Pengedar Sah Shaklee di Pasir Gudang, Johor. Mula terjebak dengan Shaklee sejak tahun 2011. Terdapat pelbagai supplement yang ditawarkan, antaranya seperti Set Berpantang Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Kecantikan Shaklee, Set Awet Muda Shaklee, Set Kesihatan Optimum Shaklee, Set Sendi Shaklee, Set Jantung Sihat Shaklee dan berbagai-bagai lagi mengikut keperluan anda..

Apa jua yang ditawarkan dalam blog ini adalah bersifat peribadi dan tidak terlibat dengan mana-mana pihak syarikat. Harap Maklum.

Wednesday, June 27, 2012

Khas untuk semuaaa customer Fai... "Dear, you make my day..."

Hari ni hati berbunga-bunga. Sangat2 happy... Semakin lama ber"Shaklee" baru Fai perasan rasa "itu" semakin KUAT. Tak tau nak gambarkan apa sebenarnya rasa "itu"... Rasa happy, rasa indah, rasa berbunga-bunga... Mcm tengah dilamun cinta pun ye jugak... Yang Fai perasan sekarang, menulis ni sgt2 best. Kalau 3 hari tak post entri, tak BW rumah kawan2, rasa mcm tak lengkap jer hari2 yg dilalui... Nak tau tak kenapa Fai berbunga-bunga?? 




Jawapannya BECAUSE OF YOU...!!!

Feedback2 positif dari andalah yg menceriakan hari Fai... Bukan keuntungan bisnes semata2, tapi yg paling besttt dpt bantu anda perbaiki masalah kesihatan kpd yg lebih baik ^__^

Semalam COD vitamin kat customer di Nusa Damai, Pasir Gudang. Cikgu Mona baru 2 minggu bersalin - baby boy. Sebelum ni Cikgu Mona tak dapat nak menyusukan anaknya kerana air susu kering, langsung tak keluar. Dua org anaknya hanya diberi Formula Milk. Anak ketiga ni beliau BERTEKAD nak menyusu badan sepenuhnya... Tak silap Fai, pregnant 8bln Cikgu Mona dah start amik vitamin. Hari ke-5, selepas berurut terus SUSU KELUAR MENCURAH-CURAH. Alhamdulillah... Ada rezeki baby untuk meyusu kali ni. "Cikgu, teruskan power pumping. InsyaAllah production susu semakin bertambah dan cikgu boleh buat stok untuk baby"



Kalau nak cerita, terlalu banyakkkkk kisah anda yg menceriakan hari Fai. Hanya doa yg mampu Fai kirimkan semoga kesihatan kita semua semakin bertambah baik... Terima kasih banyak2 kpd anda yg sudi beli vitamin Shaklee dgn Fai. Antaranya 2-3 org member blogger, kawan2 alam maya yg terjumpa blog Fai, silent reader... Semualah... Thanks kerana menceriakan hari Fai... You make my day..!! ^__^



Sekiranya ada sebarang pertanyaan tentang pengambilan suplemen @ anda konfius dan tak tau vitamin mana yg sesuai untuk anda... Jgn segan2 ye contact Fai, I'm more than willing to help ^__^




Fai Shaklee
Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee : 852741
HP: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Tuesday, June 26, 2012

Tips berpuasa bagi ibu menyusu...






Stok EBM makin susut? Bimbang susu merudum puasa nanti? Bimbang badan flat xlarat nak pam susu dan xlarat nak berpuasa?? Jangan biarkan hal-hal tersebut mengganggu ibadah puasa anda.

JIKA ADA PILIHAN UNTUK BERPUASA DENGAN LEBIH SIHAT & CERIA, KENAPA TIDAK KAN?


(credit to Sis Hafsah)




Feel free to contact me... InsyaAllah Fai bantu mana yg mampu ^__^





Fai Shaklee
Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee : 852741
HP: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com
 
*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Wednesday, June 20, 2012

Masih segar walaupun berjaga dari jam 2.00pagi... Cinch Energy Tea Mix memang luarbiasa hebat...!!!

Bangun pukul 2.00 pagi teman en. hubby tengok bola.. Dua2 match Fai tengok. Sebab dua2 ni favourite team kami..! Tukar2 channel, hehehe... Walaupun France kalah tapi best sebab dua2 team ni mara ke peringkat seterusnya. Congrats England..! Agak sedih sebab Walcott tak perform, injured. Takpe, next time confirm Walcott dah boleh perform...

Bukan nak cerita pasal EURO, sebab Fai pun tak berapa nak tau sangat. Ada la tau sikit2, tu pun en.hubby yang rajin bagi info. Hehe... Pagi tadi, sambil2 tengok bola tu minum 2 mug Cinch Energy Tea Mix. Minum panas2... Perghhhh, memang segar... FIRST time Fai boleh stay sampai perlawanan habisss. Selalunya tak sampai second half dah tertido. Match habis dalam 4.30... Masak jap, solat dan tido balik dalam setengah jam. Pukul 7 bangun buat sarapan, sidai kain, kemas2 rumah sikit dan bersiap pergi kerja. Now sampai ofis pun masih TERASA SEGAR... Bila kita segar, fresh, nak kerja pun semangat... Yang paling best, mood hari ni sangat2 superb. Ceria lain macam sebab rasa sangat energetic. Serius tak tipu... Bagi Fai la, Cinch Tea ni memang LUARBIASA HEBAT...!!! Tak percaya??? Cuba la dulu baru tau kehebatannya...

Betullah ada pepatah "tak kenal maka tak cinta"... Now, Fai memang dah JATUH CINTA... Jatuh cinta sebab dah rasa sendiri... Paling penting, wajibbb keep stok Cinch Energy Tea Mix ni kat rumah... ^__^

Anda yang selalu penat, mengantuk waktu kerja, selalu mengantuk ketika memandu... bla bla bla... Cubalah Cinch Tea Energy Mix ni ye.. InsyaAllah anda akan rasa sangat2 fresh dan energetic. Percayalah... Juga sangat sesuai untuk anda yg berdiet...




Jom tengok apa dia Cinch Tea Energy Mix ni?


Adunan Proprietari Teh Putih, Merah dan Hijau Matcha yang ada umph!
Teh eksotik putih, merah dan hijau matcha dipetik dan diadun dengan berhati-hati untuk mewujudkan minuman luar biasa hebat.  Ia dapat meningkatkan tenaga secara semulajadi dan rasa nyaman.

•    Selamat, peningkatan tenaga semulajadi.  Diminum secara panas atau sejuk.
•    Merupakan alternatif minuman bergula dan kopi terbaik.
•    Peningkatan tenaga segera.
•    Bungkusan mudah bagi setiap satu hidangan

Tanpa perasa, pewarna dan pemanis tiruan.


 credit: Shaklee Malaysia









Hubungi Fai di 019-7428120| nnurfairuz@gmail.com untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda juga akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan Fai (",) 






* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. (I'm Shaklee Independent Distributor)

Wednesday, June 13, 2012

Shaklee National Conference... Alhamdulillah... Semuanya dipermudahkan...

Thank you Allah kerana mudahkan perjalanan kami ke One World Hotel, Petaling Jaya last weekend.. Sabtu, 9 June 2012.. Walaupun pagi tu ada sedikit masalah teknikal, encik hubby terpaksa jadi "mc gyver" betulkan lock pintu kereta yg dah loose. Hujan renyai2 pulak tu, tapi nasib baik masa tu kat Shell. Ada juga tempat berteduh. Hehe... Berbekalkan semangat yg kuat nak jumpa rakan2 jutawan. ALHAMDULILLAH... THANK YOU ALLAH... Semuanya dipermudahkan. Sampai One World Hotel jam 10.00 pagi...


Ada mcm2 agenda. Motivational talk, new product launch (Shaklee kolagen powder & Joint health tablet) dan yg paling bestttt acara recognition... Sangat seronok tengok rakan2 jutawan naik pentas amik award. Bangga sangat dengan kalian semua..! Tahun depan, PASTI Fai pula akan naik pentas tu untuk amik award ^_____^


credit to laling Zura Betty :)))

Syukur sebab ditemukan dengan kalian semua. Semua disatukan dalam group yg mementingkan ukhwah. Mengutamakan Islam, bukan keuntungan bisnes semata2... yang penting keikhlasan hati membantu orang ramai membaiki taraf kesihatan masing2. Paling besttt, coach yg berterusan dari upline Fai, Master Shareeza, dari sideline dan semua yg ada dlm group tu... Tak ada iri hati dan hasad dengki, sebab semuanya ada laluan masing2. Semua dah macam adik beradik walaupun ada yg tak pernah jumpa... ^__^


bersama2 JUTAWAN MUSLIMAH, Fai dua dari kanan ^__^




Jutawan dgn Award masing2... Fai yg pegang bunga tu, hihi...


Petikan dari  Master Cery...

"kita yg menentukan hala tuju bisnes kita..bukan org lain.. Utk berjaya, pilihan ditangan kita..Cikgu/coach hanya sebagai penunjuk jalan.. Dan yg paling penting letaklah sepenuh pergantungan kita kepadaNYA.. kerana sesungguhnya Allah adalah sebaik2 penolong .. "Cukuplah Allah menjadi penolong kami dan Allah adalah sebaik-baik pelindung, maka mereka kembali dengan nikmat dan kurnia yang besar dari Allah, mereka tidaki mendapat benncana apa-apa, mereka mengikuti keredhaan Allah. Dan Allah mempunyai kurnia yang besar. (Ali-Imran 173-174)"




Setelah setahun dua bulan dgn Shaklee, NOW I'M REALLY FALL IN LOVE WITH THIS BUSINESS... I'm in the right track..! Alhamdullillah, pendapatan part time business Fai dengan Shaklee sekarang ialah 4 angka cash bonus... Fai yakin dgn izin Allah ianya akan bertambah setiap bulan, insyaAllah. Next mission, untuk membimbing lebih ramai Jutawan Muslimah untuk sama2 berjaya mcm kami... Fai akan coach anda, cara dan jalannya dah tersedia. Kami juga mempunyai group support yg sangat2 membantu. Anda cuma perlu COPY, DUPLICATE dan APPLYKAN... InsyaAllah kita semua PASTI BOLEH...!! ^___^








Hubungi Fai di 019-7428120| nnurfairuz@gmail.com untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda juga akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan Fai (",) 

Tuesday, June 12, 2012

Nak kulit cantik dan berseri?? Vitamin E jawapannya... Tapi tak cukup dengan Vitamin E jer tau... Jom baca vitamin apa yg diperlukan untuk kulit cantik berseri, licin, gebu dan bebas jerawat...

Alhamdulillah, selesai sudah conferrence Shaklee Sabtu lepas di One World Hotel... Sangat2 teruja dan semangat tengok kawan2 naik pentas amk award. Congrats all..!! Hehe.. 

Bulan ni ramai yang tanya Fai tentang set kulit. Semua nak cantik berseri untuk hari raya nanti. Ada juga yang dah standby untuk majlis kahwin hujung tahun ni... Alhamdulillah, semakin ramai mempunyai kesedaran untuk cantik secara semulajadi dgn suplemen SHAKLEE yg UNGGUL... 100% SEMULAJADI, HALAL dan SELAMAT.. Details untuk vitamin yang membantu penjagaan kulit muka boleh klik di SINI... Bawah ni Fai cuma ringkaskan jer ye. Banyak urusan, nak cepat.. Hihi...

  • B Complex – untuk kulit dan rambut yang sihat dan cantik.

  • Vitamin C – melindungi kulit kita daripada radikal bebas yang boleh menyebabkan kedutan pada wajah.  Ianya melindungi kulit wajah daripada terkesan dengan sinaran matahari.

  • Vitamin E with Selenium – Vitamin E Shaklee adalah kombinasi dengan selenium. Apa fungsi selenium ini? Selenium ialah mineral antioksidan yang berfungsi untuk keanjalan tisu.  Ianya juga melindungi kulit wajah dari pancaran ultraviolet (UV rays) yang boleh menyebabkan kanser kulit.  


Vitamin C >>> for Collagen..
B Complex >>> for Beauty..
Vitamin E >>> untuk Awet Muda..


Mudahkan?? Dan hasilnya... Memang super marvellous…!! (credit)




Jangan lupa add on sekali ESP ya... Kenapa perlu ESP?? 

Esp adalah protein, ianya bantu sihatkan sel. Sel yang sihat dapat menyerap vitamin lain yg diambil dgn lebih baik. Kalo sel tak sihat, vitamin akan ambil masa lebih lama utk diserap dan beri kesan pada kita. Mostly customer yg amik vitamin dgn ESP, pasti akan REPEAT ORDER sbb kesannya memang tersangattt best… (pssttt: sebenarnya mereka ni semua termasuk Fai, dah jatuh cinta dgn ESP. hihihi) 


  
Jom baca kisah mereka yg dah cuba vitamin untuk masalah kulit mereka... Semoga ianya bermanfaat buat semua ^__^



details pada gambar di bawah, diceritakan sendiri oleh beliau dalam group khas untuk customer kami ^_^









After 1 month and 2 weeks menggunakan VIT E... Inilah hasilnya... Kulit rasa lebih flawless.. Sekarang ni dh stat guna vit e & vit c.. Alhamdulillah.. Hasil yg lebih positive.. Bekas jerawat dah makin hilang.. 



















Hubungi Fai di 019-7428120| nnurfairuz@gmail.com untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda juga akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan Fai (",) 




 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. (I'm Shaklee Independent Distributor)

Friday, June 8, 2012

Tips Kulit Muka Licin Berseri dengan VITAMIN E SHAKLEE

Bulan ni VITAMIN E MURAH GILOS...!! Memang laku, macam pisang goreng panas...!! Semua ramai2 dok pakat2 nak cantikkan muka denagn vitamin E... Vitamin E ni bukan untuk makan jer tau, malah banyakkk lagi yg kita boleh buat >>> untuk putihkan kulit, licinkan kulit, hilangkan parut... bla bla bla... Yelah kan, lebih kurang lagi 2 bulan jer nak raya ni. InsyaAllah kakau kita konsisten dari sekarang, kulit muka kita akan di"transformasi'. Hehe... 

Jommm sama2 amalkan tips ni... ^___^



gambar sekadar hiasan ye kawan2... credit


1) Susu Tepung Putihkan Wajah
************************
Ambil setengah cawan susu tepung dan campurkan dgn 2 setengah sudu teh air bersih dan sebiji vitamin E Shaklee. Gaul sehingga sebati. Pupurkan ke muka selama 5 - 10 minit. Kemudian bilas dgn air bersih. Amalkan dgn 2 - 3 kali seminggu. InsyaAllah wajah akan nampak lebih putih dan bersih.



2) Licinkan Kulit Wajah
******************
Ambil putih telur dan campurkan dgn sedikit madu (utk kulit biasa) @ limau nipis (utk kulit berminyak) beserta sebiji Vitamin E Shaklee. Celupkan tisu ke dlm campuran putih telur tadi dan letakkan seluruh muka selama 15 - 20 minit. Tunggu sehingga kering dan tarik tisu tersebut. 'Whitehead' dan bintik hitam akan tertanggal bersama. Lakukan 2 kali seminggu utk kesan yg memuaskan.




3) Menghilangkan Parut Jerawat
************************
Mula-mula ambilkan sedikit madu dicampurkan dengan bedak sejuk dan ditambah dengan sebiji vitamin E Shaklee. Insyaallah petua ini dapat menghilangkan jerawat yang kebanyakannya masalah ini dirasakan oleh setiap wanita.




4) Kulit Muka Licin Berseri
********************
Ambil satu sudu besar Yogurt (perisa natural)kemudian tambahkan sebiji Vitamin E Shaklee, kemudian sapu pada keseluruhanbahagian muka. Buat seperti masker.. biarkan beberapa minit hingga yogurt tersebut kering kemudian cuci muka dengan air bersih. Ulang setiap 3 kali seminggu anda akan nampak hasilnya muka akan kelihatan licin, berseri, segar dan mengelakkan daripada kulit muka kering..


Selamat Mencuba... Moga dapat Kulit Licin Berseri lepas ni.:-)






Pssttt... Nantikan testimoni bergambar... TRANSFORMASI dari kulit berminyak, kusam tak bermaya >>>>> kulit LICIN, GLOWING... BEBAS MINYAK... Tunggu ya ^__^








Hubungi Fai di 019-7428120| nnurfairuz@gmail.com untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda juga akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan Fai (",)






* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. (I'm Shaklee Independent Distributor)

Wednesday, June 6, 2012

Sharing... Masker semulajadi dengan VITAMIN E Shaklee...

Jommm cubaaa... Fai dah cuba, kesannya?? Memang BEST...!!! Masker vitamin E ni memang MARVELLOUS!!! Fai baru try dua hari... sapu sebelum tidur... bangun pagi rasa muka sgt2 flawless, licinnn, gebusss. Tak payah dah nk tepek bedak sejuk. hihi... Sape2 yg ade vitamin E Shaklee tu cubalah ya. Kesannya memang superb...! InsyaAllah... :))) 
(Credit to Master Cery atas perkongsian ini)

Bulan ni promo VITAMIN E murah gilos... Dah peruntukkan sebotol ni buat masker... Sebiji sebelum tidur... Baru start dua mlm. Bangun pagi... GEBUS je rasa..
 
Sebelum tidur
Sapu sebiji vitamin E sebelum tidur (untuk muka Fai, sebiji vitamin E tu boleh guna untuk 4-5 hari)
Caranya, vitamin E tu cucuk dgn jarum dan picit perlahan-lahan sampai keluar minyak vitamin E dan sapu keseluruh muka nipis2.
Pagi 
Sapu muka dgn plain yogurt dan biarkan selama 5-10min... Memang best..! Fai campur yogurt tu dgn sesudu kecil ESP. Tepek kat muka sampai rasa kulit muka menegang (sampai yogurt tu kering). Besttt sangat masa ni, kalah masker yg kte dok tepek mcm topeng tu... Lepas dah kering tu terus basuh dgn pencuci muka. Memang lembut jer rasa kulit... Hihi..
 
ni la yogurt yg Fai guna :)




rupa dalamnya mcm ni la, memang cair..


campur dgn 1 sudu kecil ESP
 
lepas mix dengan ESP, jadi mcm kekuningan
 
 
Ada dua bulan lagi nak raya... Jommm pakat2 jaga muka kasi cantik untuk raya nanti...! Tak payah beli kosmetik mahal2, inject2 botox sume... Tak payah guna masker2 yg chemical tu semua..... ni PURE VITAMIN E ni... Sebiji sehari baru bape sen..... ^_____^









Hubungi Fai di 019-7428120| nnurfairuz@gmail.com untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda juga akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan Fai (",) 






* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. (I'm Shaklee Independent Distributor)
“Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tiada sesuatupun yang dapat menahannya; dan apa jua yang ditahan oleh Allah maka tidak ada sesuatupun yang dapat melepaskannya sesudah itu. Dan (ingatlah) Dialah sahaja yang Maha Berkuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah Fathir:2)

Copyright to FAI NARDIR
Designed by UMIESUEstudio 2015