwhite Deep Foaming Cleanser ni... "memang tak tukar lain dah, rasa muka sangat-sangat bersih then rasa yakin sangat keluar tak pakai apa-apa... Nutriwhite memang TERBAIKlah..."





Selain Nutriwhite Deep Foaming Cleanser, Cik Adik dalam gambar ni juga mengamalkan pengambilan supplement untuk kulit iaitu ESP dan juga Sustained Released Vitamin C..

Nutriwhite Deep Foaming Cleanser: RM126
Sustained Released Vitamin C: RM92.50
ESP (Soy Protein Isolate): RM150


Ooppsss... Janganlah cakap vitamin Shaklee ni mahal. Hihi... Tak mahal, murahhhh je. Jom kita buat kira-kira..

Nutriwhite Deep Foaming Cleanser: RM126
Penggunaan sehingga 14 bulan, sebulan cuma RM9
 
Sustained Released Vitamin C: RM92.50
Sebotol 180 biji, penggunaan untuk 6 bulan atau 3 bulan. Bergantung kepada masalah kulit anda.
Jika 6 bulan - sebulan cuma RM15.40
Jika 3 bulan - sebulan cuma RM30.80

ESP (Soy Protein Isolate): RM150
Penggunaan sebulan

Jadi, anda cuma perlu laburkan sebanyak RM9 + RM15.40 + RM150 = RM174.40 sahaja sebulan untuk kulit yang cantikkk, berseri-seri dan bebas jerawat...



Tidak rugi melabur untuk cantik dengan membeli supplemen Shaklee, kerana Shaklee 100% SEMULAJADI, dan sangat SELAMAT untuk kulit. TIADA BAHAN KIMIA.. Kerana Shaklee SATU-SATUnya syarikat makanan tambahan yang mempunyai SAINTISnya yang tersendiri dan SETIAP PRODUKnya DISOKONG oleh 100 KAJIAN SAINTIFIK dan ia telah berada lebih 50 Tahun di pasaran...





Kenapa perlu ragu-ragu lagi..??








Fai Nardir
SENIOR COORDINATOR APRIL'15 (6 points)
I'm more than willing to help
Contact No: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

Makan Supplement Diet TAPI Masih Laparrr.....

Ada di kalangan customer Fai yang mengadu, kenapa masih lapar selepas makan supplement diet ni?? Rasa asyik nak mengunyah je.. Macam mana saya nak diet kalau asyik rasa lapar je.. Perkara ini biasanya terjadi kepada customer yang baru PERTAMA KALI makan supplement. Lapar itu tandanya BADAN KEKURANGAN NUTRISI... 

Fungsi supplement adalah untuk mengisi "kekosongan" nutrisi dalam badan. Jadi, apabila supplement ini dapat "detect" mana-mana kawasan yang lompong, badan akan bagi kita signal to EAT because body need this and that... Jadi jangan risau jika anda rasa nafsu makan semakin menjadi-jadi. Nanti akan sampai satu masa, bila badan anda dah cukup nutrisi, tengok makanan pun kita akan rasa tak lalu nak makan. Dengan syarat perlu KONSISTEN makan vitamin setiap hari..






Inginkan konsultasi mengenai untuk diet?  Feel free to contact Fai...






FAI NARDIR 
Senior Coordinator April'15 (6 points)
I'm more than willing to help
Email: nnurfairuz@gmail.com



Monday, April 27, 2015

Kelebihan Ayat 128-129 Surah At-Taubah

Dua ayat terakhir surah At-Taubah ni, mak angkat Fai pesan suruh amalkan. Beliau juga pesan suruh gantung ayat ni di dinding bilik. Dulu Fai memang hafaz ayat ni, tapi tak amalkannya. Bila mak dah pesan macam tu, Fai courious juga nak tahu kenapa.. Fai pun google lah apa fadhilatnya... MasyaaAllah, rupa-rupanya fadhilat ayat ini sangat besarrr. Rugiiii sesiapa yang tidak mengamalkannya..










Maksud:

128. Sesungguhnya telah datang kepada kamu seorang rasul dari golongan kamu sendiri (iaitu Nabi Muhammad s.a.w), yang menjadi sangat berat kepadanya sebarang kesusahan yang ditanggung oleh kamu, yang sangat tamak (inginkan) kebaikan bagi kamu, (dan) ia pula menumpahkan perasaan belas serta kasih sayangnya kepada orang-orang yang beriman.


129. Kemudian jika mereka berpaling ingkar, maka katakanlah (Wahai Muhammad): “Cukuplah bagiku Allah (yang menolong dan memeliharaku), tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan dia; kepadanya Aku berserah dan Dialah yang mempunyai Arasy yang besar.




Dikatakan bahawa barangsiapa yang membaca ayat ini sebanyak 7 kali setiap kali selesai solat fardhu, dengan izin Allah:

  • jika dia seorang yang lemah, maka akan menjadi kuat.
  • jika dia seorang yang hina, maka akan menjadi seorang yang mulia.
  • jika dia seorang yang kalah, maka akan segera mendapatkan pertolongan.
  • jika dia seorang yang berkesempitan, maka akan mendapat kelapangan.
  • jika dia seorang yang berhutang, maka akan segera dapat membayar.
  • jika dia seorang yang berada dalam kesusahan, maka akan hilang kesusahannya.
  • jika dia seorang yang sulit dalam penghidupan, maka akan segera mendapat kelapangan kehidupan.



credit 

credit





Jom kita sama-sama amalkannya.. Tak amal tak rasa (>___<)










Fai Nardir 
SENIOR COORDINATOR APRIL'15 (6 points) 
I'm more than willing to help 
Contact No: 019-7428120 
Email: nnurfairuz@gmail.com

Sunday, April 26, 2015

Terima kasih kerana "menghasut" saya... Dulu cuma baca je.. tapi bila sendiri dah gunakannya, terusss JATUH CINTA..

Selepas 3 hari menggunakannya, barulah Fai tahu kenapa Nutriwhite Deep Foaming Cleanser ni menjadi pencuci muka kegilaan wanita. Dulu Fai cuma baca je testimoni-testimoni pengguna yang dah gunakan Nutriwhite ni.. Masa baca tu pun dalam hati cuma berkata-kata "ye ke..??" Terima kasih juga kepada anak Shaklee Fai, Halimahtus Saadiah.. disebabkan "hasutan" beliau lah Fai bertekad beli pencuci muka Nutriwhite ni. Hihihi...


"Lepas ni aku tak nak lokek beli Nutriwhite.. Haaaaa... Dulu macam ye tak ye jer, sekarang TERUJAAAAA... Aduhai menyesal tak beli dari dulu"






Fai dah guna pencuci muka Nutriwhite ni 3 hari... Yaaa, fai pun menyesaaalllll sangat sebab lambattttt jatuh cinta dengan Nutriwhite ni. Menyesaaaaalllll sangat sebab dulu cuma "ye tak ye" je baca testimoni-testimoni mereka yang dah gunakan Nutriwhite ni. Kalau lah dari dulu Fai dah gunaaa, agaknya muka Fai ni dah lama licinnnn.. Takde dah rasa "kasar" kat bahagian hidung ni. Takde dah jerawat -jerawat halusss kat muka ni..

Hari PERTAMA pakai pencuci muka Nutriwhite ni, memang jakun. Sebab guna sikitttt je dah banyakkkk buih dan ckup sangat untuk basuh muka. Patutlah ada yang cakap pencuci muka Nutriwhite ni boleh tahan sehingga 14 bulan..!! Jimatttt la... Mula-mula lepas basuh muka, muka rasa berminyak sangat dan macam merenyam sikit di bahagian hidung. Fai biarkan je sebab ianya cuma HEALING KRISIS..

Hari ni, masuk hari ke-3 Fai gunakan pencuci muka Nutriwhite.. Memang terasa sanat PERBEZAANnya.. Kulit muka rasa lebih FRESHHH dan KURANG BERMINYAK. Yang bestttttnya, rasa "kasar" di bahagian hidung dah berkurang. Jerawat-jerawat halusss pun nampak semakin menghilang. Memang sangat puas hati... Fai yang tak rajin basuh muka terusss boleh jadi rajin. Sekarang ni, sehari sampai 3x Fai basuh muka. Hihihi... Dulu paling teruk pun sehari sekali je Fai akan basuh muka iaitu malam sebelum tidur.

Harga..?? Murahhhh je, satu tube cuma RM126.. 150g... dan boleh tahan sehingga 14 bulan. So, koran cuma spend RM9 sahaja setiap bulan untuk pencuci muka Nutriwhite ni. Memang jimatttt. Yang lagi besttt sebab Nutriwhite ni 100% SEMULAJADI, TANPA BAHAN KIMIA. Memang SELAMAT untuk kulit...







Bahan-bahan yang terdapat dalam NutriWhite Shaklee: 
Gabungan 16 ramuan botani yang mujarab

Bearberry – meringankan, melegakan dan mengurangkan keradangan

Soybean – mencerahkan, melembutkan, melembap dan mengurangkan tompok

Skullcap – meringankan, mengurangkan keradangan dengan flavonoid

Beech Tree – meringankan, meningkatkan proses semulajadi dan melegakan kulit

Strawberry Begonia -mencerahkan dan pigmentasi

Mullberry – mencegah kerosakan kulit dan melembap

Peony – mencerahkan, melembapkan dan mengurangkan keradangan

Rosemary – mengetatkan, merangsangkan dan mengurangkan keradangan

Aloe Vera – melegakan, melembapkan dan keradangan

Mountain Arnica – mengurangkan keradangan dengan flavones

Cat’s Claw – menegangkan dan menyegarkan dengan cotechin

Kudzu Leaf & Roots – menegang dan mengurangkan keradangan

Linden – menyuburkan dan menghidrat di peringkat dalam

Marshmallow – melembapkan dengan tanin

Seaweed – mengeluarkan, memelihara dan menegangkan

Green Algae – menyahtoksin dan melembapkan







Jujur Fai katakan yang Fai dah jatuhhh cintaaaa dengan pencuci muka Nutriwhite ni.. Tak nak dah tukarrr yang lain...







Fai Nardir
SENIOR COORDINATOR APRIL'15 (6 points)
I'm more than willing to help
Contact No: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

Saturday, April 25, 2015

Testimoni Berjaya Hamil dengan Gla Complex Shaklee

Testimoni freshhhh dari "anak" Shaklee Fai.. Alhamdulillah customer beliau berjaya hamil dengan Gla Complex Shaklee. Sukaaa betul beliau bila dapat bantu customernya hamil dengan Shaklee. Semua ini terjadi dengan izin Allah jua. Kita cuma boleh berusaha dan berdoa sehabis baik... Memang priceless bila kita dapat bantu customer, perasaan tu tidak boleh nak diungkap dengan perkataan. Seolah-olah macam kita pula yang baru pertama kali hamil.. Inilah antara salah satu sebab kenapa Fai sukaaa dengan bisnes ni. Bukan soal keuntungan semata-mata, tetapi dapat bantu lebih rami orang hidup lebih sihat dengan Shaklee..


Jom baca screen shot dari beliau ni..






Inginkan tips mudah hamil dengan Gla Complex Shaklee? Jangan segan PM Fai ya :-)






Fai Nardir
SENIOR COORDINATOR APRIL'15 (6points)
I'm more than willint to help
Email: nnurfairuz@gmail.com




Thursday, April 23, 2015

Allah Maha Memberi, Maha Kaya.. Mintalah yang Terbesarrr sekali denganNya

Allah Maha Memberi, Maha Kaya.. Sesungguhnya tiada daya dan kekuatan melainkan dengan kekuasaanNya yang Maha Tinggi Lagi Maha Agung. Sangat terkesan dengan kata-kata Habib Ali Zaenal Abidin "ketika meminta dengan Allah, jangan minta yang kecil-kecil TETAPI mintalah yang TERBESAR SEKALI! Jangan dilihat kelayakan kita untuk menerima, sebaliknya lihatlah pada kelayakan Allah Yang Maha Memberi." 

Kita ni manusia sangat lemah, kita tak punya apa-apa tanpa belas ihsan dariNya..












Fai Nardir
SENIOR COORDINATOR APRIL'15 (6 points)
i'm more than willing to help

Wednesday, April 22, 2015

Jom sama-sama cantik menjelang Raya..

Lebih kurang 2 bulan lagi nak raya... Masa raya ni lah kita semua nak kelihatan CANTIK.. Betul tak?? Sama juga macam Fai...Fai juga kalau boleh Syawal nanti nak kelihatan cantik berseri-seri. Hihihi.. Lumrah perempuan memang la macam tu kan.. Takde perempuan yang tak nak nampak cantikkk. Apa pun, cantik tu SUBJEKTIF. Cantik tu juga satu Anugerah dari Ilahi. Kita sepatutnya bersyukur dengan apa yang dikurniakanNya.. Jagalah apa yang telah dikurniakan ini sebaiknya...
 


Misi sama-sama cantik menjelang raya dengan customer. Hihi...



Okey, cerita tentang cantik ni.. Fai pun baru je mula KONSISTEN makan GLA COMPLEX, sebab tengok muka macam dah nak naik jerawat balik. Tapi takde lah jerawat besar. Jerawat-jerawat halus. Eeee, tak suka tau.. Maka gigih lah setiap malam telan 2 biji Gla Complex ni. Hihi.. Nak cantik, nak nampak glowing raya nanti... Bukan makan hari ni, esok dah terus hilang jerawat-jerawat tu semua. Kena SABAR, KONSISTEN makan setiap hari. Barulah dapat hasil yang kita nakkk... InshaaAllah...




Ada yang nak join misi cantik menjelang raya? Jom join Fai sekali. Hihi...





Fai Nardir
SENIOR COORDINATOR APRIL'15 (6 points)
I'm more than willing to help
Contact No: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

Tuesday, April 21, 2015

Testimoni Set Enfuselle Shaklee: setanding jenama terkemuka.. Kulitmuka tidak berminyak walaupun tak berbedak...

Testimoni Enfuselle, set penjagaan kulit Shaklee.. Alhamdulillah... Majoriti yang dah mencubanya amat BERPUAS HATI dengan kesan yang mereka terima. Set Enfuselle ini dikatakan setanding dengan jenama terkemuka yang berada di pasaran..


Jom baca apa kata mereka.. Biar gamber berbicara... 





























Fai yang baca pun terujaaaa dengan kesan yang mereka alami.. Hihi.. Set Enfuselle ni amat sesuai untuk kulit muka SENSITIF, berjerawat dan BERMINYAK... Yang penting set ini TIADA SIDE EFFECT, kerana Shaklee adalah 100% SEMULAJADI, SELAMAT dan BERKESAN. Jangan risau... (>_____<)




Ingin bertanya tentang masalah lain? Feel free to ask...


Fai Nardir 
SENIOR COORDINATOR APRIL'15 (9 points)
I'm more than willing to help
Email: nnurfairuz@gmail.com



Sunday, April 19, 2015

10 amalan menjemput Rezeki.. Tak amal tak rasa...

Jika terasa rezeki amat jauh dengan anda, cubalah amalkan apa yang di share ni.. Perkongsian dari rakan Shaklee Fai... Semoga kita sama-sama dapat memanfaatkannya...

________________________________






"..kita penat untuk mencari rezeki, tapi kita tak penat untuk menjemput rezeki...."


Formula yang saya dapat:


1. Networking pertama adalah DHUHA. Jika kita selalu buat 2 Rakaat..sekarang ubah lebih rakaat..makin lama makin meningkat.

Selepas Solat Dhuha kita perlu baca surah Al-Waqiah. Surah ini tidak akan membuat kita miskin untuk selamanya.Waktu DHUHA rasa getaran kita untuk menjadi apa. Jika ingin jadi JUTAWAN. Doalah jadi JUTAWAN BERKAT


2. Tahajjud. Bangunlah menunaikan solat ini setiap malam. Tambahkan bilangan rakaat tahajjud ni. Muhasabah diri dan mintalah pertolongan Allah sebulat-bulatnya.





3. Membaca Al-Quran. Apa yang di cerita,bangun pagi kita jangan buka hp atau rancang nak buat apa dulu. mandi dan ambil wudhuk terus baca Al-Quran & terjemahan walaupun 1 ayat. Ini kerana apabila kita melakukan ini..Allah akan bagi kecukupan masa yang melampau pada kita untuk 1 hari. Jadi tiada istilah "TIADA MASA".


4. Berzikir..Beliau meminta semua berzikir Ya Wahhab 40,000 kali setiap hari selama 7 hari. Ini adalah latihan kita bersama dengan Allah. Jika tiada perubahan buatlah sehingga 40 hari.


5. Solat Berjemaah. Terutama lelaki, solat berjemaah di surau atau masjid. Pergi awal 10 minit awal sebelum azan. Orang lelaki diminta telefonlah ibu 1 hari 5 kali atau lebih.


6. Bersilaturrahim..Janganlah kita memecahkan silaturrahim. Maafkan mereka yang pernah sakiti anda dengan hati yang yang lapang dan tenang


7. BERSEDEKAH. Ini amalan yang sangat dititikberatkan kerana sedekah satu POWER yang LUAR BIASA. Nak sakit sembuh, nak anak dengar cakap kita, nak kaya perlu kita sedekah. 1 kali memberi..Allah gandakan 10 & boleh digandakan lagi 700 kali.

Contoh yang dia beri semalam..Jika inginkan pendapatan bulan ini RM5000..10% daripada RM5000 yang kita inginkan..RM500 perlu kita sedekahkan pada bulan ini.

Bila bersedekah terang-terang kita minta dengan Allah.

# Testimoni beliau tentang sedekah..seorang peniaga online setiap bulan sedekah RM120,000. Pendapatan setiap bulan RM600,000.

# Testimoni beliau lagi..seorang kawan pergi outstation 7 hari. Sebelum outstation..kawan dia pergi bayar 'INSURANS'..bukan insurans prudential atau takaful tapi insurans SEDEKAH. Dia sedekah 3 tempat anak yatim. Dijadikan cerita..iron rumah dia tak tutup. Selama 7 hari tiada apa yang berlaku pada rumah dia..iron tu hanya panas sahaja. SUBHANALLAH






8.Solatlah di awal waktu. Panggilan ALLAH lagi penting dari segala-segalanya. Contoh : Jika anda hendak susun 40 batu..batu yang ke 39 azan berkemandang,agaknya kita sambung batu terakhir atau tidak?? Pesan beliau sambunglah batu terakhir selepas solat..


9.Serahkan sepenuh pergantungan kita kepada ALLAH. Jangan mengharapkan manusia di luar sana.


10.Tawakal dan Usaha. Selalu kita dengar, usaha dulu baru tawakal. Betul tak ?? Tapi pn.rina kata ..tawakal dulu baru usaha..minta bulat-bulat pada Allah..baru kita usaha.



4 amalan surah setiap hari.
● Surah Yaasin- Setiap solat fardhu
● Surah Al-Waqiah-Waktu Dhuha
● Surah Ar-Rahman- Waktu Asar
● Surah Al-Mulk - Sebelum tidur







Fai Nardir
SENIOR COORDINATOR APRIL'15 (6 points)
I'm more than willing to help
Email: nnurfairuz@gmail.com






Rejab.. Bulan keMAAFan...

Pejam celik pejam celik, sekejap je dah bulan Rejab kan? Cepatnya masa berlalu... Semoga perkongsian di bawah dapat beri manfaat kepada Fai dan juga anda yang membacanya. Info credit to Shafiqolbu

_______________________


Umat Islam digalakkan beribadat sebanyak mungkin dalam bulan Rejab sebagai satu latihan sebelum mereka menghadapi bulan Ramadan kerana pada bulan ini Allah SWT banyak memberikan Rahmat-Nya.

Ia adalah permulaan bulan mulia dan bagi mempertingkatkan ibadat dan ketaqwaan, terutama melipat-gandakan amal soleh seperti ISTIGHFAR dan puasa sunat. Rasulullah SAW bersabda: “Kembalilah kepada tuhan kamu dengan keampunan daripada dosa-dosa kamu dan hindarilah perbuatan maksiat dalam bulan mulia, iaitu Rejab.”






Rejab sebagai BULAN PENEBUS DOSA serta menambah ganjaran pahala juga mempunyai banyak kelebihan dan bermanfaat. 


Beberapa amalan yang baik dilakukan dalam bulan Rejab ialah:

Menyucikan diri daripada dosa dengan bertaubat dan memohon ampun
Meneguhkan jiwa dan keimanan dengan memperbanyak bacaan al-Quran.
Membersihkan hati yang lalai dan alpa melalui amalan beristighfar dan zikir
Mendekatkan diri kepada Allah dengan menunaikan solat, puasa dan bersedekah
Mohon keselamatan dan kesejahteraan dengan berselawat dan berdoa kepada-Nya
Menginsafkan diri dengan membaca atau mendengar peristiwa Israk dan Mikraj, kisah teladan perjuangan Rasulullah dan sirah Islam lain.

Dari  Ibnu Abbas r.a., Rasulullah SAW bersabda: “ Sesiapa membaca kalimah berikut, pada bulan Rejab, Syaaban dan Ramadhan di antara waktu Zuhur dengan Asar; nescaya disuruh dua malaikat untuk menghapuskan surat kejahatan.”
 .
اَسْتَغْفِرُاللهَ الْعَظِيْمُ الَّدِىْ لآ اِلَهَ اِلاَّ هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّوْمُ وَاَتُوْبُ اِلَيْهِ تَوْبَةَ عَبْدٍ ظَالِمٍ لاَ يَمْلِكُ لِنَفْسِهِ ضَرًّا وَلاَ نَفْعًا وَلاَ مَوْتًا وَلاَ حَيَاةً وَلاَ نُشُوْرًا.

Daku memohon ampun kepada Allah yang Maha Agung yang tiada Tuhan melainkan Dia Yang Maha Hidup Lagi Maha Mengurus! Daku bertaubat kepada-Nya selaku taubatnya seorang hamba yang banyak dosa yang tiada menguasai akan dirinya dan tidak mampu membuat, menolak mudharat dan manfaat serta tidak dapat menguasai kematian, hidup dan kebangkitan.



credit: Shafiqolbu








Fai Nardir
Contact No: 019-7428120
Senior Coordinator April'15 (6 points)
I'm more than willing to help


Friday, April 17, 2015

Resepi Ayam Goreng Kunyit Paling Mudah

Tetibe hari ni teringin pula nak makan ayam goreng kunyit ala-ala kat restoten tu. Kebetulan ada ayam "chest" kat dalam freezer, apa lagi. Mulalah operasi memasak. Hihihi... Resepi ayam goreng kunyit paling mudah. Jom layannn....


Bahan-bahan:

Potong kecil ayam tersebut. Goreng dengan kunyit dan garam hingga masak. Angkat dan biarkan di tepi.

Tumis bawang besar yg dipotong nipis, lada merah dan lobak yg dipotong halus. Agak-agak dah layu, masukkan ayam goreng tadi ke dalam kuali dan gaul rata. 

Dah siappp... Senang je kan, hihihi...




Makan dengan nasi panas dan sup kosong. Memang sedapppp.. Fai suka makan carrot yang dimasak macam ni, carrotnya masih ranguppp.. Tak terlalu masak... Bertambah-tambah Fai makan nasi tadi. Hihi..




Fai Nardir
SENIOR COORDINATOR APRIL'15 (6points)
I'm more than willing to help




WAJIB Baca! Set Penjagaan Kulit setanding SK2, ST Laudeer dan Shisheido...

Asyik cerita tentang vitamin je kan.. Korang jangan tak tahu, Shaklee pun ada Set Penjagaan Kulit juga tau. Ada DUA set, iaitu Nutriwhite dan Enfuselle. Hari ni Fai share tentang Enfuselle dulu ye, khas untuk kulit muka berminyak dan sensitif.. Betul ke ianya setanding SK2, ST Lauder, dan Shiseido..?? MAJORITI yang dah cuba set enfuselle ni kesemuanya SANGAT BERPUAS HATI dan mengatakan ianya setanding dengan brand2 tersebut.. kalau tak percaya, kenalah cuba dulu... Baru boleh bandingkan... Hihihi...
 





Apa yang buat Fai EKSITED sangat nak share tentang Enfuselle ni kerana UJIAN KLINIKAL yang telah dijanlankan oleh Shaklee sendiri iaitu:
  • Terbukti berkesan secara klinikal
  • 146% peningkatan keanjalan kulit dalam tempoh 28 hari
  • 268% pengurangan garis-garis halus dalam tempoh 28 hari
  • 173% pengurangan kedutan dalam tempoh 28 hari
  • Membantu mengembalikan keseimbangan lipid
  • Hipoalergenik


Jom kita tengok pula fungsi setiap produk Enfuselle ini untuk kulit berminyak


Purifying Cleansing Gel
Gel berbusa bertindak lembut untuk menyingkirkan bahan cemar, mekap dan minyak berlebihan daripada kulit anda.
  • Bahan-bahan khas serta penambahan Vitamin E menyegarkan dan melembutkan kulit
  • Mencerahkan tona kulit
  • pH yang seimbang
  • Hipoalergenik

Purifying Toner
Menyegarkan dan menghaluskan kulit dengan ekstraklikoris, ginseng dan witch hazel. Bertindak mengecilkan liang roma dan membantu MENGAWAL KILAUAN MINYAK.


Balancing Moisturizer
Formula ringan, BEBAS MINYAK dan tidak melekit berupaya MENGAWAL REMBESAN SEBUM serta membelai kulit dengan mengimbangkan lembapan agar kulit terasa segar, licin dan berseri sepanjang hari tanpa kilauan.



Satu set berharga RM200++ dan boleh tahan sehingga 6 bulan
 


Pagi tadi di MHI ada dibincangkan topik tentang "Bahaya Bahan Kosmetik". Banyak pengusaha kilang tidak mematuhi akta penggunaan bahan pemutih yang dibenarkan oleh KKM kerana hendakkan kesan putih yang sangat cepat. Antara bahan pemutih yang glamour adalah ARSENIK dan HYDROQUINONE. Jika berlebihan ianya akan menyebabklan KANSER dan MASALAH BUAH PINGGANG.Takuttt bila dengar macam ni... Kesan memang cepat, tetapi akibatnya diri yang merana... Nauzubillah...

 
Berhati-hatilah dalam memilih produk kosmetik. Pilihlah yang TERBAIK.. Fai masih setia dengan Shaklee kerana semua produknya terjamin BERKUALITI, SELAMAT dan SEMULAJADI.







Fai Nardir
SENIOR COORDINATOR APRIL'15 (6 points)
I'm more than willing to help
Contact No: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

Thursday, April 16, 2015

Khas untuk anda yang mempunyai kesan berlubang di muka.. WAJIB baca..!

Kesan berlubang di muka ni terjadi apabila masalah jerawat yang berulang-ulang. Kita empunya badan ni memang rasa tak selesa bila setiap kali tengok cermin nampak "kesan berlubang" kat muka tu. Seboleh-bolehnya nak tutup kesan tersebut, tak nak bagi orang nampak. Betul tak? Salah satu sebabnya kerana ianya boleh menyebabkan kita rasa rendah diri bila berhadapan dengan orang ramai..







Muka Fai dulu pun jenis kerap berjerawat. Lepas satu, satu akan timbul.. Tapi alhamdulillah jerawat tersebut tak sampai meninggalkan kesan berlubang. 


Fai kongsikan testimoni pengguna Shaklee di mana kesan berlubang di muka beliau semakin beransur pulih dengan pengambilan ESP, Vitamin C dan juga Pencuci Muka Nutriwhite. Semoga dengan perkongsian testimoni ini dapat membantu anda yang sudah lama tercari-cari "penawar" untuk merawat masalah kesan berlubang di muka...



 


Dengan tips pemakanan vitamin yang betul dari Fai, inshaaAllah ianya boleh membantu mengurangkan kesan berlubang di muka anda...






Fai Nardir
SENIOR COORDINATOR APRIL'15 (6 points)
I'm more than willing to help
Contact No: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

Testimoni Cantik dengan ESP Shaklee: Parut jerawat hilang, muka semakin berseri

Memandangkan Raya bakal menjelang tiba, hari ni Fai nak share testimoni cantik dengan ESP. Berkat kerajinan, dan kesabaran beliau.. Hasilnya parut jerawat semakin pudar dan muka nampak lebih berseri-seri berbanding dulu... Alhamdulillah...





Beliau ni adalah sideline Fai. Beliau consume Shaklee untuk jaga penampilan, untuk cantikkk kerana beliau ni sangat obses dengan kecantikan. Alhamdulillah beliau membuat pilihan yang tepat dengan memilih Shaklee, supplemen TERBAIK di dunia. Yang penting Shaklee ni menggunakan 100% bahan SEMULAJADI, jadi takde lah beri "side effect" teruk pada muka. Kena hati-hati ya dengan produk kecantikan ni, sebab kebanyakan produk di pasaran... bila pakai, mulanya memang kita akan nampak kesan besttt.. parut jerawat hilang, tetapi jika menggunakan secara berterusan.. kulit muka akan jadi bermasalah kerana bahan yang digunakan untuk membuat produk tersebut daripada bahan-bahan kimia yang boleh MEROSAKKAN KULIT... ni yang tak nakkk bila kulit semakin teruk.. takuttt.. malah ada juga bahan yang digunakan tu boleh menyebabkan kanser!. hati-hati ye korang...









Fai Nardir
SENIOR COORDINATOR APRIL'15 (6 points)
I'm more than willing to help
Contact No: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

Friday, April 10, 2015

10 Amalan Diet Untuk Kurangkan berat badan

10 Amalan Diet Untuk Kurangkan berat badan ini Fai kongsikan daripada website Kevin Zahari... Semoga bermanfaat kepada semua (>____<)



  1. Amalkan makan bijiran, oat
  2. Minum yogurt
  3. Minum green tea
  4. Makan mengikut jumlah kalori diperlukan selalu. (Untuk panduan dan belajar menyusun diet untuk keperluan kalori, dapatkan eBook Kevin Panduan Kurang 5kg 5 Minggu)
  5. Membuat cardio tiap malam or menari
  6. Makan buah-buahan segar .
  7. Eat healthy foods only tapi ada seminggu sekali untuk cheat day.
  8. Kena ingat kita makan bukan untuk kepuasan tetapi makan untuk sihat.
  9. Bangun awal pagi dan jangan skip breakfast walaupun kita tak rasa lapar.
  10. Satu tips yang saya amalkan sampai sekarang elakkan atau kurangkan makanan fast food. Baru saya sedar, bahawa fast food la pembawa kegemukkan saya.


Banyakkk sebenarnya cabaran orang yang nak berdiet ni. Nak diet perlukan kesungguhan dan zam yang betul-betul kuattt...Juga sokongan moral dari orang sekeliling. Diet bukan sahaja untuk nampak cantik, tetapi untuk lebih SIHAT dan CERGAS...





Nak tahu tips diet mudah dengan Shaklee?? PM fai ya...




Fai Nardir
KEY COORDINATOR APRIL'15 (9 points)
I'm more than willing to help
Contact No: 019-7428120 Email: nnurfairuz@gmail.com

Thursday, April 9, 2015

Gila Bonus 100% April ni...!!!

Ye, memang gilaaa... Shaklee memang gilaa.. Offer bonus 100% April ni..!!! Sejak Fai join Shaklee tahun 2011, inilah KALI PERTAMA Shaklee offer EXTRA Bonus 100% ni tau..

Company dah offer., takkan kita tak nakkk pula kan??? Hihi...


Inilah peluang nak dapat EXTRA BONUS untuk Ramadhan dan Syawal yang bakal menjelang tiba...






Syaratnya mudah sahaja, register keahlian sebanyak RM79.50.. dan Fai akan tunjukkan anda bagaimana caranya...







Fai Nardir
KEY COORDINATOR APRIL'15 (9 points)
I'm more than willing to help
Contact No: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

Wednesday, April 8, 2015

10 Keistimewaan GLA Complex yang anda perlu tahu

Biasanya orang ramai akan kaitkan GLA Complex Shaklee ini supplement untuk wanita sahaja kerana ia berfungsi untuk "regulate" kitaran period... Maaf kerana tanggapan tersebut salah. Gla Complex Shaklee bukan hanya untuk wanita sahaja, malah untuk semuaaa golongan - remaja, lelaki, wanita, dan juga warga tua... Anda perlu baca 10 keistimewaan GLA Complex Shaklee ini:



1.  Herba tradisi dan semulajadi yang dipercayaiBorage adalah herba kegemaran orang Barat. Ia  dipercayai berkesan merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan  kahak, mengurangkan kebas urat saraf serta membantu meningkatkan stamina.

2. Mengawal paras hormon estrogen dan testostron – GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan mood swing dan sakit payudara.

3. Melambatkan menopause - Membantu wanita untuk menghadapi simptom dan kesan menopause seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, tekanan. Pengambilan jangka masa panjang akan melambatkan proses penuaan, mengetatkan uterus, dan awet muda.



4.  Memperbaiki prostatomegaly – GLA membantu memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.

5.  Membantu untuk menentang kanser – GLA adalah anti oksidan yang meningkatkan sistem imun badan, menghalang pertumbuhan sel kanser dan sel tumor.

6.  Memperbaiki inflamasi kulit – mengurangkan inflamasi kulit, eczema, allergy, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea dan penyakit kurap. Juga membantu meringankan sakit dan bengkak akibat rheumatisma dan artritis.

7.  Menghalang kompilasi diabetes – Merendahkan paras gula dalam darah. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh kandungan gula dalam darah yang tinggi.

8.  Pelangsingan dan menghalang pertambahan berat badan – Merendahkan kolestrol LDL, memberi tona sekata pada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat-peringkat untuk mencapai bentuk badan yang cantik.

9.  Menghalang tekanan darah tinggi – Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelakkan masalah jantung seperti Arteriosclerosis dan Heart attack (Myocardial infarction).

10. Memperbaiki tekstur rambut – Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur. 
 
 






Fai Nardir 
KEY COORDINATOR APRIL'15 (9 points) 
I'm more than willing to help 
Contact No: 019-7428120 
Email: nnurfairuz@gmail.com

Monday, April 6, 2015

8 panduan memilih bisnes MLM yang betul

8 panduan memilih bisnes MLM yang betul ini Fai ambil daripada buku penulis terkenal Razzi Ar Mansur, Menghapus Pemberat Hidup (Bab 5: Banyaknya Peluang). Fai suka baca buku yang ditulis oleh beliau kerana cara penyampaiannya sangat mudah difahami, berbentuk cerita dan amat santai. Razzi Ar Mansur ini terkenal dengan bukunya yang bertajuk "Jutawan MLM"... 


Semoga panduan ini dapat membantu anda memilih bisnes MLM yang TEPAT. 




Pilihlah Bisnes MLM :


1. Yang sudah KUKUH, benar-benar kukuh bukan dihebohkan kukuh atau dikukuhkan dengan penglipur lara.

2. Mengutamakan PRODUK. Kerana dari produk datangnya bisnes.

3. Hindari jauh-jauh jika kedengaran, "Tidak perlu menjual." Dari mana datangnya pendapatan jika tidak menjual? Ada yang tak kena jikalau bisnes, apa sahaja bisnes tetapi tidak perlu menjual.

4. Pilihan juga berdasarkan kemahuan menjual. Tidak mengapa jikalau tidak tahu menjual, sebab bolehlah mempelajari sedikit demi sedikit. Masalahnya ialah jikalau tidak mahu menjual. Apa bisnes pun tidak akan berjaya jikalau tidak mahu menjual. Sebaliknya cari cara lain untuk melangsaikan hutang, bukan melalui bisnes.

5. Hindari sama sekali syarikat MLM yang dikhabarkan "laju", "tengah hot". Tanyakan kembali, "lepas laju jadi apa?" "kalau sudah sejuk bagaimana? tutup?"

6. Hendak mengenali syariktnya, kenalilah pengedar (usahawan?). Jikalau usahawan (?) pelik, lebih banyak berbohong, lebih menipu dari berkata benar, yang Islam tidak menunaikan solat 5 waktu, kita boleh faham budaya yang dibawa oleh syarikat MLM itu.

7.  Hindari sejauh-jauhnya syarikat MLM yang ada Dato', Datin, Datin Palsu. Juga tidak pernah belajar sampai PhD atau doktor perubatan, menggelar dirinya Dr., meletakkan DR., di depan nama. Mudah sahaja, tanyakan di universiti mana doctorate, jadi bolehlah menghantar emel untuk bertanya tesis PhD yang kononnya diperoleh. Apa perlunya gelaran dan jawatan (seperti prof.) itu di dalam bisnes, kalau bukan untuk memperdaya? Tidak majukah bisnes jikalau tanpa Dato'? Akan tutupkah bisnes jikalau tidak meletakkan Dr. palsu?

8. Bagi pihak kita sendiri - bisnes adalah TIDAK SESUAI untuk kita jikalau kita mahukan cepat menjadi, cepat berhasil, cepat kaya. Sesungguhnya, bisnes adalah untuk kita jikalau kita mengamalkan "membina". Kita membina bisnes kerana sememangnya bisnes perlu dibina. Jika benar bisnes untuk melangsaikan hutang, Allah SWT akan menolong, Namun ada syaratnya iaitu mestilah bersungguh-sungguh!





Alhamdulillah, MLM yang Fai ceburi sekarang ini adalah MLM yang betul.. Shaklee adalah syarikat yang kukuh, TIDAK pernah sekali gagal untuk membayar "bonus" bulanan kami setiap bulan. Dr Forest C Shaklee sangat mengutamakan produknya, Shaklee merupakan SATU-SATUNYA syarikat MLM yang mempunyai saintisnya yang tersendiri untuk menjalankan Ujian Klinikal bagi setiap produk yang dikeluarkan. Alhamdulillah, Fai berada dalam group yang betul iaitu group Jutawan Shaklee yang diasaskan oleh Master Shareeza.. Kami bukan sahaja diajar tentang bisnes semata-mata, tetapi sentiasa diingatkan untuk mengumpul saham akhirat... <3


Gambar semasa dinner Appreciation Jutawan Shaklee pada & Mac 2015







Fai Nardir
KEY COORDINATOR APRIL'15 (9 points)
I'm more than willing to help
Contact No: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

Sunday, April 5, 2015

Si Bujang Ibu dah besar...

Hari ni dari pagi hujan renyai.. Cuaca pun sejukkk je. Nyaman..!! Hihi.. Pagi tadi breakfast kentang goreng je, favourite Adam Hussin. Suka betul Adam makan fries, habis 5 batang tadi. Hihi...




Aksi si bujang tolong ibu menumbuk kat dapur... 



Adam memang pantang bila nampak ibu nak menumbuk, cepattt je dia datang. Hihihi...



Selamat berhujung minggu bagi yang bercuti hari ini (>___<)





Fai Nardir
KEY COORDINATOR APRIL'15 (9 points)
I'm more than willing to help
Contact No: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

Friday, April 3, 2015

"Hapuskan Pemberat Hidup"..... Jika tidak dihapuskan, kehidupan kita akan semakin sempit dan terhimpit...

Hapuskan Pemberat Hidup ini ditulis oleh Razzi Ar Mansur. Buku ini SANGAT EKSLUSIF, kerana ianya tak dijual di mana-mana kedai buku. Buku Hapuskan Pemberat Hidup ini diterbitkan khas untuk Kumpulan Shaklee Jutawan.





Pemberat Hidup yang dimaksudnya adalah DOSA dan HUTANG. Ya, semua orang tidak pernah terlepas daripada melakukan dosa, dan semua orang mesti sedikit sebanyak ada berhutang. Betul tak..?? Fai habiskan baca buku ni dalam sejam setengah je. Memang bestttt... Apa yang disampaikan oleh penulis di dalam buku ini sangat memberi kesan dan menginsafkan....

____________________________
Antara petikan buku Hapuskan Pemberat Hidup...

Sekiranya kita tidak ada sebarang kemahuan untuk menghapuskan pemberat hidup, seterusnya tidak sehabis daya untuk menghapuskannya - akibatnya yang PASTI menimpa diri adalah kemurungan, tertekan, berduka, rezeki semakin menjauh, semakin sempit, selalu ditimpa musibah, bukan sesekali tetapi sepanjang hayat, selagi tidak ada sebarang usaha untuk menghapuskan pemberat hidup, sama ada berdikit-dikit atau sekaligus.

Yang lebih menakutkan, pemberat hidup itu tidak kita tinggalkan di muka bumi ini apabila sampai masa - sebaliknya kita membawanya, secara automatik, ke alam akhirat, dan menjadi beban di alam akhirat pula. Menakutkan? Ada yang lebih menakutkan lagi - di akhirat tak terdaya untuk berbuat apa-apa melainkan berterusan ditimpa "berat" ciptaan sendiri.



"Demi jiwaku yang ada di tangan-Nya, seandainya ada seorang laki-laki terbunuh di jalan Allah, kemudian ia dihidupkan lagi, lalu terbunuh lagi, kemudian dihidupkan lagi, sedang ia memiliki HUTANG, sungguh ia tidak akan masuk syurga sampai hutangnya dibayarkan."
(HR: An-Nasa'i, hadis bersifat hasan)


"semua dosa orang yang mati syahid diampuni, kecuali HUTANG" (HR: Muslim)


"Roh seseorang mukmin itu tergantung yakni di halang daripada tempat yang mulia dengan sebab HUTANGnya sehinggalah hutang itu dijelaskan."
(HR: At-Tirmizi dan Ibnu Majah)




Orang yang aman sejahtera, tenteram boleh menjadi kucar kacir tidak tentu arah akibat dari berhutang, apatah lagi orang yang jiwanya tidak tenteram dan kucar kacir. 








Antara cara dan tindakan yang kita boleh ambil untuk menghapuskan pemberat hidup ini adalah dengan mencari EXTRA INCOME... Tak kisah la jual tudung ka, jual baju ka, buka kedai kecil-kecilan ka... Jika kita memang berniat nak hapuskan pemberat hidup ini, dan kita seryai dengan USAHA SUNGGUH-SUNGGUH dan BERMATI-MATIAN... Allah pasti akan permudahkan jalan kita untuk menghapuskan pemberat hidup ini. Ianya harusss dihapuskan dengan segera, jika tidak, apabila sudah sampai masa, pemberat hidup ini akan "membebankan" kita di alam sana...







Fai Nardir
KEY COORDINATOR APRIL'15 (9 points)
I'm more than willing to help
Contact No: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

Thursday, April 2, 2015

Cara mudah untuk dapatkan duit EXTRA RM200...

Ramaiiii yang mencari side income untuk menampung "kegawatan GST" sekarang. Kalau ada extra RM200 pun dah kira banyakkk sebenarnya. Boleh la tampung duit pampers anak dan belanja dapur sikit. Betul tak..?? Fai boleh bantu anda untuk dapatkan duit EXTRA sebanyak RM200 sebulan dengan hanya bermodalkan RM79.50... Mudah je caranya...






Langkah PERTAMA, anda perlu mendaftar sebagai ahli Shaklee, iaitu sebanyak RM79.50


Langkah KEDUA, anda hanya perlu menjual 7 SET CANTIK sahaja.. Apa Set Cantik tu..??

  • ESP 
  • SUSTAINED RELEASED VITAMIN C
  • ALFALFA (L)

Ok thats it! Ya, itu sahaja... Dah cukup jual 7 Set Cantik ni, anda dah boleh goyang kaki dan tunggu bonus dimasukkan ke dalam akaun anda pada 15 Mei nanti...


Mudah bukan..??? Anda cuma keluarkan modal RM79.50 sahaja untuk mendaftar keahlian Shaklee. Lain-lain modal tidak perlu. Tunggu customer bayar, baru anda order...




Private Session EKSLUSIF dengan Fai, khas untuk anda yang berdaftar di bawah susur galur Project Millionaire Team.. Sesi 1-1, bagaimana menjana EXTRA income dengan Shaklee, Rahsia Marketing, dan juga Fai akan kongsikan Rahsia Menjemput Rezeki...







Fai Nardir
KEY COORDINATOR APRIL'15 (9 points)
I'm more than willing to help
Contact No: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

Wednesday, April 1, 2015

Promosi Paling Best April 2015







Wahhhh... Menarik kan promosi bulan ni.. Sangat sesuai untuk anda yang nak cantikkkk berseri,  nak DIET, nak DETOX hati..



Jom tengok apa fungsi setiap vitamin ini..



LESITIN:

Sekilas fakta: Lecithin dinamakan "pengemulsi semulajadi" kerana ia mempunyai kesan melekat pada lemak. Dalam bahasa mudahnya, ia menjadikan lemak kita tu terapung di dalam darah dan seterusnya mencegah lemak dari melekat pada dinding membrane.. Lecitin tidak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan.

Tetapi Lecithin bukan sekadar pengemulsi semulajadi ya..banyakkk lagi RAHSIAAA lecithin yang anda perlu tahu.. Klik di bawah :-)

13 Rahsia Lecithin yang Anda Perlu Tahu



GLA COMPLEX:

GLA Complex Shaklee menggabungkan khasiat minyak borage, yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linoleik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E.

Gla Complex Shaklee ni kebiasaannya digunakan untuk regulate kitaran haid, simptom PMS, sakit kepala, untuk mereka yang menopause dan juga untuk kesuburan... 
Selain itu, GLA Complex Shaklee ini AMAT BAGUS untuk SKIN TEXTURE, SKIN REPAIR dan buat SKIN GLOWING... 
 
 

DTX COMPLEX:

Shaklee DTX™ Complex mengandungi campuran proprietari pelbagai ekstrak aktif daripada milk thistle, schizandra, dandelion, cendawan reishi, kunyit dan articok.
  • Digunakan secara tradisional sebagai tonik hati*





CINCH SHAKE:

Kekalkan kepejalan otot dan pastikan anda sentiasa kenyang dan selesa dengan Cinch® Shake Mix yang sungguh lazat dan berkhasiat tatkala anda menurunkan berat badan.
  • Padat dengan protein agar anda sentiasa berasa kenyang dan selesa
  • Tinggi serat, iaitu enam gram bagi setiap sajian







3 PILIHAN SET UNTUK ANDA:






















Fai Nardir 
KEY COORDINATOR APRIL'15 (9 points)
I'm more than willing to help 
Contact No: 019-7428120 
Email: nnurfairuz@gmail.com
“Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tiada sesuatupun yang dapat menahannya; dan apa jua yang ditahan oleh Allah maka tidak ada sesuatupun yang dapat melepaskannya sesudah itu. Dan (ingatlah) Dialah sahaja yang Maha Berkuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah Fathir:2)

Copyright to FAI NARDIR
Designed by UMIESUEstudio 2015