Pengedar Sah Shaklee di Pasir Gudang, Johor. Mula terjebak dengan Shaklee sejak tahun 2011. Terdapat pelbagai supplement yang ditawarkan, antaranya seperti Set Berpantang Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Kecantikan Shaklee, Set Awet Muda Shaklee, Set Kesihatan Optimum Shaklee, Set Sendi Shaklee, Set Jantung Sihat Shaklee dan berbagai-bagai lagi mengikut keperluan anda..

Apa jua yang ditawarkan dalam blog ini adalah bersifat peribadi dan tidak terlibat dengan mana-mana pihak syarikat. Harap Maklum.

Monday, September 26, 2011

Killer product... Vita-Lea-Multivitamin beserta Iron...

Salam Isnin semua... Fai nak mulakan minggu ni untuk kongsi tentang product info -->> Vitalea KILLER PRODUCT of SHAKLEE... Hihi...
______________________

Vitalea, iaitu product pertama by Dr. forest C. Shaklee. High potency formula that provides 23 essential vitamins and minerals at clinically proven levels. No more, no less, for optimal health. Plus, the patented Bioactivated Absorption System™ exclusive to Shaklee ensures enhanced absorption of folic acid, a critical component of complete nutrition.

What makes Vita-Lea the perfect Multi over leading brands? 349 Quality Tests are performed every time. Vita-Lea is produced to guarantee purity and potency. Ideal for women of childbearing age and teenagers. Apakah kelebihan vitalea?




Ianya dikatakan KILLER PRODUCT of Shaklee kerana ianya adalah multivitamin beserta iron, sangat penting utk pembentukan darah dan sel. Jika dulu saya belajar, dikatakan 2 biji vitalea bersamaan dengan 40 jenis lauk. Bermaksud, untuk mendapatkan zat yang sama banyak dalam 2 tabs vitalea ianya sama lah dengan hidangan 40 jenis lauk pauk. Ada sesetengah doktor mengeluarkan kenyataan bahawa pengambilan multivtitamin shj sudah mencukupi bg mereka yang sihat. Namun pada saya jujurnya, keperluan b com dan vit C hari ini sangat penting seiring dengan pengambilan vitalea. 

Asasnya, semua masalah kesihatan memerlukan vitalea. Ini kerana di dalamnya yang mengandungi 12 vit dan 7 galian utama. Antara fungsi lain Vita-Lea adalah:

  • Banyak membantu dalam kestabilan sistem tubuh badan manusia,
  • Membantu mencantikkan kulit wajah,
  • Membuatkan kuku menjadi licin,
  • Rrambut menjadi lebih kuat dari segi akarnya,
  • Membantu mencegah penyakit tiroid@ beguk(penyakit tiroid ini terjadi kebiasaannya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam vitalea)  
  • Supplement penting untuk diet atau slim yang mana walau kita kurang makan namun pengambilan vitalea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit sentiasa tegang.  
Ibu2 yang mengandung dan menyusukan anak juga sangat digalakkan mengamalkan pengambilan vitalea kerana kepentingan zat dan vitamin serta keperluan iron oleh si ibu dan ianya juga penting untuk tumbesaran anak. Mengapa ada sesetengah ibu yang mengandung mahupun yang menyusukan anak mudah rasa pitam atau pening kepala? Hakikatnya ibu2 ini kekurangan zat besi @ iron dalam pengambilan diet harian mereka. Iron banyak terdapat dalam makanan laut seperti kerang, tiram namun terdapat banyak kekangan sekiranya kita hendak bergantung dengan sumber asli semata2.
Apakah kekangan yang dimaksudkan? 
1. Harga kerang mahupun tiram adalah lebih mahal disesetengah tempat, sumbernya juga terhad.. Kelebihan bagi mereka yang tinggal berdekatan dengan perairan. 
2. Bukan semua orang makan makanan laut. Ianya menjadi terhad kepada mereka yang allergic kepada makanan laut. 
Kekangan ini membuatkan kita disarankan menambah supplement dalam diet harian agar semua zat yang perlu diambil dapat disempurnakan.
 

__________________________________________________
Anda berminat nak mencuba Vitalea Shaklee?
Kini dlm harga yg mampu dibeli oleh semua org. Ingin mencuba vitalea di atas pada harga istimewa dan dptkan hadiah istimewa dari CeritaTentangCinta bulan September ini? Sila emelkan kepada nnurfairuz@gmail.com | sms 0197428120 utk mengetahui tawaran hebat ini.. Hadiah ini khas dari CeritaTentangCinta dan tidak melibatkan mana2 pihak ketiga.


Saturday, September 24, 2011

Masalah kulit berminyak, jerawat dan jeragat... Tips dan petua moden...

jom baca apa kata Puan Norita... pengamal makanan tambahan shaklee..lebih dari 10thn..yang mana dulu beliau ni masaalah kulitnya agak terukk..sekrg ni..pergh..gebu mulus gituu... (credit to MamaFaiz)

______________________
Zaman remaja, proses peningkatan individu ke alam dewasa menjadi lumrah alam bila hormon kita dikatakan tidak stabil dan menyebabkan kulit mudah berminyak dan paling teruk apabila mempunyai masalah kulit seperti jerawat. Ibu pernah melalui kulit yang sangat berminyak, sehingga menyebabkan kelahiran jerawat halus seterusnya jerawat batu.... Ibu masih ingat lagi seorang kawan kolej zaman belajar di Universiti dulu....dia akan cuba elakkan untuk makan sebarang jenis kekacang demi mengelakkan jerawatnya keluar. Tapi selepas ibu mengenali Shaklee dan membanyakkan bacaan mengenai kepentingan makanan, kekacang merupakan salah satu sumber protien yang lebih mudah dihadamkan berbanding sumber haiwan seperti daging dan ayam.Melalui pembacaan, ibu mendapati kulit berminyak mempunyai kaitan dengan banyak aspek...luar dan dalaman seseorang iaitu dari segi pemakananan. Masih ibu ingat lagi, sejak Asasi UM lagi ibu sendiri yang cari di Farmasi untuk beli sejenis entah la nak kategori vitamin pun mungkin ye jugak....Anti Acne. Ibu akan makan ini supaya jerawat tak keluar. Tapi masalahnya bila tak makan, jerawat yang keluar pula ialah jerawat batu....sampai selalu di usik kekawan...ha, ni mesti kuat berangan. Boring betul.Bila cuti semester, terutama bila balik rumah atok (kami memang menetap dengan arwah atok lepas abah meninggal dunia)...mak suruh cuci muka dengan daun jambu batu. Mak kata banyak khasiat daun jambu batu untuk bersihkan muka dari jerawat dan boleh menghaluskan kulit. Bila kita dalam keadaan desperate, for sure apa yang orang kata bagus kita akan cuba. So ibu akan rajin petik daun jambu batu untuk dibuat scrub di muka. Selain  itu ibu suka basuh muka dengan limau nipis...kononnya nak buang minyak-minyak dalam liang kulit....ibu akan stim kan muka untuk membuka liang-liang kulit muka, then ibu akan gosokkan limau di kulit muka.....pedih? Tak usah cakap...memang sangat pedih. Ibu tak buat selalu...adalah dalam sebulan mungkin sekali. Namun scrub muka dengan daun jambu batu boleh kata setiap hari sebab rumah atok ada banyak pokok jambu batu. Tapi itu dulu, namun sejak kahwin dan menetap di Miri, susah nak cari daun jambu batu ...takkan nak asyik minta kat jiran kan...so ibu hanya amalkan makan vitamin. Sebab melalui banyak bahan bacaan ibu dapati pemakanan juga menyumbangkan ke arah kecantikan luaran seseorang. Elakkan makanan berminyak seperti kulit ayam goreng terutamanya.
 
Pengambilan vitamin yang membantu dalam mendapatkan kulit yang cantik ialah :

Vitamin B complex : ianya penting dalam kestabilan hormon kita. Kekurangan b complex dalam badan boleh membuatkan kita cepat letih, cepat marah atau moody, cemburu dan banyak lagi. Bila kita dalam keadaan hormon yang tidak stabil jerawat akan mudah terhasil.

Vitamin C
: ianya sangat penting dalam pembentukan kolagen. Ramai kita yang sibuk nak beli kolagen walhal hanya dengan mengamalkan makanan yang tinggi kandungan vitamin C membantu penghasilan kolagen dengan lebih baik.
 
Vitamin E
terkenal sebagai vitamin awet muda. Ia juga dikatakan melambatkan proses penuaan. Selain itu vitamin E juga dikatakan membantu keseimbangan hormon dan mengawal kadar minyak dalam liang kulit. Vitamin E juga membantu mengurangkan kesan kulit jeragat selain pengambilan beta carotene. Vitamin E sangat membantu bagi mereka yang mempunyai masalah kulit yang berminyak.

Protien sangat penting dalam penghasilan sel baru. Ianya membantu mengurangkan kesan hitam (kulit mati akibat jerawat). Tompokan hitam pada kulit akibat jerawat sangat sukar dihilangkan kerana kita tidak mendapat cukup protien yang membantu dalam penghasilan sel baru. Untuk dapatkan kulit yang cantik kita perlulah mendapatkan makanan yang bersumberkan protien yang baik.


Protein Shaklee dikenali dgn nama Energizing Soy Protein (ESP).Soya Shaklee ada non GMO soy iaitu soya yang dibasuh bukan menggunakan alkohol. Diproses dengan suhu yang sangat sederhana agar enzim didalamnya tidak musnah. Kualitinya sangat tinggi

Protein


Air; sangat penting dalam pengaliran darah , penyerapan semua nutrien dari sumber makanan untuk diserap oleh tubuh. kekurangan air boleh menyebabkan jerawat mudah terhasil. kekurangan air boleh menyebabkan kita mempunyai kulit yang kering seterusnya mempunyai kulit yang bermasalah.

Bagi yang mempunyai masalah kulit seperti jerawat, jeragat dan tompokan hitam bekas jerawat, boleh cuba amalkan pemakanan yang kaya dengan vitamin yang dinyatakan atau selain itu boleh amalkan pengambilan supplement jika mampu. Tidak salah kita peruntukan sedikit kewangan untuk kecantikan diri sendiri.


Wednesday, September 21, 2011

Anak kurang selera makan? Sembelit? Anda tidak suka telan pil... Meal Shake adalah jawapannya...

Salam ceria semua... Pagi ni Fai nak share tentang Meashake dan ESP...

Sebelum ni Pn Rose bagitahu pada Fai anak beliau selalu demam, kurang selera makan dan payah nak makan ubat.

Ni msg dari Pn Rose yang baru seminggu mencuba Mealshake untuk anak beliau...

“Salam Fai, akak rasa ok lah produk Shaklee tu. Anak akak buang air besar tiap2 hari. Selera makan pun bertambah, anak pun tak tolak bila suruh makan...”

Alhamdulillah... Fai tumpang hepi dengan perkembangan anak beliau... Jom kte tengok ape kandungan Mealshake yang boleh menyebabkan anak beliau bertambah selera makan...



Apa itu MealShake?

Shaklee Meal Shakes merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic. Rasanya juga enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain. Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat. Pilihan protein soya terbaik anda
Setiap bancuhan MealShake memberikan satu pertiga daripada US RDA dengan 19 vitamin/ galian yang diperlukan bersama dengan protein, galian dan 3gm serat.Naturally good nutrition n great taste. No artificial flavor,colors,sweeteners or preservatives added..
  • a wholesome instant breakfast
  • a delicious,inexpensive meal in hurry
  • a nutrition packed meal supplement
  • a detectable snack any time
  • an ideal meal for people watching their weight or controlling total fat cholestrol and sodium
Siapa yang perlukan MealShake? Basically, ia sesuai utk semua kanak2 terutamanya yang kurang selera mkn atau yang sembelit atau pun kanak2 obese. Juga sesuai utk sesiapa sahaja (Ibu2 mengandung,menyusu,pesakit2 dlm proses pemullihan selepas operation, mereka2 yg inginkan kulit cantik, ingin kekal sihat)… Especially yang tak gemarkan supplemen dalm bentuk tablet kerana Mealshake ni datang dlm bentuk serbuk,dibancuh jd minuman yg lazat. MealShake ni juga bagus utk mereka yang ingin menambah/memantau berat badan.

Ok lah, ni jer yg dapat Fai share untuk hari ni... Hehehe... 


Thursday, September 15, 2011

Vitamin E, vitamin awet muda... Jom campur vitamin E dalam masker susu untuk awet muda...

Hari ni saje jer nk share petua awet muda. Hehe... Actually Fai pun baru jer nak try masker dari MamaFaiz ni... Masker Susu utk awet muda dan siNgkirkan noda wajah... Selalunya Fai buat Jom kite tengok macam mana caranya...

Caranya: Campur 1 sudu vitamin E (dapatkan dari satu kapsul vitamin E), tambah 2sudu kecik plain yogurt, 1/2 sudu teh madu, + sedikit jus lemon. Campur rata. Usapkan ke seluruh wajah dan biarkan meresap selamat 15 minit. Basuh muka dengan air hangat hingga benar-benar bersih.



Jom kita sama-sama jadi awet muda... ^-*

Wednesday, September 14, 2011

Killer Produk yang diminati ramai... Kepentingan Vitalea untuk ibu hamil, untuk ibu menyusu dan berpantang (bersalin secara ceaser)

Sejak raya, hari ni la baru Fai berkesempatan nak update blog. Sbb kerja kat ofis bertimbun2 sampai tak menang tgn dibuatnye. Hihi... Jom kte bace cerita panjang lebar mengenai multivitamin hebat ini iaitu Vita-Lea (Multivitamin). Antara killer produk di Shaklee ni tau...


Apa yang hebat sangat dgn killer product ini?. fakta seimbas lalu
_____________________________________________________
Vita-Lea® Iron Formula
Multivitamin & Multimineral
Multi yang Hebat
Makanan tambahan yang seimbang dan paling komprehensif di dalam sains Shaklee yang mampu dimiliki. Vita-Lea diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.
Mengandungi lebih nutrien, tenaga dan perlindungan
Pakar kesihatan mencadangkan semua orang dewasa mengambil makanan tambahan harian bagi menyokong kesihatan secara menyeluruh. Walau bagaimanapun, pengambilan makanan tambahan biasa menyebabkan tubuh mendapat nutrisi yang tidak seimbang. Vita-Lea adalah formulasi premium yang disokong oleh tujuh kajian klinikal serta turut menggabungkan ramuan-ramuan terbaik dan kualiti yang luar biasa.


Penggunaan harian, Vita Lea boleh:

* Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh*
* Menyokong jangka hayat hati, usus dan mata*
* Meningkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi*
* Memberikan perlindungan menentang kerosakan radikal bebas*


Perbezaan Shaklee

Kemajuan Saintifik

* Disokong oleh tujuh kajian klinikal

Mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif

* Teknologi salutan mikro membantu dalam pembebasan segera di dalam perut untuk meningkatkan penyerapan asid folik dan vitamin B penting yang membantu menghasilkan dan memelihara sel-sel baru.

Kualiti yang luar biasa

* Lebih daripada 340 ujian kualiti dilakukan setiap kali Vita-Lea dihasilkan

Vitamin D - Menyokong penyerapan kalsium untuk tulang dan gigi yang sihat*
Beta Karotena - Meningkatkan kesihatan mata, kulit dan sistem imunisasi*
Vitamin E - Menyokong kesihatan sekular dan meningkatkan kesihatan hati, usus dan fungsi imunisasi*
Kalsium - Menyokong kekuatan tulang, pengaliran urat saraf dan otot-otot*
Boron - Membantu dalam metabolisma Vitamin D dan mineral yang terbabit dalam perkembangan tulang*
Magnasium - Menyokong kekuatan tulang, fungsi otot dan membantu dalam mengekalkan tekanan darah normal dan denyutan jantung*
Biotin - Membantu badan menghasilkan tenaga dari protein dan lemak*
Lain-lain - Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, warna dan bahan pengawet*





Wednesday, September 7, 2011

Pengedar Sah Shaklee di Pasir Gudang, Johor dan kawasan yg sewaktu dengannya... Juga penghantaran terus ke seluruh Malaysia menggunakan pos laju...

Fai ingin mengucapkan terima kasih kepada semua yg sudi berkunjung dan membaca apa yang Fai coretkan di sini setiap hari.


Yes, Fai adalah pengedar sah Shaklee di Pasir Gudang, Johor. Bagi sesiapa yg tinggal berdekatan Pasir Gudang seperti Plentong, Megah Ria, Sierra Perdana, Masai, Taman Scientex bla3 dan anda nak COD vitamin2 Shaklee boleh SMS Fai... Kalo Fai free time tuu, insyaallah vitamin akan sampai di depan pintu rumah anda. Hehe... Tetapi tidak terhad di Johor sahaja ye... Kerana hampir 90% customer Fai adalah mereka dari alam maya, yang mana penghantaran brg2 adalah melalui Poslaju ke seluruh Malaysia.

Dan blog ini adalah tempat Fai berkongsi tentang supplemen, kesihatan dan kecantikan khas utk semua... Semoga Allah beri kekuatan kepada kte semua dlm menempuh dugaan hidup sbb hidup di dunia ni hanya pinjaman jer. Fai hanya mampu berdoa setiap kali ujian datang... Fai sentiasa ingat pesan "Mama" Fai (MamaFaiz) agar sentiasa semat dlm hati dan jgn mengeluh setiap kali ujian melanda, istigfar byk2... Bak kata mama di blognya "setiap yg jadi adalah kifarah utk dosa2 yg lepas atau paling tidak pun, ianya peluang utk merebut pahala dan meningkatkan iman.. Bykkan beristigfar...kita adalah hambaNya,kita layak diuji..."

Hanya kata2 di bawah sebagai pembakar semangat setiap kali dilanda ujian dariNya...

"TIDAK akan datang kelapangan melainkan selepas kesabaran dan tiada kesenangan melainkan selepas kesusahan"

Pesanan anda akan sampai ke pintu rumah/pejabat anda dalam masa 1-2hari bekerja melalui Poslaju dgn syarat anda membuat pesanan sebelum pukul 4ptg.
Anda boleh emel/ sms/ Fai utk membuat pesanan.


“Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tiada sesuatupun yang dapat menahannya; dan apa jua yang ditahan oleh Allah maka tidak ada sesuatupun yang dapat melepaskannya sesudah itu. Dan (ingatlah) Dialah sahaja yang Maha Berkuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah Fathir:2)

Copyright to FAI NARDIR
Designed by UMIESUEstudio 2015