Pengedar Sah Shaklee di Pasir Gudang, Johor. Mula terjebak dengan Shaklee sejak tahun 2011. Terdapat pelbagai supplement yang ditawarkan, antaranya seperti Set Berpantang Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Kecantikan Shaklee, Set Awet Muda Shaklee, Set Kesihatan Optimum Shaklee, Set Sendi Shaklee, Set Jantung Sihat Shaklee dan berbagai-bagai lagi mengikut keperluan anda..

Apa jua yang ditawarkan dalam blog ini adalah bersifat peribadi dan tidak terlibat dengan mana-mana pihak syarikat. Harap Maklum.

Thursday, January 22, 2015

6 langkah MUDAH membuat MASKER SEMULAJADI di rumah.. MURAH dan sangat menjimatkan...

Masker Alfalfa berfungsi untuk mereka yang inginkan kulit yang halus, memudarkan parut jerawat dan jeragat. Hanya perlu lakukan seminggu 1-2 kali sahaja dalam seminggu...


Berikut adalah cara-cara untuk membuat masker Alfalfa :

  1. ambil 3 biji Alfalfa, ditumbuk sehingga halus.
  2. dibancuh dengan beberapa titis air. Jangan terlalu cair dan terlalu pekat.
  3. pastikan mencuci muka terlebih dahulu dengan membilas menggunakan air suam bagi membuka liang-liang pori di wajah
  4. kemudian,sapukan masker yang telah dibuat tadi di wajah anda
  5. biarkan ia kering selama 30 minit
  6. akhir sekali,bilas wajah anda dengan menggunakan air suam.



credit: FB Yatie Mel







Feedback daripada raka-rakan yang dah pun mencuba masker Alfalfa


"Best sangat pakai masker alfalfa.. buat scrub skali.. mcm nurul ada resdung terasa gatal2 kat muka.. mula2 jelah.. pas2 rasa muka segar jer.."


"Kalau pakai masker alfalfa tu selalu je timbul whitehead kat hidung..senang la nak picit..suka masker alfalfa.."


"Rasa macam pakai masker betul2 yg Jual kt pasaran tu...Sebab masa letak kat muka dia biji2 tu kan, rasa macam scrub yg jual kat farmasi. Terus jatuh cinta nak stick dengan alfalfa sebagai masker. Lagi murah kos.. Hihi."


"Baru wat masker esp + Alfalfa tadi. Mula2 rasa panas kat muka..sebab ade rasa pedih kena luka jerawat.. tapi lepas 3-4 minit camtu da okay. Betui la jerawat kecut dan kulit rasa halus :-) ....."





Fai pun tak cuba lagi masker alfalfa ni.. Baca feedback dari kawan-kawan memang rasa teruja nak bermasker dengan Alfalfa.. Semalam "lesung" comel khas untuk menumbuk alfalfa dah dapat, so malam ni boleh lah kita buat operasi masker secara besar-besaran ye... Hihihi... Tak sabar nak share feedback selepas bermasker dengan korang...








Fai CeritaCinta
Senior Coordinator Feb'15 (5pts)
Contact No: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

Wednesday, January 21, 2015

Testimoni Vivix merawat Kencing Manis

Perkongsian testimoni dari rakan-rakan yang telah pun menggunakan VIVIX untuk merawat KENCING MANIS di kalangan keluarga mereka sendiri.. Alhamdulillah, dengan izin Allah, asbab pengambilan Vivix dengan KONSISTEN... kencing manis mereka semakin beransur pulih...









Vivix inshaaAllah boleh dijadikan sebagai ikhtiar kita untuk merawat penyakit berprofil tinggi seperti kencing manis, stroke, darah tinggi, kanser, penyakit berkaitan darah iaiu ITP (Idiopathic thrombocytopenic purpura) dan juga SLE... dan banyakkk lagi penyakit berprofil tinggi yang lain.. Apa pun kesembuhan itu datangnya daripada Allah...










Fai CeritaCinta
Senior Coordinator Feb'15 (5pts)
Contact No: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

Tuesday, January 20, 2015

Testimoni Penapis Air Shaklee, Get Clean Water Pitcher... Anda pasti sukakannya...

Berkongsi testimoni pengguna yang telah pun menggunakan Penapis Air Shaklee, Get Clean Water Pitcher.. Antara penapis air yang termurah, MUDAH dipasang (tidak perlu menggunakan elektrik), dan PORTABLE (mudah untuk di bawa ke mana-mana).











Bonus Shaklee next month, Fai nak belikan ibu Get Clean Water Pitcher Shaklee ni.. Tak payah la ibu bersusah-payah lagi nak angkut bertong-tong air tapis dari kedai.. Hihi...







Fai CeritaCinta
Senior Coordinator Feb'15 (5pts)
Contact No: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

Sunday, January 18, 2015

Padanya Ada Hikmah: 35 kisah PENUH HIKMAH, yang terinspirasi daripada pengalaman Prof. Dr. Muhaya

Padanya Ada Hikmah adalah sebuah buku yang diterbitkan berdasarkan kisah-kisah dan pengalaman yang pernah dilalui oleh Profesor Dr. Muhaya, semasa beliau masih menjadi doktor pelatih sehinggalah beliau menjadi profesor. Fai memang dah lama cari buku ni. Kebetulan hubby ajak ke Plaza Angsana, Fai pun singgah le ke Badan Bookstore.. Mulanya iat nak cari buku untuk bagi pada "anak buah" Shaklee.. Terjumpa pula dengan buku Padanya Ada Hikmah ni. Tak fikir panjang, Fai terus je beli. hihihi.. Buku ni nipis je, 120 halaman dan berharga RM13.00...




Kadangkala HATI menyangka, kisah yang terjadi kepada kita tidak ada kesenangan kepada kita. Kadangkala hati juga bertanya, mengapa Tuhan memberikan kisah yang tidak ada manisnya. Mungkin kita lupa, setiap kisah yang diberikan kepada manusia, DIA MENYISIPKAN kasih-Nya. Semua itu disembunyikan pada kata yang bernama HIKMAH.

Padanya Ada Hikmah ini mengandungi 35 kisah PENUH HIKMAH, yang terinspirasi daripada pengalaman Prof. Dr. Muhaya... Kisah-kisah yang sangat sarat dengan MOTIVASI. Tak sabar dah habiskan baca buku ni...









Fai CeritaCinta
Senior Coordinator Feb'15 (5pts)
Contact No: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

Thursday, January 15, 2015

Get Clean Water Pitcher, Penapis air TERBAIK dan terMURAH di pasaran...

Nak cerita tentang penapis air "portable"..... Penapis air berbentuk JUG yang TERBAIK dan TERMURAH di pasaran... yang paling bestt ianya sangat MUDAH untuk di bawa ke mana-mana.





Get Clean Water Pitcher adalah penapis air revolusi baru >>> penapisan sistem water-filtration pitcher. 

Penapis air ini DISAHKAN oleh PERSATUAN KUALITI AIR (WQA) untuk MENGURANGKAN sehingga 99% LEAD, serta berpuluh2 bahan pencemar lain yang boleh hadir dalam air anda dan mungkin berbahaya kepada kesihatan anda.

MULTIPATENTED Get Clean Water menggunakan BLOK PEPEJAL KARBON untuk menapis dan membersihkan air anda. 

Setiap penapis  boleh menapis air bersih sehingga 80 gelen air (303 liter air).

dan setiap penapis DIBUAT daripada TEMPURUNG KELAPA yang MAMPAN KARBON yang menggunakan proses ZEROEMISSION. 






Menandingi Jenama Terkemuka yang Lain!

• Disahkan dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain disamping mengekalkan kandungan mineral air yang sihat!
• Disahkan dapat mengurangkan klorin, jadi ia dapat mengurangkan ancaman kesihatan yang disebabkan oleh bahan sampingan klorin!
• Disahkan dapat menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan - dua kali ganda lebih HEBAT daripada jenama terkemuka.
Sistem Penuras Jag Air berblok- Karbon Isian Semula yang PERTAMA





Pilihan Bijak!

• Hanya beberapa sen bagi seliter air.
• Air yang lebih sihat dan RASAnya yang ENAK.
Jug Air bermeter automatik PERTAMA yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah dituras.

TIDAK memerlukan KUASA ELEKTRIK.
• RINGAN dan MUDAH DIBAWA.
• Menjimatkan kos – TANPA PERLU MEMASAK.







1 SET kit permulaan Penapis Air Get Clean Water Pitcher Shaklee ini cuma berharga RM460 sahaja... dan anda akan dapat:
  • Pitcher (Jug) x 1 unit
  • Housing kit (yang berwarna hijau dan putih) x 1 set
  • Blok karbon filter x 4 unit

4 blok karbon filter ini cukup untuk kegunaan setahun untuk keluarga yang mempunyai 4-5 orang ahli. Murah sangat-sangat tau.





Kenapa Fai katakan penapis air ini adalah antara penapis air yang TERMURAH??


Alat gantian (filter)nya yang murah dan berpatutan. Satu filter RM60, dan ianya boleh menapis sehingga 303 liter air.. bersamaan lebih kurang 3-4 bulan untuk keluarga yang mempunyai 4-5 orang ahli. Jadi KOS penapisan air untuk sebulan hanyalah RM15 sahaja atau 50 sen sehari!   

Dulu masa sebelum beli penapis air Get Clean Water Pitcher ni, setiap minggu Fai akan pergi ke kedai untuk "refill" 7 botol bersaiz 5 liter untuk beli air tapis untuk kegunaan harian. Fai habiskan RM7 seminggu untuk dapatkan air tapis, dan Fai habiskan RM28 setiap sebulan... TETAPI dengan penapis air Get Clean Water ni, kos penapisan air untuk sebulan CUMA RM15 sahaja... Fai dah JIMATTT sebanyak RM13..!!  Tak murah ke tu..?? hihi...






credit:
http://kedaivitamin.com/get-clean-water-pitcher/
http://vitamin2u.net/2137/penapis-air-shaklee-get-clean-water-pitcher-penapis-air-terbaik-dan-murah-di-pasaran/








Fai CeritaCinta
Senior Coordinator Feb'15 (5pts)
Contact No: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com 

Tuesday, January 13, 2015

Tempat Makan Best di Port Dickson

Sambung lagi cerita jalan-jalan cari makan di Port dickson.. hihi..








Siti Maisara Tom Yam Port Dickson.. Murahhh makan kat sini. Sebelum check in Grand Lexis, kami singgah sini dulu untuk lunch. Husband order siakap 3 rasa, nasi putih 2 dengan telur bistik. Air kopi dan sirap ais... Nak tahu berapa harganya..?? CUMA RM34 sahaja... Murahhhhh sangat kan?? Kalau kat JB makan macam ni mahu cecah RM60-70.. Memang berbaloi... Masakannya sedappppp pulak tu.


Malam tu kitorang dinner di tempat yang sama juga tapi restoren sebelah Siti Maisara Tom Yam ni. Hihi.. Tak sempat ambil gambar restoran sebab kitorang dah terlewat masa tu. Lepas makan terus balik hotel.

Dinner: Hubby order Nasi Goreng kampung dan Puyuh Sambal




Belek-belek menu, Fai ternampak "MEE GULUNG" ni.. Terus je Fai order, sebab namanya pelik. Tak pernah dengar dan tak pernah makan pun sebelum ni. Nak try la best ke tak...


Dinner: Mee Gulung Port Dickson


Ni lah rupa mee gulung tu.. Mee kuning yang dibalut dengan telur, ala-ala nasi goreng pattaya la tapi ni dalam versi mee. Hihi.. Memang sangat sedappppp uolls. Tengah taip pun Fai dok telan air liur ni. Aduhhh... Kuahnya ada rasa masam manis, mee kuning tu sebelum digulung dengan telur dicelup dulu dengan kicap. Fai agak je ni sebab nampak mee tu warna hitam kicap. Hehe.. Yang putih-putih atas mi tu kobis yang dihiris haluss... Serius memang sangat sedappppp...


Best rupanya Port Dickson ni.. Tempat makan best, murah pula tu...





Lepas ni nak bercuit ke mana pulak ye..??







Fai CeritaCinta
Senior Coordinator Feb'15 (5pts)
Contact No: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

Friday, January 9, 2015

Testimoni Berpantang: Luka pembedahan sembuh dalam masa 10 hari..

Bersalin secara pembedahan memang perkara yang paling menghantui ibu-ibu. Yelah, sebab bukan senang luka pembedahan tu nak baik. Nak bergerak susah. Dari baring nak duduk tu punyalah seksa.Tapi dengan Shaklee, luka pembedahan sembuh dalam masa 10 hari. Dengan izin Allah juga. Ibu-ibu yang bersalin melalui pembedahan, sangat disarankan untuk mengambil VIVIX untuk cepat baik pulih luka pembedahan... InshaaAllah...


BONUSNYA, kita kelihatan lebih SIHAT dan muka BERSERI-SERI.. Susu pun mencurah-curah... Alhamdulillah...





 



Fai CeritaCinta
Senior Coordinator Feb'15 (5pts)
Contact No: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

Thursday, January 8, 2015

TIPS DOA UNTUK ANAK AGAR LEMBUT HATI, PINTAR DAN SOLEH

Semestinya kita sebagai ibu bapa inginkan hanya yang TERBAIK untuk anak-anak kita. Didikan tersebut hendaklah bermula seawal anak masih di dalam kandungan lagi. Semoga kita sama-sama dapat amalkan doa ini untuk anak agar sentiasa lembut hati, pintar dan soleh/solehah... Aminnn...



a) Baca Fatihah (1 kali ) b) Baca Ayat Kursi (1 Kali ) c) Baca Surah al - Insyirah (1 kali )

Copy and WIN : http://bit.ly/copy_win
a) Baca Fatihah (1 kali ) b) Baca Ayat Kursi (1 Kali ) c) Baca Surah al - Insyirah (1 kali )

Copy and WIN : http://bit.ly/copy_win
Al-Fatihah - 1 kali




Ayat Kursi - 1 kali



Al-Insyirah - 1 kali




Surah Toha ayat 1-5 (1 kali) ayat




Doa ini juga yang Fai amalkan sejak mengandungkan Adam sehingalah sekarang.  Fai akan bacakan sewaktu tengah menyusukan Adam. Fai juga gunakan "teknik RCA" pada Adam. Caranya, bisikkan perkara yang baik-baik di telinganya sewaktu dia tengah tidur. Seeloknya 3/4 malam kerana minda kita berada dalam keadaan alpha ketika itu. 

Semoga Adam Hussin membesar menjadi anak soleh yang bijak... Aminnn..







Fai CeritaCinta
Senior Coordinator Feb'15 (5pts)
Contact No: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

Detoks tubuh dengan mudah..!

Detoks atau cleansing lebih sinonim dengan term menguruskan badan atau nak bagi badan kita slim melim. Detoks dilakukan bagi mencuci bahan-bahan beracun yang terkandung dalam badan dan disebabkan oleh radikal bebas diudara. Tapi tahukah anda, apakah kelebihan dan kepentingan detoks untuk tubuh badan kita?

Pembersihan dalaman sangat penting agar badan kita tidak dipenuhi toksin-toksin yang boleh mengganggu peredaran darah dan juga aktiviti dalaman badan.

Kepentingan detoks untuk tubuh tidak tertumpu kepada detoks usus semata-mata. Antara anggota badan yang perlu didetoks termasuk juga hati, darah, dan buah pinggang. Organ-organ ini harus dicuci dan di basuh agar segala aktiviti yang dilakuka berjalan lancar.
Selain daripada itu, detoksifikasi ini sangat penting bagi melancarkan peredaran darah serta melancarkan proses perkumuhan dan penyahtinjaan badan. Badan yang sihat adalah hasil daripada pembuangan toksin dan bahan yang tidak penting dengan jayanya.


MENGAPA DETOKS ITU PENTING?

Dengan detoks kita dapat:

1. Mencegah penyakit.
2. Merehatkankan organ tubuh.
3. Membersihkan bahagian dalam tubuh dari toksin-toksin yang berbahaya.
4. Menghilangkan jerawat
5. Melambatkan proses penuaan.
6. Meningkatkan kecergasan dan fleksibiliti tubuh.
7. Meningkatkan kesuburan.





Detoks tubuh secara mudah dengan ALFALFA COMPLEX SHAKLEE.. Dengan pengambilan 10 biji Alfalfa Complex sehari sudah mencukupi untuk detoks seluruh tubuh anda..!













Fai CeritaCinta
Senior Coordinator Feb'15 (5pts)
Contact No: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

Wednesday, January 7, 2015

Cara paling MUDAH dan SIMPLE jana income...

Sebelum ni Fai dah update post tentang SENANGNYA BISNES SHAKLEE...
 


Di bawah ini adalah PENGAKUAN dari cicit Shaklee Fai.. Beliau dah mencuba bermacam-macam perniagaan untuk cari SIDE INCOME, dan akhirnya beliau sendiri mengaku SHAKLEE ni MUDAH dan SIMPLE...





Macam Fai sendiri, sambil BF Adam.. Reply whatsapp customer, reply telegram anak cucu, update status FB.. Semua all-in-one.. Hihi... Susah ke? senang kan..?? Hihi 


Jana income dengan Shaklee ni akan jadi MUDAH bagi anda yang betul-betul NAKKK sahaja..

Modal rendah RM75 sahaja..
Nak FREE pun boleh.
TIDAK perlu simpan stock.
TIDAK perlu beli stock harga ribu.
TIDAK perlu cari downline, cuma SHARING sahaja melalui blog, facebook, whatsapp..





Kata-kata dari anak Shaklee Fai, kak Hana Syed...

"Pada Hana Shaklee nilah paling simple daripada nak bukak gerai jual nasi lemak ke goreng pisang ke, buat kek dan sebagainya. Tapi ikutlah kecintaan masing2.. Tapi tak salah mencuba. Tiada istilah rugi. Sebab manusia ni lain-lain potensinya..."





Nak rasa mudahnya berbisnes Shaklee..?? Feel free to contact Fai... Fai akan tunjukkan caranya... (>___<)



Fai CeritaCinta
Senior Coordinator Feb'15 (5pts)
Contact No: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

Wordless Wednesday: DOA adalah SENJATA MUSLIM








Doa adalah SENJATA muslim..
Malah ia boleh jadi LEBIH TAJAM dari PEDANG..








Fai CeritaCinta
Senior Coordinator Feb'15 (5pts)
Contact No: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

Tempat makan best di Negeri Sembilan: Cendol PD...

Fai dengan husband memang suka cari tempat makan BEST bila "merantau" ke tempat orang.. Hihi..Cendol PD ni kawan fai yang bagitahu tempatnya. Katanya sedappp, cendolnya lembuttt... Kitorang pun apa lagi, esoknya selepas check out dari Grand Lexis, singgah dulu di Cendol PD ni sebelum balik JB.

Masa sampai tu dalam 12.30 tengah hari.. Orang memang ramaiiiii... Nak sangat rasa Cendol PD ni, kitorang pun tunggu la sampai ada meja kosong walaupun masa tu cuaca panas terik.


Fai order CENDOL PULUT + KACANG MERAH.. Husband pula order CENDOL PULUT + JAGUNG.. Jakun sekejap sebab cendolnya dihidangkan di dalam mangkuk besi... Nampak macam biasa-biasa je, tapi bila dah rasa memang SANGAT SEDAPPPP... Tak kedekut santan..! Sangat terasa lemak santannya... Cendolnya memang lembutttttt... Pulutnya pun sedappp.. CENDOL TERBAIK la Fai pernah rasa setakat ni..!! 5 bintang untuk Cendol PD ni * * * * * Harga pun MURAHHH... Dua mangkuk cendol ni cuma RM3.20 sahaja... Murahhh kan..?? Hihi..









Korang yang ke Port Dickson silalah singgah di sini ye.. HIGHLY RECOMMENDED... Memang rugiiii kalau tak singgah makan di Cendol PD ni.. Landmark nak ke sana perlu cari BALAI POLIS PORT DICKSON. Di situ ada roundbout, amik pukul 12.. Cendol PD ni sebelah kanan, seberang jalan berhadapan Klinik Qualitas, di kawasan parking kereta...



 







Fai CeritaCinta
Senior Coordinator Feb'15 (5pts)
Contact No: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

Tuesday, January 6, 2015

Setelah setahun lebih tiada di pasaran, KINI ia KEMBALI... Multivitamin TERBAIK untuk Si Manja Anda.....

Berita gembira untuk ibu-ibu yang mementingkan kesihatan Si Manja anda, Vita-Lea for Children KINI KEMBALI...









kandungan NUTRISI yang terdapat di dalam Vita-Lea For Children







Bayangggkan anak-anak kita perlu makan keSEMUA MAKANAN INI SETIAP HARI untuk mendapatkan KHASIAT yang secukupnya untuk TUMBESARAN... Mampukah mereka untuk menelan kesemuanya..???






Vita-Lea for Children adalan PILIHAN TERBAIK untuk Si Manja Anda









Rasa yang SANGAT SEDAPPPP seperti seakan-akan rasa ANGGUR..






Tak sabar nak borong SET PROMOSI VITA-LEA FOR CHILDREN ni untuk Adam.. 
Bulan ni memang murahhhh, BELI 3 PERCUMA 1.. Adam mesti sukaaa.
Eh, boleh ke budak setahun lebih makan Vita-Lea ni.?? 
Bolehhh sekiranya anak-anak anda sudah pandai mengunyah...











Fai CeritaCinta
Senior Coordinator Feb'15 (5pts)
Contact No: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

Promosi Januari 2015: Cantik LUAR dan DALAM dengan Shaklee..

Kali ni Pihak Shaklee Malaysia telah berbesar hati telah mengadakan sekaligus 3 PRODUK untuk PROMOSI JANUARI.. Iaitu...
.
.
.
Vita-lea For Kids
.
.
.
VIVIX The Magic Portion
.
.
.
ALFALFA The Father of Food
.
.
.
.
.
.












Nak tahu apa KEISTIMEWAAN setiap produk ini..??? Feel free to contact Fai ya... (>____<)












Fai CeritaCinta
Senior Coordinator Feb'15 (5pts)
Contact No: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

EKSLUSIF Reward di Grand Lexis Port Dickson...

Penginapan satu malam di Grand Lexis Port Dickson..  Reward dari Mama Cery untuk Fai atas kecemerlangan sepanjang 2014 dalam Shaklee. Macam bulan jatuh ke riba bila Mama Cery offer untuk penginapan satu malam di Grand Lexis ni. Syukur sangat2... Kalau tak kerana reward dari beliau, tak merasa lah kami bertiga untuk menginap di sini. Hihi.. Thanks a lot mama for this reward, really appreciate it! 


Sampai ke Grand Lexis terus check in, bilik 2029, EXECUTIVE POOL VILLA. Masuk je bilik, memang macam orang jakun. Hihi.. Besarrr bilik executive ni, ada 2 katil king. Ruang dapur kering, ruang untuk gosok gigi dan dua tandas berasingan. Memang SANGAT SELESA. Bukan ibu dengan papa je yang EXCITED,  Adam pun sama. Masuk je bilik, Adam terus menjengah ke ruang pool dalam bilik. Bukan main riuh lagi Adam tengok ada pool dalam bilik. 


Untuk korang yang NAK RELEASED TENSION dari kesibukan kota, dari ke"busy"an kerja, HIGHLY RECOMMENDED untuk bercuti di Grand Lexis Port Dickson ni. Suasananya memang SANGAT TENANG... Yang paling besttt off course la pool dalam bilik, Hihi... Ada banyakkkk lagi aktiviti yang disediakan. Boleh berbasikal di sekeliling villa, jalan-jalan sekeliling villa sambil menikmati angin pantai, ada aktiviti bola pantai, aktiviti memanah.. Memang BEST..!!


Antara gambar yang sempat Fai snap sewaktu di sana... Jom cuci mata.. Hihi...




































suka betul si Adam menjengah ke bawah tu.. hihi...



Dry kitchen



Private pool sedalam 4 kaki... Sejukkk airnya..












Fai CeritaCinta
Senior Coordinator Feb'15 (5points)
Contact No: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

Thursday, January 1, 2015

Doa Kebahagiaan Rumahtangga (part II)







Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim
Kau ampunilah dosa ku yg telah ku perbuat
Kau limpahkanlah aku dengan kesabaran yg tiada terbatas
Kau berikanlah aku kekuatan mental dan fizikal
Kau kurniakanlah aku dengan sifat keredhaan
Kau peliharalah lidahku dari kata-kata nista
Kau kuatkanlah semangatku menempuhi segala cabaranMu
Kau berikanlah aku sifat kasih sesama insan


Ya Allah
Sekiranya suami ku ini adalah pilihan Mu di A’rash
Berilah aku kekuatan dan keyakinan untuk terus bersamanya
Sekiranya suami ku ini adalah suami yg akan membimbing tanganku dititianMu
Kurniakanlah aku sifat kasih dan redha atas segala perbuatannya
Sekiranya suami ku ini adalah bidadara untuk ku di Jannah Mu
Limpahkanlah aku dengan sifat tunduk dan tawaduk akan segala perintahnya
Sekiranya suami ku ini adalah yang terbaik untukku di DuniaMu
Peliharalah tingkah laku serta kata-kataku dari menyakiti perasaannya
Sekiranya suami ku ini jodoh yang dirahmati olehMu
Berilah aku kesabaran untuk menghadapi segala kerenah dan ragamnya


Tetapi Ya Allah
Sekiranya suami ku ini ditakdirkan bukan untuk diriku seorang
Kau tunjukkanlan aku jalan yg terbaik untuk aku harungi segala dugaanMu
Sekiranya suami ku tergoda dengan keindahan dunia Mu
Limpahkanlah aku kesabaran untuk terus membimbingnya
Sekiranya suami ku tunduk terhadap nafsu yang melalaikan
Kurniakanlah aku kekuatanMu untuk aku memperbetulkan keadaanya
Sekiranya suami ku menyintai kesesatan
Kau pandulah aku untuk menarik dirinya keluar dari terus terlena


Ya Allah
Kau yang Maha Megetahui apa yang terbaik untukku
Kau juga yang Maha Mengampuni segala kesilapan dan ketelanjuranku
Sekiranya aku tersilap berbuat keputusan
Bimbinglah aku ke jalan yang Engkau redhai
Sekiranya aku lalai dalam tanggungjawabku sebagai isteri
Kau hukumlah aku didunia tetapi bukan diakhiratMu
Sekiranya aku engkar dan derhaka
Berikanlah aku petunjuk kearah rahmatMu


Ya Allah sesungguhnya
Aku lemah tanpa petunjukMu
Aku buta tanpa bimbinganMu
Aku cacat tanpa hidayahMu
Aku hina tanpa RahmatMu


Ya Allah
Kuatkan hati dan semangatku
Tabahkan aku menghadapi segala cubaanMu
Jadikanlah aku isteri yang disenangi suami
Bukakanlah hatiku untuk menghayati agamaMu
Bimbinglah aku menjadi isteri Soleha
Hanya padaMu Ya Allah ku pohon segala harapan
Kerana aku pasrah dengan dugaanMu


Kerana aku sedar hinanya aku
Kerana aku insan lemah yg kerap keliru
Kerana aku leka dengan keindahan duniamu
Kerana kurang kesabaran ku menghadapi cabaranMu
Kerana pendek akal ku mengharungi ujianMu


Ya Allah Ya Tuhanku…
Aku hanya ingin menjadi isteri yang dirahmati
Isteri yang dikasihi
Isteri yang soleha
Isteri yang sentiasa dihati
Amin, amin Ya Rabbal Allamin.



___________________________________________

Selamat Tahun Baru 2015.. Semoga tahun baru ini lebih bermakna buat kita semua. 
Azam tahun baru Fai, berusaha untuk kurangkan kesilapan lalu dan lakukan yang TERBAIK untuk insan-insan tersayang... 


Banyak MISI dan VISI 2015 yang perlu dilaksanakan.. Especially untuk anak cucu PMT... InshaaAllah Fai akan lakukan sehabis baik untuk capai misi dan visi tersebut.









Fai CeritaCinta
Senior Coordinator Feb'15 (5pts)
Contact No: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com
“Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tiada sesuatupun yang dapat menahannya; dan apa jua yang ditahan oleh Allah maka tidak ada sesuatupun yang dapat melepaskannya sesudah itu. Dan (ingatlah) Dialah sahaja yang Maha Berkuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah Fathir:2)

Copyright to FAI NARDIR
Designed by UMIESUEstudio 2015