Pengedar Sah Shaklee di Pasir Gudang, Johor. Mula terjebak dengan Shaklee sejak tahun 2011. Terdapat pelbagai supplement yang ditawarkan, antaranya seperti Set Berpantang Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Kecantikan Shaklee, Set Awet Muda Shaklee, Set Kesihatan Optimum Shaklee, Set Sendi Shaklee, Set Jantung Sihat Shaklee dan berbagai-bagai lagi mengikut keperluan anda..

Apa jua yang ditawarkan dalam blog ini adalah bersifat peribadi dan tidak terlibat dengan mana-mana pihak syarikat. Harap Maklum.

Thursday, November 29, 2012

Saya mahu hamil...



Hari ni xde idea nak menulis.. hehe... Cuma nak share satu zikir yg boleh diamalkan untuk mendapatkan cahaya mata. Anak tu sebenarnya rezeki. Allah lebih mengetahui apa yg terbaik untuk kita suami isteri. Cepat atau lambat PASTI ada hikmahnya. Tapi tak salah untuk kita berusaha. Salah satunya, boleh lah cuba amalkan zikir ni...



credit

 
“Ya Waahid!” 

Bagi pasangan yang belum mempunyai cahayamata dan tersangat ingin untuk menimangnya, amalkanlah zikir ini sebanyak 190x setiap kali selesai menunaikan solat 5 waktu selama satu bulan dan selama itu juga hendaklah berpuasa sunat Isnin & Khamis, In shaa Allah…


Ya Allah! Ya Tuhan kami, dengan menggunakan sebahagian daripada nama-nama-Mu yang baik ini, kabulkanlah permintaan kami. Dikau telah menjanjikan akan mengkabulkan permintaan mereka yang berdoa dengan menggunakan nama-nama-Mu. Kabulkanlah permintaan kami ya Allah, janganlah Dikau sia-siakan doa kami ini.








Pengambilan supplement juga sebagai salah satu usaha yg boleh kita lakukan untuk mendapatkan cahaya mata... In shaa Allah dgn izi-Nya jua...

Tips cepat hamil dengan GLA Complex Shaklee








Fai CeritaCinta
Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee : 852741
HP: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Tuesday, November 27, 2012

Anda hamil?? Penjagaan kandungan trimester pertama amat penting untuk mengelakkan kecacatan bayi..

Takuuuttt bila baca entri ni kat Pa&Ma


Lazimnya, KECACATAN yang melibatkan organ tubuh bayi berlaku ketika TRIMESTER PERTAMA KEHAMILAN. Inilah sebabnya penjagaan diri dan kandungan amat penting terutamanya pada peringkat permulaan kehamilan. Makanlah pelbagai jenis makanan yang kaya dengan karbohidrat, protein dan vitamin.  
  • Karbohidrat - memberikan tenaga kepada anda dan bayi yang semakin membesar. 

  • Protein - untuk pertumbuhan dan pembinaan tisu-tisu tubuh ibu dan bayi. 

  • Vitamin dan zat galian - untuk mencegah ibu daripada jangkitan penyakit dan untuk pertumbuhan bayi di dalam kandungan. 

Hakikatnya, dalam kehamilan, ada banyak perkara di luar jangkaan. Antaranya ialah kelahiran pramatang dan komplikasi-komplikasi lain yang boleh membahayakan nyawa ibu mengandung serta anak di dalam kandungan.




Apa kata Dr Hamid Arshad mengenai pengambilan supplement ketika hamil??







Jom baca pula testimoni customer Puan Aula yang dah start consume Shaklee sejak dari awal kandungan sehingga menyusu baby...









 





Kita sebagai hambanya hanya berusaha yg terbaik dan berdoa... mohon pada-Nya yang terbaik buat kita dan baby dalam kandungan... (>___<)





Sebarang pertanyaan mengenai supplement yg sesuai ketika hamil, feel free to contact Fai...

Fai CeritaCinta 
Shaklee Independent Distributor 
ID Shaklee : 852741 
HP: 019-7428120 
Email: nnurfairuz@gmail.com 


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Sunday, November 25, 2012

5 JUTA org MALAYSIA mengalami MASALAH PENGHADAMAN, KEMBUNG, SEMBELIT, MULUT BERBAU ..puncanya?..USUS yang kotor.... Bagaimana merawatnya??

 
FAKTA MENGGEMPARKAN!!!

• 90% PELBAGAI PENYAKIT ADALAH BERKAITAN DENGAN USUS YANG TIDAK BERSIH [KOLEJ PERUBATAN ENGLAND]

• 500,000 KEMATIAN DI SELURUH DUNIA ADALAH DISEBABKAN KANSER KOLON [THE STAR, 13 MEI 2004]


• 5 JUTA RAKYAT MALAYSIA MENGALAMI PELBAGAI MASALAH PENGHADAMAN SEPERTI KESAKITAN BAHAGIAN PERUT, KEMBUNG, SEMBELIT DAN LAIN-LAIN. USUS KOTOR, PUNCA PELBAGAI PENYAKIT!




Tanda-tanda usus atau kolon kita tidak bersih:

1. Sembelit
2. Selalu kentut
3. Sering sakit kepala
4. Susah nak hadam
5. Selalu rasa lesu dan tidak bertenaga
6. Mood yang tidak menentu dan mudah marah
7. Nafas dan najis berbau
8. Perut buncit
9. Selalu lapar
10. Wajah kusam
11. Gastrik
12. Radang hati (pedih ulu hati)
13. Ulser Peptic.
14. Cirit-birit
15. Kanser kolon





credit to Ummu Ainan




Kesan jika usus kita kotor dan toksin berlebihan dalam badan:
 
1. Jantung stres atau lemah
2. Sakit sendi dan arthiritis
3. Menjejaskan fungsi otak dan boleh mengakibatkan nyanyuk
4. Menyebabkan muka pucat, berkedut, kulit cela, psoriasis
5. Badan lesu dan otot lemah
6. Berat badan bertambah
7. Cepat nampak tua
8. Kanser

 
 
credit  here & here
 
 
-------------------------------------------------

Flush out semua toksin dengan Alfalfa dan HerbLax    (>___<)






Fai CeritaCinta
Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee : 852741
HP: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com


 *Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Friday, November 23, 2012

Perkongsian menarik ibu MENGANDUNG bersama SHAKLEE

Tak tahu nak tulis apa... Cuma nak share perkongsian pergnant momma with Shaklee... Alhamdulillah dgn izinNya jua... (>___<)






credit picture to laling Zura Betty





Kalau nak tahu, ni antara set yg popular tau...
Hari-hari ade jer yang order... (*___*)

Semoga Supplement Shaklee boleh membantu lebih ramai ibu2 yang mengandung di luar sana...


Berminat?? Hubungi Fai untuk dapatkan BEST PRICE (>___<)





Fai CeritaCinta
Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee : 852741
HP: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Tuesday, November 20, 2012

Jangan pandang ringan tentang masalah KEPUTIHAN anda..!





Takuttt bila baca apa yg Dr Hamid Arshat ni bagitahu..

Sebelum ni Fai tak pernah tahu pun masalah keputihan ni sebenarnya BAHAYA... Huwaaa.. Nasib baik Fai memang amalkan Alfalfa dari dulu.. Alhamdulillah masalah keputihan memang terus hilang sampai sekarang  (>___<)




Alfalfa membantu merawat masalah keputihan??





Fai CeritaCinta
Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee : 852741
HP: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Sunday, November 18, 2012

Perbezaan Shaklee Collagen Powder dgn kolagen yg lain

Salam hujung minggu... Sana sini orang sibuk cerita pasal kolagen. Memang macam-macam jenis kolagen kat pasaran sekarang. Hari ni Fai cuma nak cerita tentang SHAKLEE COLLAGEN POWDER. Apa yg memBEZAkan Shaklee Collagen Powder (SCP) dgn kolagen yg lain...???



Kolagen dari Sisik Ikan Merah 

Kenapa Shaklee menggunakan Ikan Merah sebagai formula istimewanya??






  • Ikan merah hidup secara bebas dalam lautan sedalam 5,000 meter.  Di bawah keadaan laut yg bertekanan tinggi, ia adalah sukar bagi ikan yg biasa untuk hidup.
  • Ikan merah boleh menahan tekanan sehingga 20paun, bertelur dan hidup dengan bebas di dalam lautan dalam. Menjadikan ia sumber kolagen yang sangat lasak.
    • Sangat lasak dan elastik
    • Kepaduan sel yang sangat tinggi
    • Tinggi kapasiti dalam mengekalkan kelembapan
    • Jisim molekul yang sangat rendah untuk penyerapan unggul
     
credit




Jisim Molekul Sangat Rendah - Penyerapan Unggul

Kolagen bermolekul SANGAT RINGAN, kira-kira 1,000mg Dalton* boleh DISERAP DENGAN MUDAH oleh badan dan dapat membantu peningkatan sistesis kolagen pada lapisan dermis.





Jika anda lihat dalam gambar diatas, bilangan asid amino dalam molekul biasa (300,000 dalton) SANGAT BESAR DAN SUKAR DISERAP oleh tubuh.. bukan tidak diserap langsung tetapi drpd 100% mungkin yang sampai kedlm sistem cuma beberapa %, secara mudahnya kurang dari 100%.

Berbeza dengan SCP, bilangan asid amino cuma 3 (1000 dalton) dan ini memudahkan penyerapan kedalam sistem badan. (PENYERAPAN UNGGUL) Jadi tiada yang terbazir dan kesannya akan dapat dirasai lebih cepat! Sebab tulah Shaklee Collagen Powder sangat istimewa berbanding kolagen lain dipasaran.






Nampak tak apa bezanya kolagen Shaklee dgn kolagen yg lain?? 
 
Ok, setakat ni dulu Fai dapat share... 
 
Next entri Fai nak cerita pula tentang kelebihan-kelebihan lain Shaklee Collagen Powder... yang pastinya ia LEBIH DARIPADA HANYA KOLAGEN..! (>___<)












Fai CeritaCinta
Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee : 852741
HP: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com



*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Friday, November 16, 2012

Fadhilat Ya Hayyu Ya Qayyum


Bacalah Ya Hayyu Ya Qayyum atau Ya Hayyul Qayyum, ia akan membantu anda dalam banyak perkara. Bacalah Ya Hayyu Ya Qayyum 1000 kali setiap hari selepas solat isyak, khasiatnya seperti berikut:

  • Orang akan mematuhi kata-kata anda dan mengikut perbuatan anda
  • Anda akan kaya dengan wang dan kebijaksanaan
  • Anda akan menjadi orang yang riang dan dapat mempengaruhi orang dengan keriangan anda. Ini tentu dapat membantu orang lain melupakan kesedihan mereka.
  • Perlindungan dari bencana-bencana seperti gempa bumi, banjir, kemalangan, terkandas ketika pelayaran di laut, Isteri terkandas, Anak-anak tidak menurut kata, ataupun masalah perniagaan atau kewangan dan sebagainya.
  • Di hindari dari ditipu, diperguna dan dielakkan dari musuh.
  • Di sukai orang


Sebaik-baiknya bacalah doa berikut selepas selesai berzikir Ya Hayyu Ya Qayyum 1000 kali


Ya Hayyu Ya Qayyum, Yang menghidupkan, hidupkanlah hatiku, rezekiku, agamaku dan duniaku.

Ya Allah, aku bermohon kepada-Mu, Ya Hayyu bersaksi semua yang hidup, Engkaulah yang memberi nyawa dan memberi kehidupan kepada yang hidup.

Yang Hidup dan Yang Mematikan yang hidup. Yang Hidup, tidak ada sekutu bagi-Mu. Allah yang Maha Hidup, aku meminta dengan Hayat-Mu bersaksikan semua yang hidup dan dengan Hayat-Mu yang memberi nyawa kepada semua yang hidup dan dengan Hayat-Mu yang mematikan semua yang hidup.

Ya Hayyu Ya Qayyum, Yang Maha Memiliki Keagungan, selesaikanlah segala masalahku, kabulkan permintaanku, berilah cahaya kepada jiwaku, cukupkanlah segala kekuranganku. Yang Maha mengetahui keadaanku dan tidak pernah kekurangan dari apa yang kupohon, tiada kuasa melainkan Engkau.

Ya Hayyu Ya Qayyum, perkenankanlah permintaanku dan hajatku dengan segera, kabulkanlah doaku. Permudahkanlah rezekiku, dan permudahkanlah segala urusanku dengan hamba-hamba-Mu. Berilah daku rezeki yang banyak dan berkekalan, lanjutkanlah usiaku agar daku dapat beribadat kepada-Mu. Sudahilah hayatku dengan iman yang sempurna dan Husnul Khatimah.

Daku telah menyeru-Mu dengan nama-nama-Mu yang terdahulu. Berilah kejayaan kepada mereka yang inginkan kejayaan, dan berilah kemusnahan kepada mereka yang berbuat kerosakan.

* baca Ya Hayyu Ya Qayyum (11 kali) *

Kabulkanlah permintaanku, lepaskan kami dari kebimbangan sebagaimana Engkau membebaskan orang-orang mukmin.
 
Selawat dan salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad SAW dan keluarga serta para sahabatnya dan perlindungan kepada mereka semua. Segala puji bagi Allah Pencipta Alam Semesta.



Sumber: Zikir Asmaul Husna,
_________________________________________________



Perlu diingatkan bahawa segala kelebihan yang terdapat pada bacaan atau ayat-ayat tertentu kadangkala tidak berjaya diperolehi dengan hanya beberapa kali bacaan sahaja. Ibarat pisau yang perlu di asah berkali-kali agar dapat digunakan seperti yang kita mahukan. Begitu jugalah ayat-ayat atau bacaan tertentu perlulah sentiasa diamalkan, dan diulangi sehingga menjadi wirid tetap untuk mendapatkan khasiatnya. Insya-Allah dengan amalan yang istiqamah, segala kelebihan, khasiat dan keajaibannya akan terbukti apabila kita memerlukannya.






 # Semoga bermanfaat buat semua (>___<)

Thursday, November 15, 2012

Testimoni Collagen Powder: Masalah jeragat bertahun-tahun pudar dengan 3 kotak Shaklee Collagen Powder... Bonus - kulit semakin lembuttt, semakin cerah..

Salam Maal Hijrah buat semua... Semoga tahun baru ni kita memperbaiki diri, semoga kita semua menjadi lebih hebat daripada tahun lepas (>___<)

Hari ni fai nak bakarrr anda dengan testimoni bergambar pengguna tegar Shaklee Collagen Powder.. Fai tak nak claim melampau, TAPIII bagi Fai testimoni ni memang sgt2 mengujakan... Parut jeragat dah takde, muka licin, glowinggg, gebuus, kesan kulit terbakar dah takde... Sangat2 cantikkk..! Perubahan yg sgt2 ketara..! Memang beza sebelum dan selepas menggunakan Shaklee Collagen Powder.. Semua ni lepas beliau bereksperimen dgn 3 kotak kolagen, esp, set d...   


Fai tak nak claim melampau pasal ni... Jom tengok sendiri gambar tuan punya badan...

















 
Shaklee mempunyai Collagen yang sangat hebat dan terkemuka. Dengan pengambilan yang konsisten, ini yang SCP dapat berikan untuk anda. Dengan saiz molekul yang kecil, SCP mampu menyerap dengan lebih effective dan memberikan kesan positive seawal 8 minggu penggunaan!









Jika anda lihat dalam gambar diatas, bilangan asid amino dalam molekul biasa (300000 dalton) sangat besar dan sukar diserap oleh tubuh..bukan tidak diserap langsung tetapi drpd 100% mungkin yang sampai kedlm sistem cuma beberapa %, secara mudahnya kurang dari 100%.

Berbeza dengan SCP, bilangan asid amino cuma 3 (1000 dalton) dan ini memudahkan penyerapan kedalam sistem badan. (Penyerapan Unggul) Jadi tiada yang terbazir dan kesan nya akan dapat dirasai lebih cepat!

Sebab tulah shaklee collagen powder sgt istimewa berbanding kolagen lain dipasaran. Dan bagi yang inginkan kesan yang cepat, memang sesuai sangat ambil kolagen ni..pengambilan B Complex, vitamin C dan vitamin E juga sangat membantu kulit dengan pengambilan yang konsisten, cuma ianya ibarat menaiki kereta, jika ada budget lebih, kenapa tidak naik flight kan? Dengan kolagen, kesannya boleh dilihat dengan cepat!!


credit




Tengok jer testimoni ni... yang pregnant tetibe rasa nk bersalin cepat semata2 nak makan collagen ni. hehe... Sebabnya jeles bila tgk org lain cantik... Mana boleh tahan tengok orang lain cantik, kita pn nk cntik jugak.. betul tak?? hihi..


Anda mcm mana??

Jangan pikir lama sangat ye... rugiii nanti... (>___<)




Fai CeritaCinta
Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee : 852741
HP: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com



*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Monday, November 12, 2012

Testimoni Alfalfa: Tarbukti mampu atasi masalah keputihan wanita...

Sedikit intro tentang keputihan:

Keputihan ni cecair atau lelehan lendir yg keluar dari faraj wanita. Keputihan biasanya berwarna jernih atau kelabu keputihan. Kalau warna tak berubah kekuningan atau kehijauan, bermakna tiada jangkitan kuman. TAPI AWAS jika ianya berbau hanyir atau terdapat radang dan kegatalan pada faraj kerana ianya menandakan anda mengalami JANGKITAN.


Jom baca apa kata mereka selepas menggunakan Alfalfa untuk mengatasi masalah keputihan..  (>___<)



























Jommm dapatkan Alfalfa Shaklee untuk membantu masalah keputihan anda... (>___<)
Special price, sebab bulan ni promosi Alfalfa...
Harga yg memang mampu dimiliki semua...

pssttt: majoriti customer Fai terus beli Alfalfa size (L) sebab harga sangat2 murahhh dari biasa..




Fai CeritaCinta Shaklee
Independent Distributor
ID Shaklee : 852741
HP: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Friday, November 9, 2012

Diet dengan Shaklee | Testimoni: Berkat ISTIQAMAH, berat turun 3 kg lepas 2 minggu...

Entri ni khas untuk anda yg MEMPUNYAI KEAZAMAN YG KUAT UNTUK DIET sahaja... Kalau anda tak kuat semangat, tak dapat lah hasil macam ni ye... Kesan pengambilan vitamin juga bergantung pada individu. Mcm cik puan ni, dia betul2 KONSISTEN dan KUAT SEMANGAT utk diet. Sebab tu lah boleh turun secepat ni... Semoga ianya memberi semangat kepada anda... Chaiyok..!

Apa yg beliau ambil??

ESP
Herblax
Lecithin


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.















PERINGATAN: Suplemen Shaklee ni BUKAN pil kurus ye...
Vitamin Shaklee bukan ubat kurus dan bukan dadah, jika diambil dalam dosage yg disuggestkan ia tidak memudaratkan. Ianya perlukan masa untuk memberi kesan kepada anda yg nak berdiet dgn Shaklee...Bukan hari ni makan, esok lusa dh kurus...
Fungsi vitamin dan mineral yg kita ambil ialah untuk membetulkan fungsi badan yg tidak berfungsi pada tahap yg betul atau kurang effective. Macam factory default setting dlm handphone kita.. Bila tekan button reset tu, all setting will set to factory setting... Macam badan kita, bila mengamalkan pengambilan supplement, setiap cell mula kembali menjalankan fungsi asalnya dengan baik... dan sebab tu lah majoriti yg ambil suplemen Shaklee ni akan mengalami healing krisis...

Cell, tissue, organ dan sistem yg menjalankan fungsi yg baik dapat melakukan process pencernaan dgn baik, boleh menyerap nutrient dgn baik.. meningkatkan metabolisma.. pembakaran kalori yg lebih effektif and so on... Jadi tubuh akan berada dlm keadaan yg ideal..
 
Menurut Nutritinonist bertauliah Shaklee, dari kajian yg dibuat olehnya...
Mereka yg selalu skip meal sering kali memberi feedback, selera makan bertambah dan berat bertambah.. Ini berlaku sbb tubuh individu ini PENING... sbb jadual makan yg lompong. Jadi bila tubuh perlukan nutrient, tiada makanan yg support. So bila ambil supplement, cell akan trigger otak utk makan tepat pada waktunya... Tapi kesilapan manusia ialah... OVERESTIMATE keperluan makan dari signa yg diberikan. Jd mereka ambil makanan secara berlebihan dan berlaku lebihan kalori dan berat badan bertambah.
 
 
Choices of food terletak pada tangan anda... Vitamin tiada kalori, jadi pengambilan vitamin tidak akan menggemukkan..

 
info credit to Master Iffah Anuar..

 
Kesimpulannya, jom pilih vitamin natural SHAKLEE... SELAMAT BERKESAN DAN MESRA ALAM.... yang penting ia bukan pil kurus... Selamat utk anda2 yg nak diet... (>___<)

Sharing is caring (>___<)


Sebarang pertanyaan, feel free to contact:

Fai CeritaCinta
Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee : 852741
HP: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com



*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Wednesday, November 7, 2012

November Promotion : Alfalfa buy 6 free 1

Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi. Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi. Jom lihat antara kelebihan dan khasiat Alfalfa untuk lelaki dan wanita

Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian:

  • Melegakan sakit sendi dan belakang.
  • Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
  • Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
  • Bagus untuk ALERGI dan EKZEMA
  • Merawat ATHMA
  • Mencuci usus bagi MEMBUANG TOKSIK
  • Mencuci buah pinggang dan MERAWAT KENCING KOTOR
  • MENEUTRALKAN ASID DALAM BADAN
  • Merawat masalah KEPUTIHAN pada wanita (untuk wanita).
  • Membesar dan MENEGANGKAN PAYUDARA (untuk wanita).
  • Bertindak seperti KACIP FATIMAH kepada para isteri (untuk wanita).
  • MEMULIHKAN URAT SELEPAS BERSALIN (untuk wanita).
  • Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  • Meningkatkan stamina seorang suami
  • Melegakan sembelit
  • MEMBUANG ANGIN DALAM BADAN
  • MILK BOOSTER


Apa keistimewaan alfalfa jenama Shaklee berbanding yg lain?
 
Shaklee hanya menggunakan alfalfa terbaik yang tumbuh di California yang kaya dengan pelbagai jenis zat termasuk kalsium, fosforus, zat besi dan magnesium serta klorofil, bioflavonoid, pelbagai mineral dan vitamin
.






Alfalfa (S) 330 tabs Retail Price : RM53.75
Alfalfa (L) 700 tabs Retail Price : RM97.50

Harga promosi??? Kenalah emel/PM Fai ye. Hehe.. yang PASTI harganya sangat berbaloi2..

Jom grab Alfalfa sementara tengah promosi ni....


# kepada para isteri,ni lah masanya anda nak pikat en. suami... makan Alfalfa,confirm en.suami tersenyum lebar jer... (>__<)





Fai CeritaCinta
Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee : 852741
HP: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Monday, November 5, 2012

Berpantang dengan Shaklee

Kini ramai ibu-ibu yang mula mengambil berat tentang kesihatan selepas bersalin bukan saja untuk diri sendiri malah kesejahteraan si bayi iaitu dengan menyusukannya dengan susu ibu. Kebanyakan ibu ‘takut’ nak ambil jamu atau maajun yang dianggap ‘panas’ kerana risaukan kesannya terhadap bayi, ataupun penyusuan susu ibu itu sendiri. Malah, berpantang dengan mengurangkan air (cuma minum segelas sehari sahaja) sudah mula ‘dilanggar’ oleh ibu-ibu yang menyusukan bayi kerana penyusuan dan pemulihan selepas bersalin memerlukan air yang cukup.

Suplemen Shaklee yang dicadangkan untuk ibu yang baru bersalin ini bukan saja baik untuk ibu dari segi pemulihan tubuh dan emosi tapi juga dari segi penyusuan sendiri.



Antara vitamin yang sesuai diambil oleh ibu-ibu yang ingin berpantang dengan Shaklee..



VITALEA
Multivitamin dan multimineral yang membekalkan 28 jenis nutrien yang diperlukan oleh tubuh. Ia mengandungi Beta Karotena untuk pemulihan dan perkembangan tisu, kalsium, fosforus dengan vitamin C & D untuk kesihatan tulang dan penyusuan; Biotin dan Panthotenic Acid untuk metabolisma lemak dan Vitamin B12 untuk pembentukan sel darah merah. Maklumla ibu baru bersalin pasti banyak kehilangan darah.



B COMPLEX
B Complex lengkap dengan 8 jenis vitamin B untuk kesihatan sarafs dan juga anti-stress. Ibu baru bersalin biasanya mengalami sedikit tekanan perasaan yang jika tak dibendung boleh membawa kepada meroyan. Berada dalam keadaan tertekan juga boleh memberi kesan kepada susu badan.



VITAMIN C
Vitamin C penting dalam penjagaan kolagen tubuh. Vitamin C membantu penyerapan zat besi bagi mengelakkan anemia di kalangan ibu baru bersalin. Ia juga penting untuk mencegah selesema.



ZINC
Kekurangan zinc menjadikan luka lambat sembuh, dan ia juga berkait dengan tekanan selepas bersalin. Zinc juga membantu mengelakkan jangkitan pada luka serta mengelakkan rambut gugur.



Ibu yang memilih untuk berpantang dengan set bersalin Shaklee boleh juga mengambil suplemen2 lain seperti


ESP
Ibu baru bersalin memerlukan protein untuk membina kembali tisu-tisu dan memulihkan badan selepas selepas bersalin. Protein juga penting dalam penyusuan susu ibu.



OSTEMATRIX
Gabungan kalsium-magnesium-vitamin D dan mineral2 lain bukan saja baik untuk tulang dan gigi malah membantu dalam pembentukan sel darah dan mengelakkan sembelit.




ALFALFA COMPLEX
Digunakan sejak berzaman sebagai milk booster (tapi awas jika bayi mengalami jaundis, tangguhkan dulu pengambilan alfalfa)


LECITHIN
Lecithin membantu ibu menyusu mengelakkan dan merawati bengkak susu.





Fai CeritaCinta
Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee : 852741
HP: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Thursday, November 1, 2012

Bahaya Asid Folik sintetik terhadap ibu dan bayi

Ibu mengandung dan asid folik, yakni sejenis vitamin B yang penting untuk perkembangan bayi dan mengelakkan spina bifida; adalah begitu sinonim. Malah ibu mengandung dibekalkan dengan asid folik oleh doktor.




Asid folik adalah sejenis vitamin B yang mengawalselia sinstesis DNA dan gen. Oleh kerana itu asid folik amat penting dalam perkembangan fetus. Ia amat penting pada awal kehamilan bagi mengelakkan kerosakan tiub neural, atau spina bifida.


Walau bagaimanapun, 99% asid folik di pasaran adalah dari jenis sintetik. Asid folik yang diperbuat daripada pteroylglutamic acid yang tidak samasekali bersamaan dengan folate, yakni asid folik yang terjadi secara semulajadi dalam tumbuhan seperi bayam, sawi dan brokoli.

Kajian saintifik telah mendedahkan bahawa pengambilan asid folik sintetik memberi kesan sampingan kepada ibu dan bayi yang dikandung:
  • Para pengkaji membuat penelitian ke atas wanita yang mengambil asid folik selama 30 tahun, mereka mendapati wanita2 ini berisiko 2 kali ganda untuk menghidap kanser payudara
  • Satu kajian lain mendapati selepas 10 tahu, wanita yang mengambil asid folik mempunyai 20-30% lebih tinggi risiko untuk mendapat kanser payudara
  • Asid folik sintetik kemungkinan menyumbang kepada ‘penggalak kanser’ dalam tubuh
  • Asid folik sintetik juga dikaitkan dengan peningkatan kanser prostat dan kolorektal
  • Asid folik sintetik semasa mengandung berkait rapat dengan masalah asma di kalangan kanak-kanak, masalah jangkitan saluran pernafasan dan pelbagai masalah kesihatan kanak-kanak
 

Walaubagaimanapun, asid folik dalam bentuk semulajadi amat penting untuk wanita dan kanak-kanak. Ibu yang mengambil asid folik bukan dari sumber sintetik didapati kurang risiko mengidap ADHD (hyperaktif). Banyak kajian mencadangkan asid folik dalam bentuk folate merendahkan risiko kanser di kalangan kanak-kanak.





Shaklee B Complex dengan asid folik yang mempunyai bioavailabiliti yang tinggi, adalah asid folik natural yang pertama dalam bentuk supplement. Bioavailabiliti adalah keupayaan nutrient tersebut diserap oleh tubuh, dan pastinya ia bukan sintetik.




credit info to VitaminSemulajadi





Fai CeritaCinta
Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee : 852741
HP: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
“Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tiada sesuatupun yang dapat menahannya; dan apa jua yang ditahan oleh Allah maka tidak ada sesuatupun yang dapat melepaskannya sesudah itu. Dan (ingatlah) Dialah sahaja yang Maha Berkuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah Fathir:2)

Copyright to FAI NARDIR
Designed by UMIESUEstudio 2015